beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372
beercompatibile
|
|
« kedy: 01. Február , 2007, 10:36:21 » |
|
Vazeni gitaristi, kedze mi nacisto zdochla krabicka zoom distartion a v predajni muziker som si nic nevybral, potrebujem radu. Ako tak na gitare hrat viem. Ale dlhe roky som bol mimo hudby a tak nemam vobec prehlad. Co hra dobre? Mam rad velmi skresleny zvuk. Mam rad krabicky kde sa pri maximalnom skresleni da ubrat volume na gitare a rychly prstoklad na hrubych stunach - potom nie je len hluk ale je zretelny. Niektore krabicky to nevedia a zvuk je potom prihluply. Rovnako chcem od krabicky aby pri vypnutom gate hrala plynule od stiahnuteho volume. Prosim Vas oradu. Nemozem v predajniach vsetko skusat ako taky hnup!!!! Dakujem a ostavam s pozdravom
|
|
|
Zaznamenané
|
uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 01. Február , 2007, 10:45:30 » |
|
Rovnako chcem od krabicky aby pri vypnutom gate hrala plynule od stiahnuteho volume.
tak tejto vete nechapem...?? a zalezi dost na tom aky mas aparat.. asi uz dost znama fraza: najprv si kuup poriadny aparat s dobrym skreslenim co ti bude vyhovovat, a potom ries dalsie veci ako krabicky..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 01. Február , 2007, 10:53:14 » |
|
Boss metal zone, alebo mega distortion
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 01. Február , 2007, 10:57:39 » |
|
Rovnako chcem od krabicky aby pri vypnutom gate hrala plynule od stiahnuteho volume.
tak tejto vete nechapem...?? a zalezi dost na tom aky mas aparat.. asi uz dost znama fraza: najprv si kuup poriadny aparat s dobrym skreslenim co ti bude vyhovovat, a potom ries dalsie veci ako krabicky.. Myslel som, ze ked chces zahrat napriklad "husle" systemom potak plus echo musi krabicka hrat plynulo od stiahnuteko potaku. A memoze mat dynamicky prechod!!! A to s kombom s skreslenim je prepac ale hlupost. Kombo hra skreslenie len ked je nahlas - hra tampreamp, koniec, drevo, reprak, reverb, a mozno aj srouby. Ina vec je preamp s vysupom do linky. Ale ten zas nemam!!! Chcem krabicku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 01. Február , 2007, 10:59:50 » |
|
Dik, metal zone som skusal, ked stiahnem potak a hram rychlo na ecku v strede hmatniku reze do usi - ziletka. Ala asi moc nenavyneram.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 01. Február , 2007, 11:07:48 » |
|
beercompatibile: MaTeS mal na mysli aparat, ktory hra sam o sebe postacujuco, cize ma vyhovujuci cisty zvuk, aj skresleny bez toho aby so pred neho pchal nejake krabicky. to, ze taky amp skresluje iba ked hra poriadne nahlas plati akurat tak na marshall plexi alebo JCM800 a pod v dnesnej dobe je uz kopu hi-gain aparatov, ktore maju skreslenia na rozdavanie aj pri "ludskych" hlasitostiach a urcite je medzi nimi aj taky aparat, na ktory ked si zahras tak hned zabudnes na bzuciaky typu: zoom distortion alebo boss metalzone
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 01. Február , 2007, 11:18:59 » |
|
beercompatibile: MaTeS mal na mysli aparat, ktory hra sam o sebe postacujuco, cize ma vyhovujuci cisty zvuk, aj skresleny bez toho aby so pred neho pchal nejake krabicky. to, ze taky amp skresluje iba ked hra poriadne nahlas plati akurat tak na marshall plexi alebo JCM800 a pod v dnesnej dobe je uz kopu hi-gain aparatov, ktore maju skreslenia na rozdavanie aj pri "ludskych" hlasitostiach a urcite je medzi nimi aj taky aparat, na ktory ked si zahras tak hned zabudnes na bzuciaky typu: zoom distortion alebo boss metalzone Predpokladam ale ze v takom aparate je bud to zase len svab z nejakej krabicky alemo drahy preamp!!!! Inak to nedava logiku, vsak? Pozri mal som zoom PS04 hdd recording s procesorom a to som mal rad - skapala - fnuk A splnala podmienky. Nova stoji dost a uz nechcem hddr mam comp! A potrebujem slapatka ona sa ovlada len tlacitkami. A to ze iba JCM 800 hra charakteristicky len vyhuleny si si robil srandu, vsak? Ale rad si necham poradit. A preco nie kombo ale krabicku - aj preto ze mam v byte dost obmedzeny priestor. Inak, dakujem za rady
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 01. Február , 2007, 11:23:44 » |
|
a krabicky sa chovaju dost odlisne na roznych aparatoch.. napr. BOSS SD-1 sa inaac chova na Marshall, inac na Fender a uuuplne inac na tranzistor... a ak chces hrat len do linky (mix, alebo PC) tak asi je lepsi neaky amp simulator nez krabicka. pripadne rovno krabicka s amp simulaciou. Digitech ma velmi vydarenu radu krabiciek kde je okrem klasickeho vystupu aj vystup do linky (s amp simulatorom)..
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2007, 11:47:23 od MaTeS »
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 01. Február , 2007, 11:25:30 » |
|
a krabicky sa chovaju dost odlisne na roznych aparatoch.. napr. BOSS SD-1 sa inaac chova na Marschall, inac na Fender a uuuplne inac na tranzistor... a ak chces hrat len do linky (mix, alebo PC) tak asi je lepsi neaky amp simulator nez krabicka. pripadne rovno krabicka s amp simulaciou. Digitech ma velmi vydarenu radu krabiciek kde je okrem klasickeho vystupu aj vystup do linky (s amp simulatorom)..
Digitech som mal vzdy rad, kde maju dobry vyber? A doporucujes konkretny typ? Bodol by aj volume pedal. Dakujem
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2007, 11:26:03 od beercompatibile »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 01. Február , 2007, 11:27:17 » |
|
Dik, metal zone som skusal, ked stiahnem potak a hram rychlo na ecku v strede hmatniku reze do usi - ziletka. Ala asi moc nenavyneram. Treba sa pohrat s knoflikmi a žiadna žiletka nebude.Je to len vec nastavenia./ a kto sa nevyzna,alebo sa mu nechce,hnusny zvuk dostane aj z "najkvalitnejšich" ampov.
|
|
« Posledná zmena: 01. Február , 2007, 11:29:45 od rudy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 01. Február , 2007, 11:27:30 » |
|
A to ze iba JCM 800 hra charakteristicky len vyhuleny si si robil srandu, vsak? a styrioci mal asi na mysli vsetky aparaty ktore nemaju master volume, a v ktorych sa na vyslednom zvuku podpisuje aj skreslenie koncoveho stupna.. cize potom charakteristicky skresleny zvuk sa da dosiahnut len vypecenym aparatom
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 01. Február , 2007, 11:31:04 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. Február , 2007, 11:35:56 » |
|
mates: asi tak beercomatibile: z tvojho prispevku som mal pocit, ze mas nazor, ze z aparatu skresleny zvuk dostanes len tak,ze ho vypecies co uz v dnesnej dobe davno nie je pravda, to platilo tak pred 30-imi rokmi ked chces hrat s krabickou aj do linky tak by so mohol skusit napr Tech 21 SansAmp GT2 alebo nieco podobne, je to celkom vydareny amp simulator fendru, marshallu a mesy, da sa s tym ist aj do linky. je to analogova zalezitost, nie digitalna. alebo mozes skusit lacnejsiu variantu Behringer GDI21 co je kopia Sansamp GT2
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 01. Február , 2007, 11:45:21 » |
|
alebo mozes skusit lacnejsiu variantu Behringer GDI21 co je kopia Sansamp GT2 alebo si ten sansamp gt2 postavit.. kdesi tu na fore je k tomu aj blizsi popis a zvukove ukazky
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
beercompatibile
pravidelný návštevník
beercompatibile
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 01. Február , 2007, 11:48:15 » |
|
mates: asi tak beercomatibile: z tvojho prispevku som mal pocit, ze mas nazor, ze z aparatu skresleny zvuk dostanes len tak,ze ho vypecies co uz v dnesnej dobe davno nie je pravda, to platilo tak pred 30-imi rokmi ked chces hrat s krabickou aj do linky tak by so mohol skusit napr Tech 21 SansAmp GT2 alebo nieco podobne, je to celkom vydareny amp simulator fendru, marshallu a mesy, da sa s tym ist aj do linky. je to analogova zalezitost, nie digitalna. alebo mozes skusit lacnejsiu variantu Behringer GDI21 co je kopia Sansamp GT2 No jednoducho nesuhlasim ale to nevadi. Nebral si do uvahy tie moje otazky na logiku. A uplne ste pani odignorovali podiel dreva, ozvucnice a reprakov na zvuku. A to nevravim o mikrofone. Ale inak dakujem za rady urcite vyskusam. Idem lovit na nete kde sa to da vyskusat. Dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|