Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 21:15:23
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Windows Vista  (Prečítané 51101 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #105 kedy: 19. August , 2007, 11:59:49 »

Ja si praveze myslim, ze vistovska sprava pamete, by mohla celkom "urychlit" beh OS. Ale zasa to co sa usetrilo zozeru ostatne " zbytocne vychytavky" tak to je asi aj tak narovnako.
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #106 kedy: 19. August , 2007, 16:44:47 »

32/64bit a dvojjadro su odlisne pojmy, takze nemylit.  a s vistou nejde urcite nic lepsie, za to dam ruku do ohna.
zakladna doska a dual channel RAM je len jedno oko v retazi..

su to odlisne pojmy len ma zaujima ako spolu suvisia. lebo mam pocit ze je to naozaj tak ako som tvrdil na zaciatku. a sice ze dvojjadrove kompy musia mat 64bitovy OS aby sli ako maju. je to pravda? toto ma zaujima.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #107 kedy: 19. August , 2007, 17:09:47 »

podla mojich chabych vedomosti nema pocet jadier nic spolocne s 32/64 bit OS. viecej jadier znamena cosi ako keby tam bolo rovno viacej procesorov. otazkou zostava, ci je ta konkretna aplikacia schopna vyuzit viacej jadier - tot som cital od kohosi z praxe, ze Cubase SX2 napriklad vyuziva jedno jadro zo stvorjadroveho procesoru, ale to uz je inde, ako povodne zamyslanie sa nad 32/64 bit OS, cize ak sa vratim k povodnej otazke, moja odpoved znie nie - nema to suvis.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #108 kedy: 19. August , 2007, 17:28:24 »

samozrejme, ze to suvis nema. viac jadier znamena presne to, co to hovori. mas povedzme jednojadrovy procak o frekvencii 2600mhz, spustis 2 aplikacie naraz a musia si vykon delit.
mas ale dvojjadrovy procesor, kazde jadro taktnute na 2600mhz, pustis 2 aplikacie a kazda vyuzije svojich 2600mhz. samozrejme, takto idealne to v praxi neexistuje, ale to len pre ilustraciu.
z aplikacii, ktora vyuzije 2 jadra, spomeniem napr adobe premiere 2.0 pro

32/64bit oznacuje velkost pamatovych zbernich procesora. je to v podstate rozdiel v architekture.
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #109 kedy: 19. August , 2007, 19:34:18 »

Ono s tymy 2jadrami to je zatial dost vlazne. Pre ne musia byt presne na mieru specificky napisanie programy, ktore zasa na 1no jadrovych nepojdu. A kedze este vacsina ludi ma 1jadrove procaky tak softwareovym firmam sa neoplati babrat sa s verziami pre viacjadrove procaky.
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #110 kedy: 19. August , 2007, 20:40:05 »

Výhodou dvojjadra pre bežného užívateľa je, že systém procesor tak ľahko nezahltí, takže keď napr. náročný soft niečo počíta, stále zostáva výkon na rýchle reakcie samotného systému. Ináč aplikácie, ktoré neyužívajú obe jadrá, je vo windows možné distribuovať na obe - v task manageri-procesy, pravým myšítkom na proces a -set affinity-.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #111 kedy: 19. August , 2007, 20:49:43 »

Ono s tymy 2jadrami to je zatial dost vlazne. Pre ne musia byt presne na mieru specificky napisanie programy, ktore zasa na 1no jadrovych nepojdu. A kedze este vacsina ludi ma 1jadrove procaky tak softwareovym firmam sa neoplati babrat sa s verziami pre viacjadrove procaky.

neviem o tom ze by sa nejak extra programovalo priamo na nejaky kontretny procesor, skor ide o to ako vie operacny system pracovat s dvojjadrovym procesorom
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #112 kedy: 20. August , 2007, 09:47:59 »

kua..uz to tu pomaly zabehne do diskusie o paralelnych systemoch

skor ide o to ako vie operacny system pracovat s dvojjadrovym procesorom

tak.  Popiskujem si
« Posledná zmena: 20. August , 2007, 09:49:18 od styrioci » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #113 kedy: 21. August , 2007, 14:07:17 »

No softy ktore su "optimalizovane" na dualcore maju uplne prekopany kod ako jednojadrova verzia softu.   Na zdravie!
Zaznamenané
Zuzka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 542

« Odpoveď #114 kedy: 16. September , 2007, 19:20:39 »

No, ja budem mat do konca tohto tyzdna novy notebook a Vista tam uz je predinstalovana. Bohuzial ju davaju do takmer vsetkych novych. A budem tam mat aj dvojjadrovy procesor. Ja sa do compov absolutne nerozumiem, uplny laik, ale potom poviem, ci ma tam nieco obmedzuje, alebo nie:).
Zaznamenané

Suit up! I'ts gonna be legendary.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #115 kedy: 04. Október , 2007, 13:20:20 »

takze kto pouzivate Wistu a ake su poznatky ? + ? - ? HW kompatibilita ? SW kompatibilita ? na akych konfiguraciach to beha a akych uz nie ?
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #116 kedy: 04. Október , 2007, 13:37:59 »

ja mam win vista nativne nahodeny na novom HP laptope...
prve 2 tyzdne som riesil zahadu, preco si win nevie zapamatat "vypnutie istych grafickych efektov (priehladnost ramov okien) a naopak zapnutie niektorych (zobrazenie obsahu okna pocas "pretahovania").
banalita, s nijakym inym windoze som toto nemal. vyriesilo sa to zahadne same od seba. v tom obdobi som ziadne patche nestahoval.

vacsi pruser je vista novinka - proces MMCS a problemy, ktore sposobuje - http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2007/08/27/1833290.aspx
ako prislo, tak aj odislo. hlavne, aby sa to zase nevratilo  Ja som čert..

ziadne problemy s kompatibilitou. m-audio ma ovladace, soundforge9 fici, cubase 4 fici; vsetky programy z XP pouzivam aj teraz. stabilita ok.
svojim sposobom som bol "prinuteny" pouzivat vistu, nakolko HP (a ani dalsi predajcovia HW) neposkytuje kompletny balik ovladacov pre XP.
na druhej strane, lepsie 1x vidiet, ako 100x pocut. aspon sa nemusim radit medzi ten zastup znalcov, ktori tvrdia, ze vista je nepouzitelny emental.

aby si tento prispevok ludia nemylili s reklamou, zastazujem si na narocnost - pri beznom behu mi vista zerie 700mb z RAM pamate, co je ale sakra vela (mam zapnute rozhranie Aero).
este moja konfiguracia:
intel core 2 duo T7300 (2GHz na jadro)
2GHz ddr2 RAM 667MHz
nvidia 8400m GS
7200rpm hdd, sataII, 200GB

EDIT: hardware, ktory mam po ruke, takisto nema problemy s kompatibilitou. usb kluce, externe disky, iPody, skener, 5-rocna tlaciaren - vsetko bez problemov
« Posledná zmena: 04. Október , 2007, 13:50:39 od shanike » Zaznamenané

shanike
stály hosť

« Odpoveď #117 kedy: 04. Október , 2007, 13:53:42 »

Zuzka:
ak mas laptop s grafikou od nVidie, odporucam stranku http://www.laptopvideo2go.com/
standardne ForceWare vydavane nVidiou neficia na mobilne verzie grafickych chipov, a mat rocne ovladace nieje vyhra...
Zaznamenané

Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

Slow Child Try

« Odpoveď #118 kedy: 04. Október , 2007, 14:30:18 »

shanike a co hovoris na tu grafiku co mas v notasy? Ja idem teraz kupovat tiez notebook a je tam presne henta ista. Facha na tom aspon nejaka novsia hra a pod? A pocul som este jednu vec, ze ked mas predinstalovanu Vistu a chces sa vratit spat na XP, chybaju tam potom ovladace na zvukovku a pod a nejde to. A posledna vec, ta konfiguracia na nom je Intel Core 2 Duo, T5450 1,66 MHz x 2, 2048MB DDRAMII, grafika ako mas ty. Nebrzdila by Vista ani takuto konfiguraciu? Pracujem s AutoCADom, CorelDRAW, Cubase, obcas nejaky strih videa atd.
Zaznamenané

shanike
stály hosť

« Odpoveď #119 kedy: 04. Október , 2007, 14:47:55 »

lookash:
posledne som na tom hral medal of honor: airborne (nizke detaily, 1024x768) a framerate sa pohyboval v prijatelnych kruhoch.
kamarat, vasnivejsi gamer, ma v podstate identicku konfiguraciu, akurat s 8600m gs a dosahoval s rozlisenim 1280x800 na nizkych detailoch to iste.
dnes vecer si idem k nemu po BioShock, on to hral u seba na 1024x768 na plnych detailoch plynule, som zvedavy, co ja z toho vytiahnem.
hlavne treba mat aktualne, uzivatelmi na forach overene ovladace.
ale uprimne, treba brat veci, ako su. tato moja grafika je laptopova stredna trieda. pokial sa chystas pravidelne drtit najnovsie pecky, zober masinu s 8600-kou. ta vsak neuprosne zerie bateriu. treba urobit kompromis podla toho, co sa chystas s laptopom robit.
neviem, ako je autoCAD narocny na grafiku, na tej konfiguracii by mala vista slapat stale svizne. bacha na rychlost HDD
« Posledná zmena: 04. Október , 2007, 21:47:09 od shanike » Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 22 otázok.