Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 06:07:34
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Windows Vista  (Prečítané 51222 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #150 kedy: 29. Október , 2007, 15:19:21 »

cosi mi hovori, ze je to zasa ako v zaciatkoch XP...Kazdy sa bil do hrude ako nikdy nevymeni 98 lebo na tom "blbom XP" nic nejde, a po 2 rokoch sa ti isti ludia cudovali, preco ma niekto este tu muzealnu 98nu...V januari vyjde SP1 na Vistu, uvidime. Aj mna sere ze to musi byt, ze nevydaju hned dokonaly system, ale co uz, v tomto som asi systemovy konzument.  Žmurk

samozrejme. ono vsetko, co je nove (OS, technologia atd.) je prakticky nepouzitelne, pretoze je to bud drahe, alebo nedoladene, v najhorsom pripade obe naraz.

mam na pc Win ME a Slackware, na druhom Debian a celu Vistu mam u <>. Na tych zostavach by sa ani nespustila.  ha ha ha Zaujimave je, ze nepotrebujem zidnych 10 firewallov, ad-aware programov a kazdy den stahovat 10 updatov, ktore postupne rozjebavaju system a nemam vobec ziadny problem :).

EDIT (oprava prispevku)
-to s tym winME myslis vazne?!?
-debian tiez stahuje aktualizacie. okrem toho, keby mal debian 90% podiel na trhu, tiez by si potreboval firewall (stacil by jeden), ani lepsia architektura jadra by ti nepomohla.
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 16:51:13 od shanike » Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #151 kedy: 29. Október , 2007, 15:41:12 »

Windows ME su na tom PC nainstalovane minimalne 5 rokov, ale mozno aj o par rokov dlhsie. Celu dobu bez preinstalovania, ficia pekne rychlo, je to tam hlavny OS, kde sa pracuje, pocuva hudba/video a obacs hraju hry.  Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #152 kedy: 29. Október , 2007, 15:47:02 »

win98 / 98SE / ME boli vdaka nestabilite nepouzitelne - jedna spadnuta aplikacia zhodila cely OS. za win95 som nastastie este nebol PCckar.

win2k - popici sikovny stabilny system, ktoremu nechybalo nic, akurat gamesnici furt nieco frflali, ale to mna nezaujimalo. okrem toho win2k mala utilitu, ktora vedela emulovat vlastnosti win98, takze ak som raz za 100 rokov natrafil na vec, co mala problem, s touto utilitou, co bola priamo sucast systemu to islo.

winXP = farebnejsie win2k. winXP je sikovne, ma asi 4 vychytavky naviac oproti win2k (pre mna), akurat ked sa nainstaluje, trva mi asi tyzden, kym si pospominam, kde sa vypinaju vsetky blikacky, kokotinky, umela otravna inteligencia, aby sa to nakoniec spravalo ako stare dobre win2k.

vista bude urcite skvely OS po SP1 na silnom stroji, akurat sa obavam, ze picovinky sa po instalacii nebudu vyladovat (rozumej odstranovat) tyzden, ale mesiac.

budem sa s vistami trochu jebkat onedlho, takze uvidime...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #153 kedy: 29. Október , 2007, 15:48:01 »

Windows ME su na tom PC nainstalovane minimalne 5 rokov, ale mozno aj o par rokov dlhsie. Celu dobu bez preinstalovania, ficia pekne rychlo, je to tam hlavny OS, kde sa pracuje, pocuva hudba/video a obacs hraju hry.  Žmurk

s touto skusenostou si ojedinely, ME su vlastne 98 a vacsinova skusenost je opacna.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #154 kedy: 29. Október , 2007, 16:02:30 »

inac ked sa tu uz bavime o stabilnosti...ale mozno budem trocho OT:

Na skole v triede mame komp: 800 procesor, nejaka 32 grafika a 256 RAM. no a problem je to, ze sme tam natiahli windows XP a stale to pada. napriklad nech sa spusti aj jedno posrane video. ale nepada to pri kopirovani alebo pri spustani mp3. ale padlo to aj ked som vypol windows media player ?§!. RAM sme skusali dat aj 512 ale vobec to doska nebrala a stale sa to resetovalo. tak nefiem v com je problem. Ci je to v doske alebo v com. mozeto byt aj v tom ze chybaju ovladace? lebo ten kkt si to ani nepyta. Ten komp sme zohnali zadarmo, len tak aby sme mali v triede komp na muziku a prezentacie a filmy a aby sme nemuseli s kazdou kktinou behat na vypoctove laboratoria a ucebne
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 16:05:40 od mario bross » Zaznamenané

vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #155 kedy: 29. Október , 2007, 16:08:48 »

mario: ako presne to "pada"? bluescreen? ak ano, tak odpis info.

to ze si nepyta ovladace je skor fajn, znamena to ze pouziva defaultne windowsove, a tie su zvycajne dobre odladene, nemali by padat.

pada to vzdy za tych istych okolnosti, alebo "nahodne"?

a inac, neviete niekto ako je to s nLite pre Vista? Ak by to fungovalo tak by sa to mohlo dat osekat na celkom pekny system...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #156 kedy: 29. Október , 2007, 16:13:33 »

mario: ako presne to "pada"? bluescreen? ak ano, tak odpis info.

to ze si nepyta ovladace je skor fajn, znamena to ze pouziva defaultne windowsove, a tie su zvycajne dobre odladene, nemali by padat.

pada to vzdy za tych istych okolnosti, alebo "nahodne"?

proste komp sa resetne, zamrzne a restartuje sa. padne to napriklad aj vtedy, ked chceme otvorit "centrum zabezpecenia" alebo velke video. a hrali sme na to duke nuken 3D a nepadalo to ha ha ha ale to zas neni take narocne
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 16:13:50 od mario bross » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #157 kedy: 29. Október , 2007, 16:16:25 »

k tym RAM este idu tam stare SD RAMky. ked sme dali 2x 128MB tak to slapalo, ak sme zvysili na 2x256 MB tak sa to ani nerozbehlo. nemoze to byt pomalymi zbernicami alebo nejakou hardwareovou chybou?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #158 kedy: 29. Október , 2007, 16:38:07 »

dajte tam win2k miesto XP. ono zase treba trosku podla mna zvazit, z akeho obdobia je HW a k tomu sa snazit priblizit SW. 800vky procesory su prave z obdobia win98 / win2k. tam by som hladal moznu pricinu nestability.

samozrejmostou je spravna kombinacia zbernic CPU a RAM. pamatam si, ze v casoch SDRAM som chcel rozsirit 128 ma 256 a mal som velky problem dokupit k starej 128 novu 128 - islo o cosi take, ze jedna mala 8 cipov, druha 16 a aby spravne fungovali, trebalo rovnake...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #159 kedy: 29. Október , 2007, 16:44:20 »

dajte tam win2k miesto XP. ono zase treba trosku podla mna zvazit, z akeho obdobia je HW a k tomu sa snazit priblizit SW. 800vky procesory su prave z obdobia win98 / win2k. tam by som hladal moznu pricinu nestability.

samozrejmostou je spravna kombinacia zbernic CPU a RAM. pamatam si, ze v casoch SDRAM som chcel rozsirit 128 ma 256 a mal som velky problem dokupit k starej 128 novu 128 - islo o cosi take, ze jedna mala 8 cipov, druha 16 a aby spravne fungovali, trebalo rovnake...

no jo skusime to...to XP sme chceli hlavne preto aby sme nemuseli na vsetko nove( USB kluce, bluetooth...) nosit drivery.

k tym RAM. hej to mi je jasne. Ved preto sme tam skusali dat dve rovnake 256 MB od rovnakeho vyrobcu a rovnaky typ
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 16:44:53 od mario bross » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #160 kedy: 29. Október , 2007, 16:44:37 »

yop, tiez sa pamatam na casy ked som zhanal rovnake moduly aby som si mohol rozsirit pamat o zavratnych 16/32MB  Bavím sa skvele

no jo skusime to...to XP sme chceli hlavne preto aby sme nemuseli na vsetko nove( USB kluce, bluetooth...) nosit drivery.

k tym RAM. hej to mi je jasne. Ved preto sme tam skusali dat dve rovnake 256 MB od rovnakeho vyrobcu a rovnaky typ

moze byt, ze MB taku "velku" pamat nepodporuje, a tusim SD-cka museli byt v paroch. preto sa to asi nerozbehalo ked ste tam dali 2x256
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 16:46:22 od styrioci » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #161 kedy: 29. Október , 2007, 16:54:24 »

moze byt, ze MB taku "velku" pamat nepodporuje, a tusim SD-cka museli byt v paroch. preto sa to asi nerozbehalo ked ste tam dali 2x256

hej to si aj ja myslim
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #162 kedy: 29. Október , 2007, 16:57:20 »

otestuj pamat programom gold memory
Zaznamenané

shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #163 kedy: 29. Október , 2007, 16:58:10 »

to sa mi nezda. jasne, treba kuknut do specifikacii MB, do akej velkost podporuje ram, ak mas ram kapacitu vyssiu, MB si skratka zobere len to, co zvlada..

inak, kludne to moze byt aj studeny spoj niekde na zakladke.
velmi podobny restartovanie podla popisu robili kazove WesternDigital HDD presne z toho obdobia (mam doma od ludi zbierku cca 4 kusy)
----
----
na win95/98 spominam velmi zle  No hanbím sa.. winME, to bol cisty priestrel..
win2000 bola uz kvalitka (z casti pomohol aj prechod na NT), osobne som na nich fical niekolko rokov a odmietal XP, dokedy to len slo...
winXP som si nahodil kratko po vydani SP2 - tento OS oproti win2k bootuje o dost rychlejsie, ma ovela lepsiu spravu USB, podporu vysokokapacitnych hdd a slusnu zbierku integrovanych ovladacov.
ked sa povie vychytavky vo viste, napadne ma akurat vylepseny system vyhladavania (urychluje pracu, teda aspon mne), alebo praca s novymi zariadeniami, paci sa mi vytunovany power management (pre laptopistov dolezite).
aero je snaha okopirovat akcelerovane prostredie a vylepseny desktop management z linuxu a mac os x, ale horsie to snad uz ani nemohlo dopadnut - microsoftakom unikla cela podstata efektivnej spravy okien a gadgetov, no strasne.
mam rozcitanu .pdf publikaciu od chlapika z tweakguides.com, kde sa venuje pochopeniu a tweakingu visty. pise, ze pokial sa clovek pozrie poriadne pod kapotu tohto systemu, uvedomi si, ze za hlistou stoji sakra vela prace a ze od XP sa zmenilo pomerne vela.
neviem vsak toto oddovodnit, preto ked docitam, dam vediet  Na zdravie!
« Posledná zmena: 29. Október , 2007, 17:29:13 od shanike » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #164 kedy: 29. Október , 2007, 17:03:47 »

otestuj pamat programom gold memory

a v com mi to pomoze? - normalna otazka :) resp co na nej testovat ked ani win nejde pri 256 spustit Bavím sa skvele

to sa mi nezda. jasne, treba kuknut do specifikacii MB, do akej velkost podporuje ram, ak mas ram kapacitu vyssiu, MB si skratka zobere len to, co zvlada..

inak, kludne to moze byt aj studeny spoj niekde na zakladke.
velmi podobny restartovanie podla popisu robili kazove WesternDigital HDD presne z toho obdobia (mam doma od ludi zbierku cca 4 kusy)

hm, ale myslim, ze to skrtenie pri vacsich RAM a nedimenzovanej MB moze sposobovat pretazenie, nie? HDD tam je iny tusim...mrknem zajtra nepamatam sa :)

ale kazdopadne diky za rady vsetkym zatial Na zdravie!

Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.