Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 22:03:24
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Windows Vista  (Prečítané 51114 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #90 kedy: 02. Júl , 2007, 13:34:28 »

nikto nič? aj tak vam ti napíšem:

mam paranoickú predstavu, ktora pramení zo správania sa mrkvosoftu voči zákazníkom.
iba raz sa im prestane páčiť, že ludia pomaly presedlávajú na vistu, tak spravia iba jeden maličký update, ktorý bude zaradený medzi akútne aktualizácie a tak sa stiahne do kazdeho pocitaca, ktorý ma zapnuté automatické aktualizácie.

ten update bude v štýle jedovatej injekcie do jadra. či už viac , alebo menej jedovatá bude, to neham na mikrosoft, ale stačilo by náhodné zamŕzanie a spomalovanie mašiny (čo sa už často aj deje) tak aby to vytočilo úplne každého. a tak si nainstaluje vzhladom na rozhasený systém ovela stabilnejšiu a rýchlejšiu vistu.

inak zaujala ma jedna vec...
preto mam automatic updates uz cca rok vypnute, rovnako ako ten ich "firewall" a virus protection, radsej pouzivam kerio a avast.. Popiskujem si
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #91 kedy: 02. Júl , 2007, 13:42:18 »

nikto nič? aj tak vam ti napíšem:

mam paranoickú predstavu, ktora pramení zo správania sa mrkvosoftu voči zákazníkom.
iba raz sa im prestane páčiť, že ludia pomaly presedlávajú na vistu, tak spravia iba jeden maličký update, ktorý bude zaradený medzi akútne aktualizácie a tak sa stiahne do kazdeho pocitaca, ktorý ma zapnuté automatické aktualizácie.

ten update bude v štýle jedovatej injekcie do jadra. či už viac , alebo menej jedovatá bude, to neham na mikrosoft, ale stačilo by náhodné zamŕzanie a spomalovanie mašiny (čo sa už často aj deje) tak aby to vytočilo úplne každého. a tak si nainstaluje vzhladom na rozhasený systém ovela stabilnejšiu a rýchlejšiu vistu.

inak zaujala ma jedna vec...

Hm...nieje už toto tak trochu konšpiračná teória? Aby Microsoft posielal svojim užívateľom "smrtiace injekcie" do kompov a tak odstavoval XP? Trochu risk, nie? Jednak nevedia, kto má ako vytunený systém a čo to v tom-ktorom kompe urobí. No a ak by na to niekto prišiel, tak: 1. Stačí reinštalovať XP a po reinštalácií vypnúť updaty
                                  a 2. Bol by to aj pre MS prúser jak mraky. Jednak z hľadiska imidžu a jednak nechcem vidieť tú hordu amerických právnikov, ktorí sa pustia do vymáhania ušlých ziskov, ktoré spôsobili nainfikované XP. De facto by to bolo šírenie vírusu, akurát, že by sa pod to niekto aj podpísal.
Ono by to možno bolo aj ilegálne. Je to ako predávať produkt, o ktorom vopred viem, že je vadný a teším sa na to ako po roku ľudia začnú vyhadzovať vadný tovar a kupovať lepšiu verziu.
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #92 kedy: 02. Júl , 2007, 17:08:58 »

ona nieje trochu konspiracna, ale ona JE konspiracna... ten "virus" nemusi byt podpisany...

toto je alchýmia
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #93 kedy: 02. Júl , 2007, 18:44:17 »

ona nieje trochu konspiracna, ale ona JE konspiracna... ten "virus" nemusi byt podpisany...

toto je alchýmia

Ty si v pohode?
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #94 kedy: 03. Júl , 2007, 00:26:14 »

toto je trosku silna kava. necitas nahodou privela toma clancyho?!  Bavím sa skvele ?§!. Bavím sa skvele
 Na zdravie!
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #95 kedy: 15. August , 2007, 09:06:45 »

Vista si robí čo chce?
http://blogs.zdnet.com/Berlind/?p=698
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #96 kedy: 15. August , 2007, 22:12:53 »

ja som s vistou stále absolútne spokojný, ešte som nikdy nemal reálnu potrebu skúšať iný systém ako win (ale skúšal som zo zvedavosti). je veľmi zaujímavé, že free operačné systémy si dokázali zatial odkusnúť len 1% z koláča napriek prehnanej ochote ich užívateľov deliť sa o svoje príjemné pocity. osobne fandím free riešeniam, ale stále nevedia ponúknuť to čo komerčný soft, ktorý sa vyvýja cielene za účelom zisku. česť výnimkám.
Zaznamenané
cort
pravidelný návštevník
Príspevkov: 155

« Odpoveď #97 kedy: 16. August , 2007, 21:17:07 »

Ja osobne mám dáke tie skúsenosti s Vistou a myslím že si Mrkvošrot (microsoft) iba poškodil meno a neskôr keď spraví konečne dbrú verziu visty tak si ho kus napraví tak ako pri prechode z win 2k na xp.Odporúčam momentálne xp vista sa možno oplatí nekôr teraz určite nie.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #98 kedy: 17. August , 2007, 10:52:13 »

aj tak nas v viste nieco dotlaci Popiskujem si mozno...
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #99 kedy: 17. August , 2007, 18:12:13 »

a co je pravdy na tom ze dvojjadrove procesory idu na plny vykon az pod vistou lebo je to 64bit technologia. xp je 32 takze fachcia pomaly.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #100 kedy: 17. August , 2007, 18:18:55 »

a co je pravdy na tom ze dvojjadrove procesory idu na plny vykon az pod vistou lebo je to 64bit technologia. xp je 32 takze fachcia pomaly.

Rýchlosť procesora závisí od OS? Nieje to skôr tak, že procesor si fachá svojou rýchlosťou, len XP je príliš pomalé?
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #101 kedy: 17. August , 2007, 18:26:16 »

moj kolega v tomto dost orientuje a tvrdi ze je to takto. moje skusenosti s dvojjadrovymi kompami co mame v robote v kombinacii s xp a mojim 3 gigaherz kompom to potvrdzuju. moj je proste rychlejsi. akoby naozaj bezal len jeden procesor tym dvojjadrovym.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #102 kedy: 18. August , 2007, 17:13:19 »

asi to bude tym, ze 32bit XP nie je stavany na vyuzivanie systemovych prostriedkov 64bit procesora

Rýchlosť procesora závisí od OS?

lepsie povedane "rychlost" celej zostavy zavisi od OS. zle navrhnuty OS moze brzdit na nepoznanie aj ten najvykonnejsi PC
Zaznamenané
cort
pravidelný návštevník
Príspevkov: 155

« Odpoveď #103 kedy: 19. August , 2007, 11:22:37 »

nezalezi to od maticnej dosky? myslim teda tak ako ficia dualne ramky ked mas 2 x 512 a 2 jadra tak vyuziva 1 jadro 1 ramku .Myslim tu prisposobivost maticnej k  procaku a ramke?nie som odbornik len som toto pocul....
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #104 kedy: 19. August , 2007, 11:31:32 »

32/64bit a dvojjadro su odlisne pojmy, takze nemylit.  a s vistou nejde urcite nic lepsie, za to dam ruku do ohna.
zakladna doska a dual channel RAM je len jedno oko v retazi..
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.