Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 17:03:09
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Karel Kryl  (Prečítané 11842 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #15 kedy: 11. Február , 2007, 13:11:55 »

suhlasim ze urcite dokazal pohnut s ludmi ale to sa da dokazat aj inak ako prostrednictvom hudby... a to je prave Krylov pripad... pohol s ludmi ale nie vdaka jeho hudbe takze sa neda radit do hudby... Nezahrávaj sa

a co povazujes za hudbu? :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 11. Február , 2007, 13:25:16 »

Nelubi sa mi, ze hral cely zivot iba na cisty zvuk...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #17 kedy: 11. Február , 2007, 13:27:54 »

tak vies so spanielkou to ani velmi neslo :) on hraval iba girata,spev...malo to take svoje caro :)
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #18 kedy: 11. Február , 2007, 15:39:45 »

suhlasim ze urcite dokazal pohnut s ludmi ale to sa da dokazat aj inak ako prostrednictvom hudby... a to je prave Krylov pripad... pohol s ludmi ale nie vdaka jeho hudbe takze sa neda radit do hudby... Nezahrávaj sa

a co povazujes za hudbu? :)

tak presna definicia neexistuje ale myslim si ze dobre vies co som chcel povedat... to je ako definuj umenie... picasso povedal ze keby vedel co je to umenie tak by ho uz davno nerobil... Som metlak
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #19 kedy: 11. Február , 2007, 16:42:59 »

karel kryl mal svojsky styl hudby...ved on nerecitoval ale spieval nejake melodie,brnkal cosi....to neni hudba?...preto som sa opytal co povazujes za hudbu, lebo inac nechapem...ci hudba su len 25 min sola?Podla mna vsetko, kde je nastroj a hra cosi, sa da nazvat hudba nie??Aj ked 3 africki domorodci buchaju kamenmi po stromoch a stvrty si brnka po guloch je "nejaka hudba"...pre nich... :)
« Posledná zmena: 11. Február , 2007, 16:43:40 od mario bross » Zaznamenané

kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #20 kedy: 13. Február , 2007, 00:29:47 »

ja radim Kryla do rovnakej kasty ako punkacov... tiez hudba nic moc, prednes nanic, falosny spev... vsetci vravia ze to nieje o hudbe ale o textoch a ja s nimi suhlasim... len ci sa to potom vobec da nazvat hudbou alebo skor prednesom poezie Huh!

Nechápem týmto názorom. Skús niečo podobné. 5-6 akrodov a zrozumiteľný, ale zároveň nie povrchný text. Možno zistíš, že zložiť jednoduchú pesničku je pekne komplikované. Žmurk
Zaznamenané

RED DEBILS
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 13. Február , 2007, 23:00:44 »

karel kryl mal svojsky styl hudby...ved on nerecitoval ale spieval nejake melodie,brnkal cosi....to neni hudba?...preto som sa opytal co povazujes za hudbu, lebo inac nechapem...ci hudba su len 25 min sola?Podla mna vsetko, kde je nastroj a hra cosi, sa da nazvat hudba nie??Aj ked 3 africki domorodci buchaju kamenmi po stromoch a stvrty si brnka po guloch je "nejaka hudba"...pre nich... :)

kolko ludi si brnka po guloch a nieje to hudba... jasne vsak ono je to subjektivne co kto povazuje za hudbu... takze to je len moj subjektivny nazor... nechcem vas o nom presviedcat Na zdravie!
Zaznamenané
GHS
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 13. Február , 2007, 23:36:35 »

Komu Kryl nic nehovori je bud mlady clovek ktory hovno o nom vie a nezazil tu socialsticku eru.Ja mam asi tolko k blbsim poznamkam.Nikoho nechcem urazit.Ale K.K bol pre mna jedna etapa zivota.A na jeho pesnickach som sa ucil hrat na gitare. Na zdravie!
Zaznamenané
Male Pivo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 199

« Odpoveď #23 kedy: 14. Február , 2007, 13:34:44 »

GHS ma pravdu ja som tiez zacinal na krylovi a bola to dobra skola .... jeho hudba mal vacsiu hodnotu ako 90 percent dnes produkovanych piesni .... texty o niecom vypovedajuce a hudba doplnujuca naladu tych textov , pre niekoho mozno prosta , ale ziadna ina by sa k tym textom viac nehodila ...
Zaznamenané

Smith & Wesson: the original point and click interface Si píš!!!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #24 kedy: 14. Február , 2007, 13:39:29 »

Srat na texty. Hudba nie je basnicka a hlas je v hudbe iba nastroj. Ak ma ist o posolstva, kludne mozu mat rovnaku hodnotu aj bez hudby, napriklad v sprievode pekneho pohybliveho obrazu na pozadi. Ale tiez nebudem hovorit, ze aky fasa film.

Teraz uz trochu prehanam, pretoze Krylove pesnicky maju hlavu a patu, aj mu celkom ladia. Ale vo vseobecnosti nemam rad frazy o naladach textov a podobne.
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #25 kedy: 14. Február , 2007, 13:59:17 »

kolko ludi si brnka po guloch a nieje to hudba... jasne vsak ono je to subjektivne co kto povazuje za hudbu... takze to je len moj subjektivny nazor... nechcem vas o nom presviedcat Na zdravie!

Definicia hudby je: ZVUK ORGANIZOVANY V CASE.     a mate po probleme.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #26 kedy: 14. Február , 2007, 14:01:45 »

To je aj Morseova abeceda
edit:
A aj reč.

Aj siréna...akýkoľvek zvukový signál, vlastne...telefónne zvonenie
« Posledná zmena: 14. Február , 2007, 14:02:58 od Altostratus » Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #27 kedy: 14. Február , 2007, 14:06:51 »

Ku Krylovi:Priznam sa,ze moje prve kontakty s jeho hudbou su pre mna poznamenane skor negativnym dojmom.Nijako ma to nezaujalo dokonca ma to vyslovene nudilo.Ale v porevolucne euforii sa jeho tvorba a meno casto sklonovali a tak som do Krylovej tvorby prenikol hlbsie a cim viac som si uvedomoval,ake svinstvo bol Komunizmus,tak tym vacsi zmysel mi davala Krylova tvorba aj ked samozrejme sa to cele netocilo vyhradne okolo tejto tematiky.Momentalne jeho tvorbu sice nevyhladavam,ale ani sa je nevyhybam a prilezitostne si ju rad vypocujem.Kryl bol sice len pesnickar s gitarou,ktory nijako technicky a nevynikal,ale jeho skladby su o niecom cim na veky vekov prekonal mnohych virtuozov a hud.autorov.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 14. Február , 2007, 15:26:03 »

Ku Krylovi:Priznam sa,ze moje prve kontakty s jeho hudbou su pre mna poznamenane skor negativnym dojmom.Nijako ma to nezaujalo dokonca ma to vyslovene nudilo.Ale v porevolucne euforii sa jeho tvorba a meno casto sklonovali a tak som do Krylovej tvorby prenikol hlbsie a cim viac som si uvedomoval,ake svinstvo bol Komunizmus,tak tym vacsi zmysel mi davala Krylova tvorba aj ked samozrejme sa to cele netocilo vyhradne okolo tejto tematiky.Momentalne jeho tvorbu sice nevyhladavam,ale ani sa je nevyhybam a prilezitostne si ju rad vypocujem.Kryl bol sice len pesnickar s gitarou,ktory nijako technicky a nevynikal,ale jeho skladby su o niecom cim na veky vekov prekonal mnohych virtuozov a hud.autorov.

pekne povedane
Zaznamenané

cubo
inventár podniku

« Odpoveď #29 kedy: 14. Február , 2007, 16:46:30 »

Srat na texty. Hudba nie je basnicka a hlas je v hudbe iba nastroj. Ak ma ist o posolstva, kludne mozu mat rovnaku hodnotu aj bez hudby, napriklad v sprievode pekneho pohybliveho obrazu na pozadi. Ale tiez nebudem hovorit, ze aky fasa film.

Teraz uz trochu prehanam, pretoze Krylove pesnicky maju hlavu a patu, aj mu celkom ladia. Ale vo vseobecnosti nemam rad frazy o naladach textov a podobne.

moj nazor Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.