forgethat
náhodný pocestný
Príspevkov: 94
som vlhka xixi
|
|
« kedy: 12. Február , 2007, 14:36:20 » |
|
chcel by som sa spytat na nazory ludi co hrali cez digitechy s metalovym skreslenim po pripade co by odporucili na styl v hlbokom ladeni typu slipknot a podobne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 12. Február , 2007, 14:51:22 » |
|
Tato otazka sa tu preberala uz casto krat (search ), ale zopakujem sa. Digitech Deatjh Metal je podla mojho nazoru slusne skreslenie. Za zmienku stoji Digitech Grunge, ktory ma rovnake skreslenie, ale inde posadene korekcie. Zvukove ukazky maju Digitech na stranke. ALE. Ak rozpravas o Slipknote, tak zabudni, ze nejaky buster za 2 tisicky Ti spravi ich zvuk. Konkretne u Slipknotu ak sa nemylim sa hra na Marshall JCM900 + JMP1 preamp a na Mesa Boogie MarkIV. Ak som sa aj zmylil a budu to nahodou nejake ine podobne modely, stale to ale nemeni nic na tom, ze su to plnohodnotne elektronkove setupy. Digitech Death Metal je len taka lacna nahrazka. Do kvalitneho lampoveho zosilovacu bude hrat kvalitne, ale do lacneho zosilovacu bude hrat lacno. Otazkou je, ze pokial mas kvalitny lampovy zosilovac, ci este potrebujes Digitech Death Metal. Ak mas nejaky obycajny lacny tranzoistor, Digitech Death Metal Ti spravi fasa chlpate skreslenie, ale Slipknot to bude len spoza troch zavretych dveri.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 12. Február , 2007, 14:54:41 » |
|
jo to si uvedomujem ze to nebude lacna zalezitost teraz som kupil celolampove pevey valveking 100w ta by som chcel vediet co ktomu napojit aby to vydavalo uspokojivy zvuk bo ten efekt na nom za moc nestoji
|
|
« Posledná zmena: 12. Február , 2007, 15:25:05 od Rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 12. Február , 2007, 15:01:09 » |
|
Preco si si kupil aparat so zvukom, o ktorom tvrdis, ze za moc nestoji ? Ja co som pocul na nete ukazky Valve King, tak to hralo celkom slusne. Pocul som konkrete ukazky nejakeho Slayeru a v pohode. By som sa divil, aby som s tym aparatom nedokazal vyludit slusny metlacky chrochot (ked ho vyludim zo svojeho 27 rocneho vintage dedecka ) - ale neskusal som, takze ... ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 12. Február , 2007, 15:04:15 » |
|
akoze zvuk ma slusny ale co sa skreslenia tyka nieje to ono spoliehal som sa na to ze si kupim ktomu nejaku kvalitnu krabicku a bude maso len neviem teraz co kupit mam doma boss metal zone a to je strasne sinteticke sice som to combo este ani nemal kde poriadne vypiect ale nejako mi to este stale nesedi stym bossom
|
|
« Posledná zmena: 12. Február , 2007, 15:25:19 od Rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 12. Február , 2007, 15:08:29 » |
|
Kua ľudia, už si odvyknite prepisovať názvy témy v každom druhom príspevku. Robí to tu bordel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 12. Február , 2007, 15:24:46 » |
|
akoze zvuk ma slusny ale co sa skreslenia tyka nieje to ono spoliehal som sa na to ze si kupim ktomu nejaku kvalitnu krabicku a bude maso len neviem teraz co kupit mam doma boss metal zone a to je strasne sinteticke sice som to combo este ani nemal kde poriadne vypiect ale nejako mi to este stale nesedi stym bossom
Len ho skus pekne vypiect - ta maju lampove aparaty radi. Cital som niekde nazory, ze do Valve King sa osadzaju shitne repraky, ktorych vymenou za lepsie dokazu tie aparaty poriadne ozit. Ale ako vravim - neskusal som, neviem. Jo MT2 je vcelin. Mne osobne sa urcite viac lubi Death Metal a este viacej ten Grunge (ma napriklad gain, co DM nema). Ale zacal by som tym, ze by som to kombo pripojil na DOBRU bednu, vytocil vsetky dolezite knofliky a potom by som posudil, co je k tomu zvuku este potreba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 12. Február , 2007, 15:32:20 » |
|
aha takze mam ktomu externe pripojit nejaku bednu a uvidi sa hej? len to som potom mal asi lepsie kupit hlavu a ktomu bednu ked hovoris ze su tam shitne repraky :/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 12. Február , 2007, 15:35:13 » |
|
...ked hovoris ze su tam shitne repraky :/
No ja som to iba cital na internete, kludne mozu byt skvele . Ale vyskusanim s dobrou bednou nic nepokazis a hned budes vediet, ako su na tom tie repra, co tam mas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 12. Február , 2007, 15:46:18 » |
|
naprd je ze mam toho strasne malo vyskusaneho.. jo musim to vyskusat cez nejaku kvalitnu bednu.. ty hras aky styl? bo ties sa mi pacil ten grunge na nete na zivo to moze byt narez
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 12. Február , 2007, 15:50:19 » |
|
a ako si to myslel ze ten grunge ma gain a DM nema? sak kazdy efekt ma nastavitelny gain
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 12. Február , 2007, 15:53:51 » |
|
Mal som Death Metal ešte v starej verzií od DOD. Je to tak, že skreslenie má rovnaké ako Grunge, akurát, že nemá gain. Proste skreslenie je konštantne nastavené naplno. Na brutálny metalový šrot je to fajn a dosť dlho som s tým efektom bol spokojný, ale chýbala mi tam flexibilita. Je to proste na tvrdý metal a na nič iné. Inak tiež mi to pripadal byť dosť včelín. Dostať z toho trochu uhladenejší, alebo nebodaj rockový zvuk sa mi nejako nedarilo, tak som ho predal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 12. Február , 2007, 16:00:50 » |
|
chcel som ho objednat dobre vediet.. takze ten grunge ma podobny zvuk + viac moznosti nastavenia?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 12. Február , 2007, 16:03:31 » |
|
Ak sa nemylim, tek Grunge ma nejake stredovysky a nejake stredobasy + gain. Death Metal mal basy, stredy, vysky ale posadene do nejakych extremnejsich poloh a nemal gain. Civilnejsi ( a tym vsestranne pouzitelnejsi ) sa mi zdal Grunge.
Ale aho hovorim - toto sa tu uz par razy preberalo, takze pouzi search.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 12. Február , 2007, 16:08:04 » |
|
len ja som tu novy a neviem tu nic ani co je search co kde ako.. he akorad toto mi tu poradil jeden typek ze sa mam ist poradit..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|