Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 15:38:54
Strán: [1] 2 3 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender Stratocaster USA ???  (Prečítané 23176 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« kedy: 08. Marec , 2007, 17:17:26 »

Ahoj, vsetci. Odhodlal som sa kupit si dalsiu gitaru. Mam azijsky Squier a za tie prachy nie je zly (alebo ja neviem posudit pretoze som az tolko gitar nevyskusal). Gitaru si chcem kupit tu v Afrike, nechce sa mi ju vlacit z Europy aj ked vyber to nie je az taky velky.
Dnes mi ponukli v obchode Fender Stratocaster, USA  za cenu asi 36 000,- (v prepocte) aj s tvrdym kufrom. Trochu som skusal, gitara vyzera byt  v pohode, krk dobry, ladi a aj my celkom sedi.
Seriove cislo je  N6189882 a odtialto pojdem na Fendrove stranky ho pozriet.
Ja som vsak povodne myslel na nieco viac odlisneho od Squire a z humbuckermi.
Viem ze tu je vela ludi az z neuveritelnymi znalostami a skusenostami tak by som poprosil o par nazorov na toho Strata. Ja samozrejme pojdem pozriet este par inych obchodov. Predstavu mam este nie celkom jasnu ale vzhlad nejaky klasicky, ziadne vecko alebo nejaky patvar, unverzalnu gitaru. Mam rad tensie krky a low action.
Musim priznat ze ked teraz vidim to cenu prepocitanu na koruny tak ma chytaju pochybnosti ci si vobec zasluzim taku gitaru na svoje hranie Bavím sa skvele Bavím sa skvele Maju tam aj mexickeho strata, skoro o polovicu lacnejsieho ale neskusal som. Prosil by som aj skusenosti a nazory aj na toho Mexikana.
Tomu vyberaniu chcem venovat cas a skutocne vybrat dobre, hrat na co mam takze cas ma netlaci.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 08. Marec , 2007, 17:47:30 »

Nepamatam si seriove cisla Fendrov moc novsich, ale ak to je American Standard Stratocaster, tak to neber. Jednak cena vysoka a jednak na tento model nemam moc dobry nazor. Radsej sa poobzeraj po nejakom starsom Fendri alebo japonskej kopii Fendrov zo 70tych zac. 80tych rokov, ktore hraju neporovnatelne lepsie podla mna a su aj poctivejsie opracovane.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 09. Marec , 2007, 10:36:17 »

Diky Prog, dam na teba. Je to American Standard a podla serioveho cisla bol vyrobeny 1996. Je mi divne kde ta gitara bola 10 rokov.  Ako to normalne chodi?
Hrana nebola, musela byt niekde v sklade alebo ja neviem.
 Pozdravuje Gail.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #3 kedy: 09. Marec , 2007, 10:44:14 »

OT: aj my zdravime Gail! ako sa ma jej spector?
Zaznamenané

o-yep sro
RobG
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 09. Marec , 2007, 13:48:29 »

Ahoj.
36 je veľa. Nesúhlasím s jednoznačným odmietnutím týchto gitár. Treba hľadať, ale ak U.S.A sadne, tak potom nie je o čom. Mám tu jeden do ponuky, 2000, ako nový, s kufrom za 28.000 v prepočte. Som frajer Som frajer

* P1010068.JPG (26.36 KB, 448x336 - prehliadnuté 1489 krát.)

* P1010065.JPG (22.23 KB, 448x264 - prehliadnuté 1475 krát.)
« Posledná zmena: 09. Marec , 2007, 13:49:23 od RobG » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 09. Marec , 2007, 15:06:07 »

...Maju tam aj mexickeho strata, skoro o polovicu lacnejsieho ale neskusal som. Prosil by som aj skusenosti a nazory aj na toho Mexikana....

Svojho casu som mal mexicke standardy celkom rad a rad som ich ludom aj doporucoval, ked sa ma spytali na nazor. Boli to totiz pekne spravene gitary, ktore dobre ladili, dobre zneli a stali sympaticke peniaze. Ale to bolo uz davno :). Nedavno som si oskusal nasucho v jednom obchode vsetky mexika, co tam mali. Strasne polena - odflaknute prazce, nezacistene, divne nabite. Cele to posobilo v rukach velmi neseriozne, aj to tak znelo divne. Vsetky na mna posobili horsie, ako o viac ako polovicu lacnejsie gitary Vintage z ineho obchodu co som skusal den predtym. Mali v tom obchode aj take akoze lepsie mexika, ktore boli spravene o poznanie serioznejsie, ale zase stali uz pomaly 30 litrov, co sa mi zda zase moc penazi.

Potom som omrkol v rychlosti nejaky USA Strat zo serie Highway. To su gitary so skaredym lakom a neviem cim ochudobnene a stoja dost menej, ako USA Standardy. Ten Strat na mna posobil do ruky celkom dobre, ale zase neskusal som ho nejak moc, ani som ho nemal zapojeny.

Co som drzal v ruke nejake USA Standard Straty, tak su to sympaticke gitary, pekne spravene. Zvukovo byvavaju casto dost tenke (aspon co som drzal ja), ale v zasade ak sa podari kupit za dobre peniaze a trebars aj nejaky lepsi kusok, tak je to nastroj, ktory moze robit radost do konca zivota. Ale zase - kolega z kapely kupil nedavno novy USA Standard Tele. Od nova mu obcas vynecha prepinac, po par mesiacoch mu zacinaju chrcat potenciometre, co je teda pri gitare, ktora sa u nas predava nova za takmer 40 litrov dost brutal Si píš!!! Nehovoriac o tom, ze v kuse sa tam na kobylke trhaju tenke H a E struny.

Stary japonec z konca 70-tych alebo zaciatku 80-tych rokov (Fender, Squier, Tokai, Fernandes, Ibanez, Greco... .... ... ) moze byt ako hovori Prog. skvela volba, len je to tak trochu pre dobrodruha, kupovat z ebay...
Zaznamenané
max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 10. Marec , 2007, 01:21:54 »

Diky za info. Buduci tyzden obehnem par obchodov a pozriem co ineho je dostupne.
To Pista : Spector je v pohode, Gail je maximalne spokojna , zvuk je velmi dobry. Dali sme teraz konecne dohromady kapelu a skusame o dusu.

Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 10. Marec , 2007, 10:55:44 »

Pozdravuje Gail.

Vdaka, pozdravujem tiez.  Na zdravie!

Skus tych Japoncov... Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #8 kedy: 23. Apríl , 2007, 09:30:03 »

Nazdar, mam Japonsky Strat na predaj. Progrocker ho pozna. 80 roky, chcem zanho 25000.
Zaznamenané

max
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 23. Apríl , 2007, 09:36:25 »

Ja uz som kupil medzitym. Dalsia je v plane az za par mesiacov.   Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #10 kedy: 23. Apríl , 2007, 11:26:30 »

Nazdar, mam Japonsky Strat na predaj. Progrocker ho pozna. 80 roky, chcem zanho 25000.
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rado.z
nováčik
*
Príspevkov: 22

« Odpoveď #11 kedy: 28. Júl , 2007, 17:54:07 »

Zdravím  STRATOCASTER-filovia.

Chcem sa opýtať, či niekto z Vás má skúsenosti zo  Stratocasterom Y.J.Malmsteen ? Myslím vážne skúsenosti, nie jedna babka  povedala.  Ďakujem...... Na zdravie!
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #12 kedy: 28. Júl , 2007, 18:21:06 »

mam rad malmsteena a skusal som si aj japonskeho + USA signature strata od neho. Do roku 2005 mali USA malu hlavu a japonske velku (aspon sa mi zda) japonsky sa mi pacil viac, akurat na hociakom ampe ta gitare znie mdlo lebo potrebuje ujacaneho marshalla. Yngwiemu to hra dobre, ja som si kupil regulerny strat a viac neriesim.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rado.z
nováčik
*
Príspevkov: 22

« Odpoveď #13 kedy: 28. Júl , 2007, 18:27:20 »

Hm.. O.k.   
Ten výraz   " Regulérny strat " prosím vysvetli.  Ďakujem..  Zdravíčko
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 28. Júl , 2007, 18:52:16 »

Hm.. O.k.   
Ten výraz   " Regulérny strat " prosím vysvetli.  Ďakujem..  Zdravíčko

Praveze Roberto ma neregulerne dobry Strat - Japonec, ktory valcuje novych Americanov jedna radost.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.