...Maju tam aj mexickeho strata, skoro o polovicu lacnejsieho ale neskusal som. Prosil by som aj skusenosti a nazory aj na toho Mexikana....
Svojho casu som mal mexicke standardy celkom rad a rad som ich ludom aj doporucoval, ked sa ma spytali na nazor. Boli to totiz pekne spravene gitary, ktore dobre ladili, dobre zneli a stali sympaticke peniaze. Ale to bolo uz davno
. Nedavno som si oskusal nasucho v jednom obchode vsetky mexika, co tam mali. Strasne polena - odflaknute prazce, nezacistene, divne nabite. Cele to posobilo v rukach velmi neseriozne, aj to tak znelo divne. Vsetky na mna posobili horsie, ako o viac ako polovicu lacnejsie gitary Vintage z ineho obchodu co som skusal den predtym. Mali v tom obchode aj take akoze lepsie mexika, ktore boli spravene o poznanie serioznejsie, ale zase stali uz pomaly 30 litrov, co sa mi zda zase moc penazi.
Potom som omrkol v rychlosti nejaky USA Strat zo serie Highway. To su gitary so skaredym lakom a neviem cim ochudobnene a stoja dost menej, ako USA Standardy. Ten Strat na mna posobil do ruky celkom dobre, ale zase neskusal som ho nejak moc, ani som ho nemal zapojeny.
Co som drzal v ruke nejake USA Standard Straty, tak su to sympaticke gitary, pekne spravene. Zvukovo byvavaju casto dost tenke (aspon co som drzal ja), ale v zasade ak sa podari kupit za dobre peniaze a trebars aj nejaky lepsi kusok, tak je to nastroj, ktory moze robit radost do konca zivota. Ale zase - kolega z kapely kupil nedavno novy USA Standard Tele. Od nova mu obcas vynecha prepinac, po par mesiacoch mu zacinaju chrcat potenciometre, co je teda pri gitare, ktora sa u nas predava nova za takmer 40 litrov dost brutal
Nehovoriac o tom, ze v kuse sa tam na kobylke trhaju tenke H a E struny.
Stary japonec z konca 70-tych alebo zaciatku 80-tych rokov (Fender, Squier, Tokai, Fernandes, Ibanez, Greco... .... ... ) moze byt ako hovori Prog. skvela volba, len je to tak trochu pre dobrodruha, kupovat z ebay...