Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 20:00:03
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rachelle Ferrell  (Prečítané 2750 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« kedy: 29. Marec , 2007, 23:33:37 »

vynikajuca spevacka s rozsahom 6tich oktav a pestrofarebnym prejavom. nepocul som este nikoho tak spievat....
napr.:
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 30. Marec , 2007, 00:26:30 »

Veľmi príjemné, výborná speváčka. Podľa rozprávania je skôr altistka, ale má pekne vyspievaný plný falzet a výborne s nadhľadom spieva najťažšie pasáže. Trochu mi vadí zopár afektíkov v nízkych polohách, ale to je skoro zanedbateľné.  Tak veselo si váľa tóny v puse. :)

Len neviem, kde by sa zobralo 6 oktáv. Predpokladám, že do hlbšieho registra asi nepôjde, tak to by jej okrem falzetu musel hlas postupne preskočiť aspoň do ďalších dvoch vyšších registrov, v každom by musela vyspievať skoro 2 oktávy. Zatiaľ som jedine kedysi dávno počul preskočenie do vyššieho registra nad normálnym falzetom u Mariah Carey v jej prvých pesničkách, kde to už boli poriadne vysoké tóny, ale ani u nej by som nepovedal, že prekročila 5 oktáv.

V tejto ukážke má napr rozsah troch oktáv c-c'", to najvyššie C je trochu kostrbaté na konci ukážky, povedal by som, že je to jej najvyšší tón vo falzete a naopak pod ten najnižší tón sa tiež už asi moc nedostane.

Ale tu už dávala s prehľadom es'"-e'"

Stále je to však 3 oktávy a 2 tóny k tomu..  Popiskujem si
« Posledná zmena: 30. Marec , 2007, 01:19:53 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #2 kedy: 30. Marec , 2007, 00:54:18 »

Tak ideme ďalej.. :) Tu som konečne objavil v nejakej zmesi jej tónov niekoľkokrát preskočenie do vyššieho registra nad normálny falzet - po 2. minúte na chvíľu až na es"":

to vychádza na 4 oktávy a 2 tóny k tomu..  Popiskujem si
Viac som nenašiel..  No hanbím sa..
« Posledná zmena: 30. Marec , 2007, 01:58:16 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 30. Marec , 2007, 02:13:43 »

Na porovnanie len výšky spievania s Rachelle Ferrell (nie celkového spevu, predsa len obidve sú to vynikajúce speváčky) som našiel aj ukážku Mariah Carey v ukážkach s jej najvyššími tónmi live:

S úplnou ľahkosťou sa pohybuje aj intonuje v tých najvyšších výškach, neuveriteľné. V 27" je to až fis"". :)
V tých časoch to bola moja najobľúbenejšia speváčka, mala krásne skladby, perfektne odspievané, okrem toho vyzerala výborne. Škoda, že tie časy dávno pominuli a pesničky už za moc nestoja, aj ten štýl spevu (šepkania), na ktorý prešla. Veľká škoda, bola vynikajúca.. Bleee

Teraz ju u mňa takmer nahradila Christina Aguilera, nemá síce taký rozsah, čo vôbec nevadí, spieva perfektne.  Zdravíčko

Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #4 kedy: 30. Marec , 2007, 10:03:02 »

Mariah prehltla pistalku asi  ha ha ha    Je to az nepocuvatelne  ?§!.
« Posledná zmena: 30. Marec , 2007, 10:03:40 od ujo jolana » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #5 kedy: 30. Marec , 2007, 10:11:36 »

Mariah prehltla pistalku asi  ha ha ha    Je to az nepocuvatelne  ?§!.
Tú ukážku netreba brať zas vážne, je to len výber práve najvyšších tónov z live vystúpení. Zas bežne tak nespievala, mala fantastický práve normálny hlas kedysi. Dal som to sem na porovnanie, že práve tie výšky dokázala Mariah lepšie ovládať.
Zaznamenané

stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #6 kedy: 02. August , 2007, 13:16:08 »

tak tu je I can explain - live od nej(klavirny doprovod si hra sama), su tam celkom zaujimave pasaze, prijemne pocuvanie;)...
    http://www.divshare.com/download/1443369-122
« Posledná zmena: 02. August , 2007, 13:18:09 od stagemaster » Zaznamenané

Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #7 kedy: 02. August , 2007, 15:34:31 »

Coo. tak toto je moc  Je to frajer
To som este nepocul. vazne  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.