Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 13:49:29
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Flamenco !  (Prečítané 78983 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #180 kedy: 21. Máj , 2008, 20:28:24 »

fiha a toto ze mas od kial ?:)
ten co hra flamenco zahra aj klasiku, ale bude zniet flamencovo.  No opacne to NEJDE!!! A viem o com hovorim, pretoze som normalne vychodil LSU sedem rokov klasickej gitary a flamenco som sa musel vsetko ucit od znova, uplne ina technika, vsetko. O rytme ani nehovorim. Flamencova gitara zahrna vsetky techniky co klasicka gitara+ ovela viac. Cize tak ci tak, klasicky gitaristi sa snazia niekedy obohatit hudbu flamencovymi technickymi prvkami, no pocut, ze to neni ono :)
Priklady- klasicka gitara:picada bez dopadu, nevyuziva malicek, palcom bez dopadu a kruzivymi pohybmi, fixovane zapestie, gitara na lavom kolene...
flamecova gitara:picada s dopadom, palec s dopadom a ziadne kruzive pohyby, uplne volne nefixovane zapestie, pri brnkani klepy (golpe) o dosku, palcom sa casto hra na tenkych strunach+ techniky-alzapua, rasguado, metly, tremolo (samozrejem uplne ine ak klasicky gitara),...  a teraz ma urcite este nenapadne plno veci, no ak sa kuknem, tak klasickej kitare z toho dost vela chyba, kedze to nepotrebuje :)
no vidis, tak ked chodis k martinovi, tak nech ti on povie ake buleriasy alebo alegriasy, on ma toho nastudovaneho pekne vela Žmurk
  V podstate s tebou suhlasim . Toto plati viac-menej pre kl. gitaru do cca. konca 19.stor. , ale trosku si pozabudol na"avantgardne styly" 20. storocia , kde je pre gitaru napisanych pomerne dost skladieb . Tam sa to novymi zvukmi , ladeniami , rytmami a postupmi len tak hyri a podla mna je to hudba o dost pestrejsia (myslim , cisto technicky ) : zapalky alebo papier medzi strunami , plechovy bubienok , poklepkavanie po vsetkych castiach nastroja , kricanie do gitary  ha ha ha , kyvanie nastrojom pocas hrania , vydavanie roznych nehudobnych zvukov nastrojom atd ....
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #181 kedy: 21. Máj , 2008, 20:43:16 »

ano :) bol som na viacerych koncertoch avangardnej hudby, aj komponistov z VSMU, ale som sa zial musel zodvihnut, lebo az do takeho stadia som nedospel,aby som si vedel vychutnat suchanie snurov od pradla po klavirnych strunach :)
To je problem asi aj dnesnej doby, kazdy chce byt az tak originalny, ze vytvori take veci, co cloveku sa vracaju oci spatky  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #182 kedy: 23. Júl , 2008, 10:32:41 »

dosť talentovaný mládenec, ten prvý, pravdepodobne nejaká súťaž zo španielska, spev + gitara, buleria
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #183 kedy: 23. Júl , 2008, 19:23:11 »

No cafko borci tak vas zdravim z kolisky flamenca, zo samotnej andaluzie, momentalne z malagy, a o tyzden aj nieco zo sevilly. Malaga je na flamenco trosku slaba ale aj tu sa najdu velmi dobri muzikanti , ale aj horsi Žmurk  Najviac ma dorazilo ked si tu gitaristi vedia vypytat aj 60 € za hodinu :) ja mam jedneho za 45€ na 4 hodiny:) plus este tri razy do tyzdna s nim chodim doprevadzat flamncove tance do akademie, co sa mi strasne lubi, lebo clevek vidi a uci sa ako sa hra s tancom, kedze porovnavat tanecnikov u nas a tu asi nema zmysel, skoro som sa posral, ked zacali vsetc presna a naraz dupat :D Moc som zatial nevidel, ale videl som tu aj najslabsiehoho flamenco gitaristu , ale aj velmi dobryhc, no zatial som kvalitativne nikeoho ako Brano Krajco, alebo Stanko Kohutek nevidel, no sak uvidime, co bude v seville.
Dost dobre bolo ked sa ma cez prestavku jedneho vystupka spytal spevak, i poznam rytmus buleriasu, ja ze  jasne, tak my
i povedal, nech ho zatlieskam a potom sa pridala cela kapalea jak sme na ulici stali :) nieco take som ete nezazil, to je flamenco, ked clovek vidi ako rytmicky citia ti ludia, take protirytmy a kadeco :) ono je uz len dost zaujimace, ked sa poriadne tlieska :) 
ok majte sa zatiiim
Zaznamenané

Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #184 kedy: 23. Júl , 2008, 20:00:00 »

No tak si to uzi !  Na zdravie!
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
TomatitoXico
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #185 kedy: 23. Júl , 2008, 21:13:06 »

Normálne ti swordy závidím  :) a ako je to s dorozumievaním sa? vedia trošku po anglicky alebo sa treba začať učiť spanielčinu?:D ako je to s ubytovaním? da sa zohnať ubytko za slušnú cenu?
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #186 kedy: 23. Júl , 2008, 21:14:14 »

tak nech sa darí vstrebávať vedomsti. Na koniec si šiel sám či s tým chalanom?
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #187 kedy: 24. Júl , 2008, 22:30:33 »

tomatitoxico- ja viem spanielsky :) s anglinou je to tu ok, ale s nou nehovorim, ale da sa no moc ludi tu nevie anglicky, ubytko sa da relativne lahko zohnat. Vsetky smetaky su polepene inzeratmy na izby a byt, aj cez net sa da zohnat,ak by niekto chcel do malagy, tak moj domaci ma aj viac bytov a izie a je to vyborny chlapik, a on tusim hovori aj anglicky.
Tu v malage som s kamosom, ale povodne plany boli dost ine, kedze sme chceli  hrat na ulici, lenze hodinu hras  jak chuj a ledva mas 3 eura niekedy,  nikdy sme tu nezarobili viac jak upratovacka.... cize dnes som zral akurat tak biele jogurty, lebo boli v akcii. Rozprava sa mi pekne, ale neni to tu med  lizat , ked nemas prachy, na  zradlo mi zostva tak 3 eura na den... clovek setri aj s hajzlakom, ale da sa tu relativne celkom lacnejsie existovat a furt je  tu teplo, cize borci s tuhym korenom mozu spat aj na plazi. Jedneho som tu srtetol izraelcana, co tu je 4 roky koli flamencu a teraz  spi hocikde:) sak je teplo...
JA tu viacmenej cely den cvicim a potom idem bud na hodinu gitarle, doprevadzat spev , alebo na koncert ak je a to sedim 2 hodiny pri malom pive Žmurk Ale pokial ma clovek nieco usetrene, alebo sa mu podari najst robotu je to super
Zaznamenané

TomatitoXico
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #188 kedy: 25. Júl , 2008, 18:13:03 »

tomatitoxico- ja viem spanielsky :) s anglinou je to tu ok, ale s nou nehovorim, ale da sa no moc ludi tu nevie anglicky, ubytko sa da relativne lahko zohnat. Vsetky smetaky su polepene inzeratmy na izby a byt, aj cez net sa da zohnat,ak by niekto chcel do malagy, tak moj domaci ma aj viac bytov a izie a je to vyborny chlapik, a on tusim hovori aj anglicky.
Tu v malage som s kamosom, ale povodne plany boli dost ine, kedze sme chceli  hrat na ulici, lenze hodinu hras  jak chuj a ledva mas 3 eura niekedy,  nikdy sme tu nezarobili viac jak upratovacka.... cize dnes som zral akurat tak biele jogurty, lebo boli v akcii. Rozprava sa mi pekne, ale neni to tu med  lizat , ked nemas prachy, na  zradlo mi zostva tak 3 eura na den... clovek setri aj s hajzlakom, ale da sa tu relativne celkom lacnejsie existovat a furt je  tu teplo, cize borci s tuhym korenom mozu spat aj na plazi. Jedneho som tu srtetol izraelcana, co tu je 4 roky koli flamencu a teraz  spi hocikde:) sak je teplo...
JA tu viacmenej cely den cvicim a potom idem bud na hodinu gitarle, doprevadzat spev , alebo na koncert ak je a to sedim 2 hodiny pri malom pive Žmurk Ale pokial ma clovek nieco usetrene, alebo sa mu podari najst robotu je to super

Tak aj to spanie na pláži ma svoje čaro.. ovšem jedine kde vidím problém je, že keď má človek dajaké cennejšie veci Beeee ...  malaga je aké veľké mesto? Aká draha je doprava v meste? či sa dá dostať aj pešo do centra? Zaváňa to tam flamencom na každom rohu? No ja viem po španielsky jediné Ole, muy bien  a vamos a la playa :D .... tak to máte super že ste išli dvaja. je blbé keď človek ide sám... no som zvedavý čo budeš hovoriť na Sevillu, potom ak budeš môcť tak napíš.
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #189 kedy: 30. Júl , 2008, 07:48:02 »

idem tam uz zajtra:) no isli sme sem dvaja ale uz som tu sam;) doprava je taka, ze jedna cesta autobusom euro:) ale daju sa vselijake elktricenky. A flamencom to tu zavana pomenej. Ale to je aj tym, ze je leto, inokedy je to lepsie. No  a s tymy recami, tak vcera som v novinach cital, ze az64,4% andaluzanov neve ziaden dalsi jazyk :) sak ked najdem net tak sa ozvem zo sevilly...
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #190 kedy: 30. Júl , 2008, 11:19:41 »

a čože kámoš zdúchol? Nesplnilo to jeho očakávania?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #191 kedy: 30. Júl , 2008, 11:50:40 »

Matko, hybaj aj ty domov. Pretiahni na rozlucku este nejake Spanielky a vrat sa, chybas nam tu :)
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #192 kedy: 31. Júl , 2008, 07:38:02 »

jeej rastik kuRna aky si zlaty :) az sa mi chce plakat ako to tu citam Smútim
No dari, nedari... Urcite to neni to co som si myslel, ale aspon ma to naucilo nemat ziadne predstavy Žmurk
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #193 kedy: 23. August , 2008, 10:16:20 »

tak ozivujem zasa nasu mensinovu temu :D  vcera som bol kuknut v PKO na MAriu Serrano s comaniou a ako predkapela Remedios. Vyborny koncertik, remediosaci podali tradicne velmi dobry vykon ,kde predstavili aj nejake nove veci z albumu Cardamon, no bez tanca. Po nich nastupili spanielski hudobnici a tenecnici, kde striedali argentinske tango s flamencom,  oboje bolo obohatene prijemnym nevtieravym jazzom. Ale najviac ma zaujal ich  gitarista Eduardo Trassiera (o ktorom je na nete zalostivo malo Smútim ) mozem povedat, ze tento gitarista urcite patri medzi najlepsich co som zatial na vlastne oci videl, nenormalna technika, hudobne a rytmicke citenie, rychlejsie picada som videl len u paca a gerarda, samozrejeme vedel ich aj velmi pekne pouzivat, od patnastich vyhraval rozne sutaze.... proste domov som siel s pocitom blazenosti a zaroven mi bolo aj do placu  ?§!. 
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #194 kedy: 23. August , 2008, 10:28:52 »

Škoda, že som na to nemal čas.. Smútim
Zaznamenané

Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.