Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 23:42:52
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Flamenco !  (Prečítané 79170 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #60 kedy: 10. September , 2007, 21:56:43 »

Dík za pomoc :)
Všimol som že tiež dosť basákov to slušne valí ako ste tu už písali. Je to v podstate to isté, asik tiež hrajú s dopadom, hm?
Takže teraz k mojim postrehom ohladne picada...
Vraj by sa ma minimalizovať pohyb prstov, teoreticky by si mal vedieť tým pádom vyvinúť vyššiu rýchlosť. Cvičiť rýchlosť na jednej strune, napr. Áčke. Naučiť sa skokovo posúvať polohu dlane hore-dole aby boli posledný článok prstov približne v rovnakej polohe-uhle voči strunám.
Hrať dosť blízko ku kobylke (alá Paco), struny tu majú pravdepodobne menší výkyv, nelietajú tak.
Inak na Pacovi som si všimol že už v mladom veku valil jak blázen, na tom videu z youtube mohol mať okolo 15 rokov.
Všimol som si ešte jednu vec, v mladšom veku prevádzal picado mierne inak, tretí článok sa viac hýbal, na staré kolená ako keby prevádzal pohyb len prvým a druhým článkom, tretí sa viacmenej javí že stojí. Buď vychytal muchy, alebo má v hajzli kĺby-vybehané, vydraté z toľkého hrania:)
Dobré je asi fakt trénovať nepárny počet úderov na strunu, nasledujúca struna potom začína vždy opačným prstom.
Ozaj, prsty majú byť napnuté či uvolnené pri rýchlych behoch? Odpozoroval som, že po údere sa u niektorích gitaristov akoby prestrel prvý a druhý článok prstu, pri nástupe na brnknutie zviera prvý a druhý článok prstu istý uhol, po brnknutí sa tento uhol stratí, prst sa narovná, resp sa prestre na opačnú stranu...komplikované vysvetlovanie  Beeee
už to len použiť v praxi :)

Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #61 kedy: 10. September , 2007, 21:57:08 »

mne sa zial z hentej ukazky moc jeho zvuk nelubil.... do jazzu v pohode al ja mam rad perkusivny, ostry, prierazny zvuk :)
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #62 kedy: 11. September , 2007, 21:41:35 »

nejake fotky z festivalu Iberica:

http://www.flamenco.cz/galerie/2007-08-22_iberica_2007/thumb0000.html
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #63 kedy: 11. September , 2007, 21:48:57 »

pozeram, ze dost ludi malo Sanchizove gitary :)
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #64 kedy: 11. September , 2007, 21:54:26 »

pozeram, ze dost ludi malo Sanchizove gitary :)

tusim piati, vratane Morenita, niektorym ich aj sam kupoval
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #65 kedy: 11. September , 2007, 21:58:16 »

ano na morenitovej som hral,su to velmi dobre gitky....
Prasito a ty mas aku gitku?
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #66 kedy: 11. September , 2007, 22:02:46 »

ano na morenitovej som hral,su to velmi dobre gitky....
Prasito a ty mas aku gitku?

Alhambra 7FC - plno masiv spruce + cypris, trocha vyssi dohmat ale zvuk neskutocny ala Vicente Amigo
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 11. September , 2007, 22:06:00 »

fiha, to nepoznam, to co su za gitky??? Je to rucna vyroba? kolko ju uz mas? A tu si ju kupil?  ?§!.
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #68 kedy: 11. September , 2007, 22:27:50 »

fiha, to nepoznam, to co su za gitky??? Je to rucna vyroba? kolko ju uz mas? A tu si ju kupil?  ?§!.

Vyroba je to strojova, cena novej cca 900Eur, mam ju z druhej ruky za polovicu, kupovana v Cesku. Prva flamenco gitara na ktoru som narazil. Chlapik bol este taky borec, ze si na nu dal kovove struny, tak som mal obavy ze bude prehnuta, ale je v pohode. Velmi dobra kvalita
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #69 kedy: 03. Október , 2007, 20:29:59 »

vcelku zaujimavé domáce video :)  Ja mať takých susedov  Beeee

Zaznamenané

brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #70 kedy: 03. Október , 2007, 21:36:22 »

práve som objavil tajomstvo picada, treba mať šľapky značky ZICO  Beeee

picadový shreder :)
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #71 kedy: 03. Október , 2007, 22:07:09 »

no:) ide mu to urcite lepsie ako nme:DD ale aj tak je to pacove spinavo zahrate picado :)
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #72 kedy: 08. Október , 2007, 21:42:35 »

Ahojte vsetci.
 Chcem vam oznamit ze sa v Bratislave bude konat gitarovy workshop s vybornym flamencovym gitaristom z granady ktoreho si mozno niektori pamatate z tohto rocnika Iberiky.
Bude sa to konat v dnoch 4 az 7.11. Budu dve skupiny - menej a viac pokrocili. Kazda skupina bude mat 2 hodiny denne. Celkovo 4 dni kurzu = 8 hodin kazda skupina. Cena kurzu je 3000sk na osobu za cely kurz. Kurz bude venovany technike a hlavne rytmom s ukazkami v roznych styloch.
Mate jedinecnu moznost prezit prijemne chvile so spanielsky flamencom priamo v Bratislave. Zaujemci sa prihlasujte u Stana Kohutka (Morenito de Triana <morenitodetriana@yahoo.es> ) ktory vam zodpovie aj na pripadne dalsie dotazy. Pripadne kontaktne telefonne cislo poslem zaujemcom cez sukromnu spravu.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #73 kedy: 08. Október , 2007, 23:04:55 »

jojo:) prasito ma pravdu  Bavím sa skvele
Veelmo silno rozmyslam, ze idem a pripadni zaujemcovia by sa mali rozhodnuuuut cim skor, lebo ak sa nenazbiera dostatocny pocet zaujemcov, tak kurz pada:(
V nasich podmienkach je velmi dobre pochytat nejake tie figle od "origos flamengacov", kedz furt sme mensinovy zaner:) Dufam,z e pojdem k pokrocilesim  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast

« Odpoveď #74 kedy: 18. Október , 2007, 22:30:19 »

pridavam sem jeden toamtitov bulerias co som videl uz aspon 100x  ?§!.  ?§!.  tento bulerias ma nenormalne gule :)
http://youtube.com/watch?v=2BCoZiSbGtY
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.064 sekund, 23 otázok.