pista58
VIP
inventár podniku

Príspevkov: 6966
|
 |
« Odpoveď #135 kedy: 20. Júl , 2016, 10:37:21 » |
|
Marius je top basak co natocil Simile...
cela ta seria je dost smrtelna
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku

Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
 |
« Odpoveď #136 kedy: 14. Marec , 2018, 17:50:23 » |
|
Prave som si pustil po 100 rokoch Piesen z hol a nemozem si pomoct, rytmiku Anton Jaro/Cyril Zelenak mam svojim sposobom radsej ako neskorsie Lucenic/Olah alebo Freso/Olah.  Specialne Jarove basove linky a ton mam velmi rad, tak ako aj na Ursinyho albume Pevnina detstva (tam je tiez so Zelenakom). Veru si nespominam na ziadneho ceskoslovenskeho basaka, ktoreho hra sa mi tak lubi... Co je s nim inak dnes, neviete? 
|
|
« Posledná zmena: 14. Marec , 2018, 20:27:14 od proghopik »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast

Príspevkov: 2319
|
 |
« Odpoveď #137 kedy: 14. Marec , 2018, 19:06:23 » |
|
myslim, ze si zije jazzovym zivotom v uzavretych jazzovych sektach  nedavno som ho googlil, a zda sa, ze kde - tu sa vyskytne ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
 |
« Odpoveď #138 kedy: 14. Marec , 2018, 19:35:18 » |
|
www.fermata.skco som sa bavil s ferom, tak dokoncili CD (Griglak - Igor Teo Skovay - Tamas belica - Killo)
|
|
« Posledná zmena: 14. Marec , 2018, 19:37:36 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #139 kedy: 14. Marec , 2018, 21:22:42 » |
|
No ako fasa, toto som vôbec nezachytil! Tak možno naozaj dačo bude. Celkom by ma to potešilo, aj keď tie rokove albumy po Generation ma až tak netoto, aj keď X-ko celkom zaujalo, no zvedavý som ... Prave som si pustil po 100 rokoch Piesen z hol a nemozem si pomoct, rytmiku Anton Jaro/Cyril Zelenak mam svojim sposobom radsej ako neskorsie Lucenic/Olah alebo Freso/Olah.  Specialne Jarove basove linky a ton mam velmi rad, tak ako aj na Ursinyho albume Pevnina detstva (tam je tiez so Zelenakom). Veru si nespominam na ziadneho ceskoslovenskeho basaka, ktoreho hra sa mi tak lubi... Co je s nim inak dnes, neviete?  Jaro/Cyril zneli fakticky parádne, ako západný hudobníci. Rád počúvam aj Oláha, tie drobnosti nenápadné, virble a toto... ale aj Frešo je originál, k nemu by som nevedel prirovnať asi nikoho, myslím čo sa jeho štýlu hry týka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast

|
 |
« Odpoveď #140 kedy: 14. Marec , 2018, 22:01:06 » |
|
http://www.fermata.sk/sk/biografiaFedor Freso si v strucnej historii vysluzil az jednu zmieku ako jeden z mnohych inych hudobnikov  (najdlhsie hrajuci clen zostavy, s druhou najvacsou ucastou na albumoch  )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #141 kedy: 19. November , 2022, 10:06:39 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #142 kedy: 04. December , 2024, 15:49:59 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast

|
 |
« Odpoveď #143 kedy: 05. December , 2024, 10:04:08 » |
|
ostatny koncert v MMC bol velka parada, povedal by som, ze jeden z najlepsich Fermata live, co som videl. maestro posobi na podiu o 20 rokov mladsie a tak dobru a uvolnenu hru si ani nepamatam, kedy som nazivo u Fermaty videl. mlada krev v kapele robi zazraky a maestrovi to evidentne prospieva. ked som ich videl naposeldy v 2018, to bolo kusok po Fedorovom odchode, tak som nevedel stravit noveho virtuozne ladeneho basaka, akosi mi to prislo priam neuctive. ale teraz rytmika Teo / Tamas Belicza bol strasny naklad, takto naslapani neboli ani legendarni Jaro / Zelenak a ani Freso / Olah. a tunak nas kamarat Killo sa tiez predviedol len v tom najlepsom svetle 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
 |
« Odpoveď #144 kedy: 30. December , 2024, 07:33:52 » |
|
ostatny koncert v MMC bol velka parada, povedal by som, ze jeden z najlepsich Fermata live, co som videl. maestro posobi na podiu o 20 rokov mladsie a tak dobru a uvolnenu hru si ani nepamatam, kedy som nazivo u Fermaty videl. mlada krev v kapele robi zazraky a maestrovi to evidentne prospieva. ked som ich videl naposeldy v 2018, to bolo kusok po Fedorovom odchode, tak som nevedel stravit noveho virtuozne ladeneho basaka, akosi mi to prislo priam neuctive. ale teraz rytmika Teo / Tamas Belicza bol strasny naklad, takto naslapani neboli ani legendarni Jaro / Zelenak a ani Freso / Olah. a tunak nas kamarat Killo sa tiez predviedol len v tom najlepsom svetle  ...a že kua!!!! Nejak ma to nelákalo ísť pozrieť na koncert. Ale po tomto príspevku som pozrel či ešte budú koncerty a našiel som jeden v Banskej Štiavnici, čo mám hneď za rohom. Prestávky Fermaty zvyknú byť +- 10 rokov,...takže teoreticky na tom ďalšom by mohol mať Griglák cca 80 rokov, čo by už nemusel byť úplne že vo forme... A teda že to bol veľmi pekný koncert, všetko bolo tak ako Rastis napísal. Celkovo zvuk kapely bol fasa. Griglák mal taký krásny zvuk a tón..., sladký ako med a tak ako s ním vie pracovať, držať, ohýbať,...to vie asi ozaj iba on. No užil som si to brutálne! Fasa, že zahrali aj dve staršie veci, hneď na začiatku z albumu Huascaran I a úplne na konci z albumu Generation song vina del mar, kde bolo na konci také sólo na klávesoch, že hotovo!!! Mal Gibson LP a PRS, aparát som dobre nevidel, bol tam nejaký rack, neidentifikoval som čo tam mal, možno to bol nejaký fractal, neviem. Postavené to mal na dvoch bedničkách, asi 1x12", ktoré mali vpravo hore nápis asi "mesa". Ale či to boli normálne git bedne alebo frfr z toho asi fractala, ozaj netuším. Ľúbilo sa mi ako Griglák počas záverečného standing ovation zaprial nízke ceny potravín do nového roku 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
 |
« Odpoveď #145 kedy: 30. December , 2024, 21:47:32 » |
|
...a že kua!!!! Nejak ma to nelákalo ísť pozrieť na koncert. Ale po tomto príspevku som pozrel či ešte budú koncerty a našiel som jeden v Banskej Štiavnici, čo mám hneď za rohom. Prestávky Fermaty zvyknú byť +- 10 rokov,...takže teoreticky na tom ďalšom by mohol mať Griglák cca 80 rokov, čo by už nemusel byť úplne že vo forme... A teda že to bol veľmi pekný koncert, všetko bolo tak ako Rastis napísal. Celkovo zvuk kapely bol fasa. Griglák mal taký krásny zvuk a tón..., sladký ako med a tak ako s ním vie pracovať, držať, ohýbať,...to vie asi ozaj iba on. No užil som si to brutálne! Fasa, že zahrali aj dve staršie veci, hneď na začiatku z albumu Huascaran I a úplne na konci z albumu Generation song vina del mar, kde bolo na konci také sólo na klávesoch, že hotovo!!! Mal Gibson LP a PRS, aparát som dobre nevidel, bol tam nejaký rack, neidentifikoval som čo tam mal, možno to bol nejaký fractal, neviem. Postavené to mal na dvoch bedničkách, asi 1x12", ktoré mali vpravo hore nápis asi "mesa". Ale či to boli normálne git bedne alebo frfr z toho asi fractala, ozaj netuším. Ľúbilo sa mi ako Griglák počas záverečného standing ovation zaprial nízke ceny potravín do nového roku  Joo tento posledny koncert na turne Feri pouzil prvykrat fractal, co sa pauz medzi koncertami tyka, tak tentokrat taka dlha prestavka nebude, buduci rok planujeme novy album a nasledne turne na jar.
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
kuker
|
 |
« Odpoveď #146 kedy: 10. Január , 2025, 12:55:46 » |
|
Joo tento posledny koncert na turne Feri pouzil prvykrat fractal, co sa pauz medzi koncertami tyka, tak tentokrat taka dlha prestavka nebude, buduci rok planujeme novy album a nasledne turne na jar.
tak to sa tesim! Chystal som sa na koncert v PO, ale zradilo ma zdravicko. Tak dufam, ze tento rok sa to uz podari 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast

|
 |
« Odpoveď #148 kedy: 04. Jún , 2025, 07:51:58 » |
|
toto ak sa nemylim povodne ako LP vobec nevyslo (?), ja som si vtedy kupil MC kazetu a neskorej remastrovane CD. inak vsetky dovtedajsie az po Simile mam original dobove LP, ktore som nepustal 30 rokov a uz asi ani nkdy nepustim  Real Thing bolo take dalsie rockove pokracovanie po Simile. na tomto albume sa da vsimnut, ze maestro pocuva a ma rad napriklad aj J. Satrianiho (aspon mne toi tak vtedy pripadalo) 
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|