5o
|
|
« kedy: 08. Jún , 2007, 13:39:58 » |
|
Cavte, viete mi niekto poradit prosim? Gitaru mam Ibanez Rg550 ,telo z lipi. Rad by som ,aby snimace zachovavali prirodzeny zvuk gitary, nehram metal a zvuk co sa mi velmi paci je na albume Fire Garden od Steve Vaia. vdaka
|
|
« Posledná zmena: 08. Jún , 2007, 13:40:28 od 5o »
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 08. Jún , 2007, 13:40:49 » |
|
tak to mas lahke - kup si nejaky DiMarzio, najlepsie Evolution
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 08. Jún , 2007, 13:43:24 » |
|
tak to mas lahke - kup si nejaky DiMarzio, najlepsie Evolution Praveze tie ma, a chce ich vymenit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. Jún , 2007, 13:48:21 » |
|
Nejake PAFka?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
Hosť
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. Jún , 2007, 14:06:32 » |
|
DI MARZIO PAF PRO
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. Jún , 2007, 14:10:30 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. Jún , 2007, 14:16:11 » |
|
Mam tusaka, ze by mohli byt dost popici. Lenze mam aj tusaka, ze 5o nema pre tento typ poradenstva to spravne pochopenie 5o - mne sa Ti lubi zvukov, ze by si sa divil . Ale nepomozem si - z tych mojich krivych paprci leze stale to iste bezohladu na gitaru, aparat, snimace... Budem sa opakovat, ale moje skusenosti / presvedcenie / vkus mi hovori, ze radsej slabsie snimace a poriadny amp, ako naopak. Silaky snimace som uz mal tiez, ale dospel som do bodu, ze to nikdy neni ono. Takze by som sa priklanal k MartinoviLM a jeho PAFom. Za moje najcerstvejsie skusenosti dam ruku do ohna za Gibson Burstbucker - vyrabaju sa aj bez chromoveho krytu a na USA ebay vychadzaju fakt dobre peniaze...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
5o
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 08. Jún , 2007, 14:41:58 » |
|
Evolution mam a tie vedia pekne "rezat usi". Maju take ostre presence ci co to je. Mozno by pomohlo ine zapojenie, teda iny kondik... ? ,nejak ten zvuk zmakcit ,obrat o jacavost...? (Na jednom koncerte ,kde som hral bez PA zneli super, a to som sa bal ,lebo to bola dost kachlickova miestnost.) Ak sa nemylim Vai pouziva Evolution vacsinou s jasenovym telom.
Aparat ma Rivera Knucklehead, tak v tom hadam problem nebude.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 08. Jún , 2007, 15:25:53 » |
|
A prečo by nemohol byt ? /hlavne ak je kupovany z X-tej ruky/.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 08. Jún , 2007, 16:12:35 » |
|
Ahoj. To je Rivera od mna ? Dufam ze sluzi dobre, bol to jeden z naj ampov co som mal. Rudy: To su ampy na cely zivot, tam pokial neodpalis trafo a pravidelen menis lampy nie je o com
Lampy. Mal som 2x Mesa. Jedna mala ine parametre-ako som po čase zistil /nakonec sa poručala/ a hralo to tak neprirodzene,neprijemne "vyškovo". Vymenil som lampy a je to O.K.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 08. Jún , 2007, 16:21:52 » |
|
Vravím o profesionálnej výmene lámp, nastavení biasu a podobne. Veci ktorým nerozumiem, nechám robiť odborníkom.
Robil to Odbornik. Lampa skratka po čase/ kratšom-dlhšom/ može zmenit parametre./ako vravi odbornik/
|
|
« Posledná zmena: 08. Jún , 2007, 16:25:30 od rudy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 08. Jún , 2007, 16:41:40 » |
|
RIVERA hra velmi pekne ta sa mi pacila v kombinacii s mojim stratom.. 5o: si este rozmysli ci nechces ten DiMarzio Air Zone.. na skusku ti mozem pozicat aj PAFko..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 08. Jún , 2007, 17:16:57 » |
|
Evolution mam a tie vedia pekne "rezat usi". Maju take ostre presence ci co to je. Mozno by pomohlo ine zapojenie, teda iny kondik... ? ,nejak ten zvuk zmakcit ,obrat o jacavost...? (Na jednom koncerte ,kde som hral bez PA zneli super, a to som sa bal ,lebo to bola dost kachlickova miestnost.) Ak sa nemylim Vai pouziva Evolution vacsinou s jasenovym telom.
myslim, ze vai pouziva vacsinou alder alebo basswood a nie jasen(ash) Inak aj ja hladam nejaky snimac, hram sice metal ale nechcem nejaky silny snimac - mam yamahu pacificu(jelsa-telo), H -S -S. Rasto mi uz spominal nejaky paf. Chcel by som nejaky snimac, ktory zachova charakter gitary, ale zaroven bude aj dost "silny" na metal.
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. Jún , 2007, 14:18:30 » |
|
Exhumer - mozes si niekedy vyskusat, ako hraju tie moje PAF gibsonacke repliky na mahagonovom LP a Tvojej Mese - uvidis, ci je to pre Teba cesta...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 12. Jún , 2007, 18:29:46 » |
|
>5o, vai ma jelsove gitary 90%. exhumer> cim viac chcete charakter, tym treba mat cistejsi snimac. Neznamena, ze slaby bude cisty. Ked chces modernejsi zvuk co zachova charakter, kup si bud stare pafko (starsie) alebo z modernych 490t od gibsna. Paradoxne, 490 u mna ampe piskaju, stare t-topy nepiskali. Aj tak si myslim, ze 490 su pomerne nedocenene snimace, na to ako slusne hraju. Van Halen mal na prvych albumoch gitarach t-top od gibsonu - ci to bola lipa, jelsa alebo ine drevo. Zachova to lepsie dynamiku, charakter a hlavne hrac si v tom najde vlastne nuancie. Ceny t-topov idu hore, su to posledne dostupne pafkovite snimace zo starej ery.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
|