Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 06:39:30
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie kobylky u Fendra  (Prečítané 2172 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« kedy: 08. Jún , 2007, 15:13:04 »

Chcem sa spýtať skúsenejších - teraz ako sú tieto teplá tak sa mi zdá že mi kobylka mierne mení výšku strún , neviem to nastaviť aby to držalo dlhšie rovnako.Na stratocasteroch s dvojbodovým uchytením má byť kobylka v 5-6 stupňovom uhle ale videl som už viac stratov čo ich mali spustené úplne dole na telo , čo by mne nevadilo lebo nepoužívam páku smerom hore , ale že potom sa môže zmeniť sustain - nemáte s tým niekto skúsenosti , oplatí sa mi s tým špekulovať?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 08. Jún , 2007, 15:27:55 »

Spravil som to so svojou UPGckou a zda sa mi, ze je viac rezonantna. Ci ma viac sustainu, to neviem, mozno aj menej, aspon v poslednom case mam ten pocit, ale na druhu stranu mam uz velmi stare struny :) Kobylka mi ale nesedi na tele, tela sa dotyka az ten "blok tremola", na ktory sa upinaju pruziny a je ho vidiet odzadu. Je to trochu iny design ako kobylka zo stratu.
Zaznamenané

tibor7
stály hosť

« Odpoveď #2 kedy: 08. Jún , 2007, 15:32:27 »

ano - že sustain sa môže strácať ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 09. Jún , 2007, 14:14:14 »

ja by som povedal, ze je to naopak - cim viac je kobyla pricapena k telu (dotiahnutejsie pruziny / viac pruzin), tym viac ma vlastnostami blizsie k pevnej kobyle a tym praznivejsi vplyv by to malo teoreticky mat...
Zaznamenané
tibor7
stály hosť

« Odpoveď #4 kedy: 11. Jún , 2007, 14:14:40 »

Nemáte niekto Fendra takto nastaveného?
Zaznamenané
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #5 kedy: 11. Jún , 2007, 14:18:29 »

ja som dal na stratocastri kobylku az na drevo... co to spravilo so sustainom neviem objektivne povedat, lebo som tam vtedy aj nulak zmenil. ale celkovo sa sustain zvysil. teraz idem tu kobylku dvihat, lebo mi trosku drnci Ecko hrube, mal som aj prazce zbrusovane, ale to Ecko stale drnci (9tky struny).tak potom napisem rozdiely medzi zdvihnutou kobylou a "opretou" kobylou :D
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #6 kedy: 11. Jún , 2007, 15:07:14 »

Strat s opretym tremolom o telo hra hlasnejsie, trosku dlhsi sustain - to zalezi ake makke/tvrde pruziny tam boli predtym.
Ja pouzivam kalene 3 pruziny, pri ktorych pakovat je celkom fuska, ale sustain sa zlepsil a pri bendoch nepustaju ostatne struny.
Zaznamenané
tibor7
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 11. Jún , 2007, 16:32:43 »

Jeden gitarista čo má spustenú mechaniku mi hovoril že ju má podloženú tenkou gumou  ,aby to nedrnčalo , ale zas ked chcem používať páku smerom dole tak to asi odtiaľ vypadne...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 11. Jún , 2007, 16:45:48 »

Tak to je asi nema uplne spustenu. Ved tam nema co drncat, nie?
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.