Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 16:57:04
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ReValver Mk II  (Prečítané 17080 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 15. Október , 2007, 10:57:03 »

no jak tak pozeram a citam, som pekne vytrety. vcera sa chvalim, ako som to instaloval pred par dnami a nakoniec citam, ze som to skusal uz aj v juli. esteze som sa 2 razy zhodol sam so sebou, ze to hra nahovno - zjavne preto som to v tom july asi aj odinstaloval...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 15. Október , 2007, 11:21:36 »

ja som to akurat teraz skusal,ale fakt mne to ani zdaleka nehra,ako v tych demach :))..akoze ciste zvuky fajn,ale skreslene,to je uz horsie..ba az zle :)..nasiel som tam jeden pouzitelny zvuk medzi presetmi..zatial som neskusal nastavovat to sam.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #32 kedy: 15. Október , 2007, 12:15:21 »

ja som to akurat teraz skusal,ale fakt mne to ani zdaleka nehra,ako v tych demach :))..akoze ciste zvuky fajn,ale skreslene,to je uz horsie..ba az zle :)..nasiel som tam jeden pouzitelny zvuk medzi presetmi..zatial som neskusal nastavovat to sam.
Chyba nieco tomuto mojmu zvuku v porovnani s tym z ukazky? Okrem toho EQ. Je to nastavenie, ktore som naklikal za pol minuty. Presety mi nejdu, ziadne mi nezobrazuje.

* dzdz.mp3 (295.41 KB - stiahnuté 179 krát.)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 15. Október , 2007, 12:37:36 »

pocuvam na striedacku tvoje a moje dzdz z GR2 a to moje mi zneje zdravsie a v praxi pouzitelnejsie. ten Revalver je redsi a tensi a tupsi, GR2 je prasackejsi a zneje mi tlstejsie. trebalo by to vyskusat v nahravke, co funguje lepsie, ale mne sa zda, ze GR2 by obstal viac...
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #34 kedy: 15. Október , 2007, 12:37:46 »

ja som vyskúšal aj Guitar Rig, aj ReValver aj Amplitube, ale šecky sa mi zdali nahovno. Možno Amplitube o volačo lepšie...Guitar Rig má na sebe navešaných plno kokôtín, a keď ich šecky povypínam a dostanem sa k základnému zvuku (myslím skresleniu), tak je totál o ničom. Myslel som, že aspoň trocha zmením zvuk oproti mojej ADA classic, chcel som si rozšíriť zvukové možnosti, ale trt. Guitar Rig je použiteľný akurát na efekty a simulácie boxov...možno ho začnem na toto používať, keď mixujem. Podobne je na tom ReValver...skreslené zvuky o hovne. Možno jemné skreslenia ano, ale hi-gain z toho nedostaneš, je to uvrešťané, zrnité, brumové a neviem ešte aké napičču ?§!.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 15. Október , 2007, 12:42:39 »

... Guitar Rig je použiteľný akurát na efekty a simulácie boxov..

guitar rig treba dobre vytunit, ked sa zapne iba zosilovac, nehra to. treba sa s tym vyhrat jak s lampacom, postelovat biasi a pod. na kazdom aparate ale plati uplne ine nastavenie. a treba dobre zvazit boxy, kludne aj viacej razy ten isty s inou poziciou mikrofonu, vyrobit farbu pomerom. a treba dobre tie boxy prevalit, vytat im maximalnu hlasitost a stisit potom cely preset na konci, nech nejde do limitacie alebo clipu. a reba to krmit diboxom, vtedy to hra jak ma a uz tyzdnen tvrdim, ze tak daleko ako GR2 neni nic ine.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #36 kedy: 15. Október , 2007, 12:51:28 »

(...) Podobne je na tom ReValver...skreslené zvuky o hovne. Možno jemné skreslenia ano, ale hi-gain z toho nedostaneš, je to uvrešťané, zrnité, brumové a neviem ešte aké napičču ?§!.
Ktore z tych privlastkov a akej miere platia pre moju nahravku z tohto prispevku? http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,62253.msg98792.html#msg98792
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 15. Október , 2007, 12:52:08 »

pocuvam na striedacku tvoje a moje dzdz z GR2 a to moje mi zneje zdravsie a v praxi pouzitelnejsie. ten Revalver je redsi a tensi a tupsi, GR2 je prasackejsi a zneje mi tlstejsie. trebalo by to vyskusat v nahravke, co funguje lepsie, ale mne sa zda, ze GR2 by obstal viac...
Nie je to len vec nastavenia?
Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #38 kedy: 15. Október , 2007, 12:53:45 »

rastis
možné to je, akurát že ja som sa s tým tolko nehral...ale čo je jednoduchšie? Mať porádny aparát a relatívne rýchlo si nastaviť dobrý zvuk, ako laboruvať jak alchymista?
Inak, vôbec na všetkých digitálnych simuláciách skreslenia ma sere jedna vec. Vždy som očakával oveľa väčší farebný rozsah v skresleniach, ale keď sa s tým softom hráš, zistíš, že všetky zvuky sú postavené na jednom algoritme. Toto nechápem, že prečo. Takto ale fungujú aj hardvérové digitálne škatule. Dostaneš z nich len jeden "typ" (druh) skreskenia, všetko ostatné je došolíchané efektami. Takže v konečnom dôsledku, ak chceš mať vo svojich nahrávkach pestrý výber gitarových zvukov, musíš tak či tak, zmeniť aparát, alebo gitaru alebo neviem čo...jeden soft ti to nedokáže uspokojivo nasimulovať...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 15. Október , 2007, 12:57:09 »

Nie je to len vec nastavenia?

tazko povedat. to by naozaj trebalo pouzit do nahravky, co tam lepsie sadne. mozno ani jedno :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 15. Október , 2007, 12:57:26 »

martin
neviem, nestiahol som si a nevypočul, nemám na to teraz podmienky...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 15. Október , 2007, 13:04:13 »

rastis
možné to je, akurát že ja som sa s tým tolko nehral...ale čo je jednoduchšie? Mať porádny aparát a relatívne rýchlo si nastaviť dobrý zvuk, ako laboruvať jak alchymista?

lepsie je mat k dispozicii zopar lampacov a zo dva boxy, zopar mikrofonov a miestnost s trosku poriesenym zvukom.

.
Inak, vôbec na všetkých digitálnych simuláciách skreslenia ma sere jedna vec. Vždy som očakával oveľa väčší farebný rozsah v skresleniach, ale keď sa s tým softom hráš, zistíš, že všetky zvuky sú postavené na jednom algoritme. Toto nechápem, že prečo. Takto ale fungujú aj hardvérové digitálne škatule. Dostaneš z nich len jeden "typ" (druh) skreskenia, všetko ostatné je došolíchané efektami. Takže v konečnom dôsledku, ak chceš mať vo svojich nahrávkach pestrý výber gitarových zvukov, musíš tak či tak, zmeniť aparát, alebo gitaru alebo neviem čo...jeden soft ti to nedokáže uspokojivo nasimulovať...

Toto by som suhlasil pri Amplitube, ale u GR2 to tak 100% nie je. Pohraj sa a vysteluj nieco na sposob Twin Reverbu, nakrm to krabickami, vytun tomu biasy. A posteluj nieco na baze JCM800, vytun biasy, nakrm krabickami. Budes mat 2 diametralne rozlicne zvuky, nie len farbou, ale charakterom, aj hratelnostou. Trochu tu ten GR2 moc ospevujem v poslednej dobe, ale tesi ma, ze som sa naucil s nim po X rokoch viacmenej nahodou trochu lepsie pracovat a naozaj to vie zazniet. Skusim pri najblizsej prilezitosti ho posadit do zivej nahravky, mozno mi nadsenie zase trochu schladne :).
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 15. Október , 2007, 13:07:52 »

tieto zvuky treba fakt hodnotit v nahravke,nie iba ked niekto nahra solo gitaru bez bicich a basy,to je nanic. Ja ked skusam tieto pluginy,tak este tak nejake riffy a power akordy sa ako tak daju hrat,ale ked chcem solovat,tak to hra uplne nahovno v tom zmysle,ze sa na tom strasne tazko hra..aspon pre mna. Ja ked hram na PODe,ktory je zapojeny do mojho stareho lacneho komba,tak sa mi hra relativne lahko a bez problemov,ale ked hram cez tieto simulacie,tak to proste nema ani ziadny sustain,strasne tazko sa na tom hra,ked hram nejake arpeggia,tak polka tonov mi ani nezaznie :)...ale tiez si myslim ze GR je z tychto simulacii najlepsi.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 15. Október , 2007, 13:16:22 »

vsak ale preco si nekupis toto:

[img width= height=]http://www.kinovox.dk/webpics/gi100_big.jpg[/img]

alebo nemas doma hocijaku Boss / DOD krabicu ?

sa zbytocne dokola tocime o tom istom. jasne, ze to nema sustain a je to mdle a chciple...

Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 15. Október , 2007, 13:20:28 »

krabicku nemam,ale poziciam si a vyskusam,co to spravi..a ak to bude ok,tak si kupim ten dibox
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.784 sekund, 22 otázok.