Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 16:47:12
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zamŕzanie počítača  (Prečítané 24770 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« kedy: 01. Júl , 2007, 10:56:41 »

Asi pred dvoma týždňami mi zamrzol komp. reštartol som a po chvíli mi komp zamrzol zas. reštartol som. A zas zamrzol a zas a zas a zas. Tak som obnovil zálohu pomocou acronis true home image(to vám nabootuje čistý windows tak, ako bol na začiatku). Takže som zas všetko ponahrával( staré súbory sú samozrejme v p*či, vrátane 2 nových pesničiek) a po pár dňoch sa začalo opakovať to isté. Nahodil som znova zálohu(potrebné dáta som si už zálohoval, čiže to až tak nebolelo ako po prvýkrát  ) a po pár hodinách... hádajte. Teraz tiež neviem, na čom som, systém mi môže crashnúť aj keď píšem toto. Neviete niekto, o čo ide?V hardweri by nemal byť problém, lebo všetko beží tak ako predtým.
Zaznamenané

RED DEBILS
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #1 kedy: 01. Júl , 2007, 11:15:55 »

neprijemne.
mas zapnute automaticke aktualizacie? ak ano, je mozne, ze si win stahuje nejaky fix, ktory ti potom nasledne konfliktuje s nejakou uplne zakladnou vecou, napr s drivermi...
mozu to robit aj samotne drivery. hardware od neznackovych a low-end vyrobcov ma zvacsa aj srackove drivery, ktore sa ku komponentom neraz prikladaju ozaj len preto, aby sa nepovedalo...
pozri si vypis systemovych chyb a aplikacii, cize: pravy klik my computer>manage>system admin(tusim)>applications/system
ak tu mas vypisy chyb, da sa podla toho lahsie analyzovat problem...
este by to mohla byt hardware chyba, zadrhavajuci sa harddisk....
taktiez ti moze odchadzat zdroj...
nemas priliz velke teplko vo vnutri skrinky?
co kabel z pocitaca do zastrcky? v poriadku, nieje zapraseny, polamany? zastrcka stabilna? nemas tam zapojenu este tlaciaren, monitor, skener, repraky, stolovu lampu, rychlovarnu konvicu?
ak ti pride taketo hadanie stupidne, tak vedz, ze takto sa bezne hlada/vylucuje zdroj problemov....  Bavím sa skvele
 Na zdravie!
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #2 kedy: 01. Júl , 2007, 11:35:20 »

shanike ma pravdu, ale este byva ramka zradná. raz som mal novy komp a furt mrzol. pri instalacii win, pri comkolvek... dal som si skontrolovat ram a jedna bola vadna. vybral som ju a bolo ok. ked system zapise data do jednej casti ramky tak by to chcel aj precitat. no a ked sa mu to nepodari, byva zle.

su nejake freewarz na testovanie tohoto.
ak ti pri bootovanie neskusa ramku, tak si to zapni v biose, mozno aj taky rychly sken najde chybu...

to len tak hadzem do plena, keby si bol zufaly a nemal sa uz coho chytit...
vela stastia, nervov
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #3 kedy: 01. Júl , 2007, 19:06:31 »

No tak ja mam podobny problem. Pocitac "zamrza" (sekne sa vsetko + "cuka zvuk a sam sa nasledne restartne) uplne nahodne. Niekedy ide normalne aj 10 dni a niekedy mi zamrzne aj 10 krat za den. Je jedno, ci je v zatazi alebo v klude. Este sa mi vsak nestalo, ze by zamrzol mimo winXP (nemusi to sice nic znamenat ale predsa). Robi to odkedy som ho kupil - t.j. cca rok dozadu. Odvtedy som uz milionkrat preinstaloval win + dam vzdy najnovsie drivre atd.Napiste mi pls, co mam postupne odkontrlovat. Co moze byt najpravdepodobnejsia pricina. Diky.         Pomoooc!

* komp.jpg (55.05 KB, 444x255 - prehliadnuté 441 krát.)
« Posledná zmena: 01. Júl , 2007, 19:11:21 od Misko » Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 01. Júl , 2007, 19:18:15 »

A čo čakaš od takejto "vybavy"?   ha ha ha
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 01. Júl , 2007, 19:21:01 »

To mam ako chapat?       Neser ma!        Na zdravie!
Radsej mi pomoz namiesto zaparania.
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 01. Júl , 2007, 19:24:09 »

To mam ako chapat?       Neser ma!        Na zdravie!
Radsej mi pomoz namiesto zaparania.
Sorry misko,je tu akosi smutno,tak mi nedalo..... Asi nepomožem,pretože na taketo zaležitosti "mam lidi" Na zdravie!
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #7 kedy: 01. Júl , 2007, 20:35:48 »

Sorry, pripadalo mi zbytočné, aby tu boli dve diskusie na tú istú tému. Tak som ich spojil.
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 01. Júl , 2007, 20:43:30 »

Jaj. No mne praveze to prislo ako dobry napad. Lebo ak sa bude radit obom naraz tak bude chaos.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #9 kedy: 01. Júl , 2007, 22:00:38 »

Misko: tusim tam nemas uvedeny hdd....
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 01. Júl , 2007, 22:37:36 »

Misko: tusim tam nemas uvedeny hdd....
To nepotrebuje... Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 02. Júl , 2007, 09:23:24 »

No tak ja mam podobny problem. Pocitac "zamrza" (sekne sa vsetko + "cuka zvuk a sam sa nasledne restartne) uplne nahodne. Niekedy ide normalne aj 10 dni a niekedy mi zamrzne aj 10 krat za den. Je jedno, ci je v zatazi alebo v klude. Este sa mi vsak nestalo, ze by zamrzol mimo winXP (nemusi to sice nic znamenat ale predsa). Robi to odkedy som ho kupil - t.j. cca rok dozadu. Odvtedy som uz milionkrat preinstaloval win + dam vzdy najnovsie drivre atd.Napiste mi pls, co mam postupne odkontrlovat. Co moze byt najpravdepodobnejsia pricina. Diky.         Pomoooc!

ked ti to robi od "vyroby" (teda od kupy) tak pravdepodobne bude chyba v HW. ak mas moznost zacni menit komponenty (HDD, RAM, Grafiku, MB - motherboard, nie mesa boogie :) atd...). mozno by za pokus stalo nahodit do MB najnovsiu verziu BIOS pre tvoju dosku.

podobny problem som mal kedysi aj ja..nevedel som si s tym rady, reinstal systemu nepomohol..nakoniec som to zaviezol do servisu a postupnym menenim komponentov sa prislo na to, ze by to mohla byt MB. este ostala jedna moznost - nahodit novy bios a odvtedy je to ok :-)
« Posledná zmena: 02. Júl , 2007, 09:25:18 od styrioci » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 02. Júl , 2007, 09:29:32 »

No moznost menit komponenty nemam. Resp. nemohol by som ich mat tak dlho vymenene, aby sa prislo na to, ze ci to aj nadalej zamrza alebo nie.
Disk ani mechanika tam uvedene nie su, lebo tie som kupoval zvlast. Este vam viem povedat, ze diskom to nie je, lebo asi mesiac od kupy som tam mal iny starsi a tiez zamrzal. No a este som aj parkrat skusil program memtest, kt. by mal testovat pamat a ziadne chyby nenasiel (len neviem, ci tam netreba pri tej kontrole nieco nastavit,,,,,,,som sa v tom velmi orientovat nevedel)
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #13 kedy: 02. Júl , 2007, 12:44:09 »

Bravooo
uz viem: prepalit bios!

mozno
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 02. Júl , 2007, 13:38:22 »

ako vravia chalani - najskorej to vyzera na HW problem a moze to byt cokolvek. HDD a RAM su zvacsa prvi adepti. Najlepsie vyskusat pomenit komponenty, trebars s ochotnym kamosom vymenit na par dni RAM (ale nech je co najpodobnejsia parametrovo) a takto postupne povylucovat.

este jak spomenul Kubriel ten bios - hned by som tam siel nastavit nejake "set default", ci tam nie su nejake hardcore nastavenia alebo co. Teoreticky mozno by stalo za to prepalit nejau novsiu reviziu, ale zase ak to predtym fungovalo s tymi istymi komponentami, tak az taky dovod nebude...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.