Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 13:12:54
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: snimanie akustickej kapely  (Prečítané 6538 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« kedy: 05. Júl , 2007, 14:58:24 »

Chcem sa spytat ci niekto nevie poradit ohladom zavesnych mikrofonov, ktorymi sa snimaju napr. folklorne subory.
Jeden alebo dva mikrace sa zavesia nad kapelu a vsetky nastroje pekne pocut.
Raz ked sme hrali v rozhlase nas snimali prave takto, a potom, ked som tu nahravku pocul bolo to dost fajn.
Neviete, ako sa tento typ mikrofonu oficialne vola? Pripadne typy na nejake konkretne produkty.
Stacil by aj nejaky trapny odvar znamych znaciek typu Soundking alebo Behringer. Chcem to cisto na nahravanie akustickych skusok pre internu potrebu, cize vobec nejde o nejaku extra kvalitu, len aby bolo jasne, kto, co a ako hra. A aby to malo slusny vystupny signal.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 05. Júl , 2007, 15:26:10 »

su to kondenzatorove mikrofony nazyvane tusky. tie co naozaj za nieco stoja (napriklad tie rozhlasacke) vedia stat radovo aj v desiatkach litrov. ku dvom kondenzatorovym mikrofonom treba aj dva mikrofonne predzosilovace a treba k nim  aj 48V fantomove napajanie.

najlacnejsia alternativa bude asi Behringer C2, ktore sa predavaju ako par za nieco vyse 2000,- Sk, ale:

a, nie je to naozajstny kondenzatorovy majk, ale iba elektretovy (lacnejsia horsie znejuca technologia)
b, za tie peniaze clovek nevie, co si ma mysliet, takze vlastne nemoze byt sklamany

na snimanie skusok dvoma kondikmi treba mat v skusobni seriozny zvuk kapely a aspon trochu osetrenu akustiku, inac to bude velky gulas
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 05. Júl , 2007, 16:05:39 »

Teraz som skusal cez obycajnu surku 58. To je predsa tiez kondik. Ale malo to strasne slaby vystup - aby bolo aspon nieco pocut, treblo v nastavenieach windozov zvysit gain a potom tam bolo dost brumu.
Nebol to bordel, len to bolo strasne tiche a ten brum vadi.

Myslis, ze s tym Behringerom by to mohlo byt lepsie? Kde si ho zohnal na Slovensku?
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 05. Júl , 2007, 16:10:16 »

Takto - aby som este uviedol na pravu mieru - ten folklorny subor bol priklad :).
My sme zostava perkusie, flauta, husle, gitara, niekde trubka.

Este ma napada - co si myslis o moznosti slahnut kazdemu mikrac(flautistka a huslistka maju svoje nastrojove, ktorymi hraju aj na stejdzi, ja by som mohol ist cez linku aj ked akusticky piezo zvuk moc nemusim)
potom to smarit to maleho mixu a vyviest to cele do line in zvukovky?

Je to trochu narocnejsie na kramy, ale 20 litrov na tie tusky nemam. Jedine, ze by ta C2 vedel byt dobrou alternativou.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #4 kedy: 05. Júl , 2007, 16:22:18 »

Shure SM58 nieje kondík, pokiaľ viem. Je to dynamický mikrofón, ktorý ti odsníma z blízka spev, alebo nástroj, ale nič zdiaľky. Je to najmä pódiový mikrofón na spev.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #5 kedy: 05. Júl , 2007, 16:22:38 »

Teraz som skusal cez obycajnu surku 58. To je predsa tiez kondik. Ale malo to strasne slaby vystup - aby bolo aspon nieco pocut, treblo v nastavenieach windozov zvysit gain a potom tam bolo dost brumu.

Myslis, ze s tym Behringerom by to mohlo byt lepsie? Kde si ho zohnal na Slovensku?
Shure SM-58 je dynamicky spevovy mikrofon, nie kondenzatorovy.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 05. Júl , 2007, 16:27:38 »

- SM58 je dynamicky mikrofon na snimanie zblizka a nepotrebuje napajanie. Na snimanie zdaleka sa pouzivaju kondenzatorove mikrofony a tie potrebuju phantomove napajanie 48V (maju mixpulty alebo mikrofonne preampy)

- KAZDY mikrofon potrebuje mikrofonny predzosilovac. Bez neho to nema zmysel a vtedy staci pouzivat bakelitak za 19,90 z Tesca. Mikrofonny predzosilovac moze byt samostatny pristroj, moze byt sucast mixpultu a moze byt aj na zvukovke (ovsem onboard, Sound Blaster / Audigy je dost pruser)

- Ja par Behringer C2 nemam ale na Slovensku by som sa pytal u kazdeho, kto distribuuje / predava Behringer. Predpokladam, ze to bude bezproblemov zohnatelne -> Google, atd...

- Odsnimat kazdeho samostatnym mikrofonom je riesenie. Akurat treba mat tie mikrofony, mixpult s tymi preampami a trochu tych skusenosti, atd...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 05. Júl , 2007, 16:28:15 »

Shure SM-58 je dynamicky spevovy mikrofon, nie kondenzatorovy.

predbehol si ma :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 05. Júl , 2007, 16:28:35 »

Shure SM58 nieje kondík, pokiaľ viem. Je to dynamický mikrofón, ktorý ti odsníma z blízka spev, alebo nástroj, ale nič zdiaľky. Je to najmä pódiový mikrofón na spev.

a vlastne ty tiez :)
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 05. Júl , 2007, 16:46:11 »

Dakujem za trojitu lekciu :). Mal som teda zlu informaciu. Ale ked sme tak napriklad nahravali v skusobni s bicimi, basou a elektrikou a hodil som do stredu 58icku, tak to bolo uplne v pohode a neboli ani ziadne ozveny z miestnosti. Lenze bicie a komba narobia podstatne vacsi bordel ako akusticke nastroje.

To phantom napajanie poznam, aj mix viem k tomu pozicat. Takze hovoris, ze ked tam hodim skutocny kondik, tak by to malo v celku v pohode zosnimat - vyskusame.

Co sa tyka skusenosti, tie vobec nie su - len zaklady, preto sa obraciam na odbornikov Žmurk.

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 05. Júl , 2007, 16:50:58 »

hovorim - parik C2 za 2 litre zavesit nad kapelu, porobit si ake take pomery medzi nastrojimi vhodnym rozostavenim, pichnut majky do mixu, zapnut phantom, panoramy na sablach plny pravy / lavy, poslat to odniekial do line in zvukovky a mohlo by to zniet slusne...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #11 kedy: 05. Júl , 2007, 17:16:33 »

C2? Preco nie C3?

Rastis, nemas nahodou prave C3? Nie je to uz poriadnejsi kondenzatorovy mikrofon ako C2? Stoji tusim 2600.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 05. Júl , 2007, 17:44:02 »

Je x lepsich kondikov...
Zaznamenané
Sulo
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 116

without hope you cannot start a day

« Odpoveď #13 kedy: 05. Júl , 2007, 19:16:22 »

Hovoris ze husle aj flautu mas ozvucenu (mic) tak preco neprizvucis aj gitaru (link) a perkusie jednym mikom a nedas to cez mix do PC na 2 stopy? Radsej by som investoval do karty aby si mal aspon 4 vstupy a mas pokoj. Maudio delta 44 stoji okolo 5 litrov a to das aj za kondiky.
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 05. Júl , 2007, 20:03:11 »

Hovoris ze husle aj flautu mas ozvucenu (mic) tak preco neprizvucis aj gitaru (link) a perkusie jednym mikom a nedas to cez mix do PC na 2 stopy? Radsej by som investoval do karty aby si mal aspon 4 vstupy a mas pokoj. Maudio delta 44 stoji okolo 5 litrov a to das aj za kondiky.
Bavili sme sa o dvoch moznostiach.
1. nazvucit vsetkych, hodit to do mixu a vystup do zvukovky (ci na jednu alebo dve stopy, to je sekundarna zalezitost)
2. hodit nad kapelu zavesne mikrofony schopne zosnimat akusticky zvuk z celej miestnosti (ako su zvucene napr. folklorne subory, cimbalovky a podobne)

Za novu zvukovku mi to skutocne nestoji. Nechcem sa zameriavat na kvalitne nahravanie do kompu. Ide cisto o moznost zaznamu zo skusky, aby clovek pocul ako zneju aranze este pred tym, nez sa s nimi dotrepe do studia a tam by zistil, ze musi prerabat za jazdy. A v studiu je ta jazda skutocne draha.

Este ma napada, ze 1. moznost spominam preto, lebo vybavenie je - ale su to bud nastrojove mikrofony (maly kondik na perkusie a pod.) alebo dynamicke mikrofony. Kondiky toho typu, co spominal Rastis nemame, preto som sa na ne pytal. A navyse je jednoduchsie priniest na skusku 1-2 mikrace, ktore hodis nad kapelu, ako sa zakazdym zvucit a riesit kazdemu vlastny mikrofon. Trva to omnoho dlhsie.
« Posledná zmena: 05. Júl , 2007, 20:09:23 od myso » Zaznamenané
Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 22 otázok.