Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 08:46:48
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: bluesova pentatonika  (Prečítané 19639 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #30 kedy: 09. August , 2008, 09:55:16 »

teraz som akurat vyguglil kde je to presne vysvetlene a nakreslene http://www.warmup.szm.sk/intervaly.html

ale v zasade je to o tom ze musis vediet ze intervaly su velke, male a ciste. Ciste su kvinta, kvarta. neexistuje "mala kvinta" 5b ale je to zmensena kvinta....
tie oznacenia skus brat ako fakt, nie je take tazke si ich zapamatat...naprilad existuje aj zmensena sekunda a tu by si oznacil 2bb, pretoze 2b je mala sekunda, tak ju este zmensis a mas zmensenu
Zaznamenané
much
stály hosť

« Odpoveď #31 kedy: 09. August , 2008, 09:56:06 »

nie je to chyba, tak sa to oznacuje skus si kuknut ten link
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #32 kedy: 09. August , 2008, 10:04:16 »

aale nemusis ma ucit intervaly, ale podla je presnejsia takato schema:

1 m3 4 b5 5 m7 (m= maly int., b= zmenseny)

lebo

1 b3 4 b5 5 b7 ak su becka male intervaly, tak mala kvinta neexistuje

a ak by becko oznacovalo zmensene int. tak c eses f ges g heses

Je to len moj nazor, ale mylsim ze je presnejsi. Zdravíčko
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
much
stály hosť

« Odpoveď #33 kedy: 09. August , 2008, 10:12:55 »

jasne prepac nechcel som ta poucovat len som nevedel comu nerozumies, uz som ticho

Je to len moj nazor, ale mylsim ze je presnejsi. Zdravíčko

jasne chapem ta, problem je ze to nie je vec nazoru, tak sa to proste oznacuje
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 09. August , 2008, 10:45:29 »

Zeck:  netrap sa intervalmi.  V tom vzorci ide v podstate o to že tony na 3-5-7 stupni stupnice su znižene o polton. Proste takto sa tie vzorce označuju.Ja som to nevymyslel a vôbec to neriešim. Napr. Lokrijska ma vzores:   1  b2  b3  4  b5  b6  b7
« Posledná zmena: 09. August , 2008, 10:49:08 od udry » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 09. August , 2008, 11:14:22 »

Zeck:  netrap sa intervalmi.  V tom vzorci ide v podstate o to že tony na 3-5-7 stupni stupnice su znižene o polton. Proste takto sa tie vzorce označuju.Ja som to nevymyslel a vôbec to neriešim. Napr. Lokrijska ma vzores:   1  b2  b3  4  b5  b6  b7
o tomto to je, ze v tychto schemach nemas hned uvedene aky interval tam ma byt, musis rozmyslat ze b2 tak to bude ASI mala sekunda, b3 to bude ASI mala tercia (a samozrejme pokojne moze byt aj zmensena), potom b5 - kvinta nemoze byt mala tak zmensena kvinta atd. Som metlak
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
udry
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 09. August , 2008, 11:21:05 »

Už som čosi podobne rozoberal myslim s midnightstrangerom ohladne vzorcov akordov.  Je to  VZOREC.. Kto,prečo,ako,načo to tak vymyslel neviem. Ale funguje to. Na zdravie!
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #37 kedy: 09. August , 2008, 11:25:51 »

Ooooo Velky Semish, ty si taky muuudry Si píš!!! A co znamena tento znak: b Huh! Smútim Zdravíčko

Ja sa nehram na mudreho, ale to snad da logika co tam je napisane, neriesim ze to zapisane nie uplne spravne, no a co?  Tak sa hned zasa neurazaj ...
A este ti to aj mudrejsi odomna aj od teba pekne vysvetlili, tak sme mudri vsetci teraz.
« Posledná zmena: 09. August , 2008, 11:28:15 od Semish » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 09. August , 2008, 11:32:43 »

Ja sa nehram na mudreho, ale to snad da logika co tam je napisane, neriesim ze to zapisane nie uplne spravne, no a co?  Tak sa hned zasa neurazaj ...
A este ti to aj mudrejsi odomna aj od teba pekne vysvetlili, tak sme mudri vsetci teraz.
ved ja sa neurazam, ja mam toto davno v malicku, len ta rudyho schema mi pila krv, ale uz je to OK. Je to frajer
ani ty sa neurazaj, ved si to napisal spravne. Na zdravie! Zdravíčko Bavím sa skvele
som to myslel tak ze to vies, teda ze si mudry. Je to frajer Na zdravie! :) :) :)
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #39 kedy: 09. August , 2008, 11:33:10 »

o tomto to je, ze v tychto schemach nemas hned uvedene aky interval tam ma byt, musis rozmyslat ze b2 tak to bude ASI mala sekunda, b3 to bude ASI mala tercia (a samozrejme pokojne moze byt aj zmensena), potom b5 - kvinta nemoze byt mala tak zmensena kvinta atd. Som metlak

Co je to zmensena tercia? To som fakt este nepocul. Vidis nie som az taky mudry. Mozes mi to prosim vysvetlit?
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #40 kedy: 09. August , 2008, 11:34:49 »

ved ja sa neurazam, ja mam toto davno v malicku, len ta rudyho schema mi pila krv, ale uz je to OK. Je to frajer
ani ty sa neurazaj, ved si to napisal spravne. Na zdravie! Zdravíčko Bavím sa skvele
som to myslel tak ze to vies, teda ze si mudry. Je to frajer Na zdravie! :) :) :)

Vidis uz sme mudri ozaj vsetci :), precital som si to cele aj ja, a mozno som sa aj milimeter niecoho noveho naucil ... :).
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 09. August , 2008, 11:37:48 »

Co je to zmensena tercia? To som fakt este nepocul. Vidis nie som az taky mudry. Mozes mi to prosim vysvetlit?

mala tercia este zmensena o polton   
a existuje aj dvojzmensena  Bavím sa skvele fakt.  Na zdravie!
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #42 kedy: 09. August , 2008, 11:41:45 »

mala tercia este zmensena o polton   
a existuje aj dvojzmensena  Bavím sa skvele fakt.  Na zdravie!

Cize principialne je to velka sekunda :). Chapem ze v hudobnej teorii to tak proste je, dokonca si uz aj na to spominam ze som to niekedy davno studoval, ale ja to proste neriesim :). Keby som hraval jazz alebo klasiku, tak to urcite riesim, ja vsak do gitary trieskam len jednoduchu rockovu muziku, takze nemam dovod nad tym takto spekulovat :). Ale suhlas, mas pravdu.
Zaznamenané
samqo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #43 kedy: 09. August , 2008, 20:35:04 »

Mam taku otazku alebo dotaz,teraz neviem.Niekde je ton H oznacovany ako B a zase ja to viem nejako tak ze ton ais je v podstate B,len ako B sa to oznacuje ked je H o pol ton znizene.Tak ma teda opravte ak sa mylim,ale aj na gitare je nieco ine H a B ...
Zaznamenané

S.
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #44 kedy: 09. August , 2008, 20:37:15 »

Mam taku otazku alebo dotaz,teraz neviem.Niekde je ton H oznacovany ako B a zase ja to viem nejako tak ze ton ais je v podstate B,len ako B sa to oznacuje ked je H o pol ton znizene.Tak ma teda opravte ak sa mylim,ale aj na gitare je nieco ine H a B ...

Niekde sme to tu uz riesili, skus pohladat, je to tam vysvetlene, len si ozaj nepamatam kde Smútim.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.