Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 14:42:44
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Štúdiové monitory na domáce použitie  (Prečítané 12619 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 22. September , 2009, 16:12:54 »

doma mam KRK RP6. to co na nich namixujem, zneje na Truth dobre. to co namixujem na Truth pocujem na KRKoch, ze ma problem v basoch... a predpokladam, ze presne to iste budem zazivat onedlho pri novych vs. KRK :) na KRKoch mi vadi nejaka slabsia priestorova rozlisovacia schopnost... uz som sa na nich trochu naucil pocut, ale casto riesim reverby trochu odhadom...

inak pozeram ze tie RP6 za posledny rok celkom sympaticky polacneli :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #31 kedy: 22. September , 2009, 16:36:28 »

tiez ked mixujem na Trutoch, musel som si zvyknut na basy, trosku to klame ale priestor a pasma od 200Hz vyssie hraju super
tieto Krky som tiez skusal, hrali podstatne lepsie v basoch ale zase ten priestor mi tam chybal

... apropo, studiovy standart poslednyh desatroci boli YamahaNS10, ktore mne zneli priserne (ale na nich sa porobilo kopec dobrej muziky)  :)
« Posledná zmena: 22. September , 2009, 16:37:46 od Majo Fero » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #32 kedy: 22. September , 2009, 16:52:22 »

tiez ked mixujem na Trutoch, musel som si zvyknut na basy, trosku to klame ale priestor a pasma od 200Hz vyssie hraju super
tieto Krky som tiez skusal, hrali podstatne lepsie v basoch ale zase ten priestor mi tam chybal...

tak to mame uplne rovnaku skusenost :)

na NS 10inach sa vraj basy osetrovali dotykom basakov - podla toho ako pumpoval sa vedelo, lebo ze podla ucha to islo horsie  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #33 kedy: 22. September , 2009, 16:53:44 »

na NS 10inach sa vraj basy osetrovali dotykom basakov - podla toho ako pumpoval sa vedelo, lebo ze podla ucha to islo horsie  Bavím sa skvele
presne tak   :)
basy bolo viac vidno na basakoch ako pocut  Bavím sa skvele
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #34 kedy: 29. November , 2009, 21:47:41 »

doma mam KRK RP6. to co na nich namixujem, zneje na Truth dobre. to co namixujem na Truth pocujem na KRKoch, ze ma problem v basoch... a predpokladam, ze presne to iste budem zazivat onedlho pri novych vs. KRK :) na KRKoch mi vadi nejaka slabsia priestorova rozlisovacia schopnost... uz som sa na nich trochu naucil pocut, ale casto riesim reverby trochu odhadom...

inak pozeram ze tie RP6 za posledny rok celkom sympaticky polacneli :)

a to mas doma alebo v studiu tie krky? ci doma=studio?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 29. November , 2009, 21:57:34 »

"studio" ako "studio" :). doma, kde mixujem mam Krky.
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť

« Odpoveď #36 kedy: 30. November , 2009, 01:03:27 »

a to nieje hlasne? tie rp6 maju dost vela wattov len tak na doma ale to je v podstate jedno nie? :)
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 30. November , 2009, 09:33:13 »

a to nieje hlasne? tie rp6 maju dost vela wattov len tak na doma ale to je v podstate jedno nie? :)
...len tak na doma-  tak akurát...   Na zdravie!
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #38 kedy: 30. November , 2009, 10:05:57 »

RP5 2 su na doma skutocne akurat, pri vyssich hlasitostiach to zacina zniet kusok divne, aspon v tej mojej kutici tomu tak bolo.

Vie to hrat tak, ze bubenik dohra svoj part a potom mu to hned pustis, ze co sa to vlastne nahralo a clovek nema pocit, ze je to ovela tichsie a musi uplne prekonfigurovat usi, aby vnimal detail toho zvuku a to je hlavne. Nechcem aby to vyznelo tak, ze to prekrici bicie, vsak o to vobec nejde, ale skratka nestrati sa to. A to mam vtedy uz dost nahlas a nemal som pocit, ze by to nejako skreslovalo.

Rozhodne sa nebavime o nejakom chrapcani! Ale ked som to na intraku pustil fakt ze dost nahlas, tak ten zvuk bol divny, ale to som asi len uz "prebudil" miestnost a vsetky tie odrazy... Zato v skusobni co je 4 krat taka velka to aj nahlas hra dobre, ale uplne naplno to nemam. Ale opat, to ani nie je ucel, zvucit tym nieco.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 30. November , 2009, 10:26:15 »

Nedajte sa "zmiast" tym vykonom. Pri citlivosti tej supravy ccr. 85 dB to nie je až tak moc. Studiove monitory sa nikdy "nevyhuluju",lebo potom narasta skreslenie.Takže pre male študio  ani 100W nie je moc. Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 30. November , 2009, 10:35:42 »

Nedajte sa "zmiast" tym vykonom. Pri citlivosti tej supravy ccr. 85 dB to nie je až tak moc. Studiove monitory sa nikdy "nevyhuluju",lebo potom narasta skreslenie.Takže pre male študio  ani 100W nie je moc. Na zdravie!

presne tak. teoria, i prax hovori o tom, ze ak ma menic mat co najvyrovnanejsi priebeh, je to na ukor citlivosti. preto maju studiove monitory tak vysoke vykony, nie preto, aby sa dali vyhulovat do maxim...

Martin - RP6 ked vytnem naplno, tak neskresluju, nechrcia, nefucia a hraju stale docela detailne... takisto Truth 2030A vytocene do maxim nejak zvuk neskreslovali, hrali pomerne citatelne, ale trochu im pocutelne obcas fucal bassreflex...
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 30. November , 2009, 12:38:52 »

no ja hlavne neplanujem zvucit zive bicie :) ja by som to potreboval k toneportu a k simulaciam
Zaznamenané
janci89
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 88

« Odpoveď #42 kedy: 29. December , 2009, 14:52:20 »

http://www.proaudio.sk/reproduktory-reprosustavy/studiove-monitory/behringer-b1030a-aktivne-studiove-monitory---4531/  mate niekto skusenosti  ? chcel by som na doma pre hranie na gitare a nahravanie nieco v tej cene a toto mi padlo to oka kedze s behringer truth b2030a su celkom dobre skusenosti

« Posledná zmena: 29. December , 2009, 14:53:34 od janci89 » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 29. December , 2009, 17:51:20 »

za tie peniaze to nemoze sklamat, iba prekvapit :)
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 29. December , 2009, 18:10:51 »

... za 200 E aj tak asi nič lepšie nekupiš... Na zdravie!  ...na domace brnkačky bohato stačí  Na zdravie!
« Posledná zmena: 29. December , 2009, 18:11:18 od udry » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.