Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:34:55
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Original vs. klon  (Prečítané 38874 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #75 kedy: 08. Október , 2007, 18:58:21 »

Kamoš si prerábal JTM 45-kúpil z Metropulousu kompletné vnútro,Mullard lampy preampové,koncovy KT66-od nejakého staršieho výrobcu,k tomu fest starý box s Greenbackamy a povedal že to konečne hrá dobre.Tá JTM bola reisuu...
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #76 kedy: 09. Október , 2007, 09:51:16 »

to hralo dobre aj pred tym, ale niekedy hladame niečo ine..Mal si kupit zrejme iny aparat hned a nemusel ho prerabat..Poznam ludi čo tuningovali marshall a neskor zistili že hladaju fender,alebo orange,potom boli spokojni a nemuseli rypat do aparatu..
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #77 kedy: 09. Október , 2007, 10:14:24 »

to hralo dobre aj pred tym, ale niekedy hladame niečo ine..Mal si kupit zrejme iny aparat hned a nemusel ho prerabat..Poznam ludi čo tuningovali marshall a neskor zistili že hladaju fender,alebo orange,potom boli spokojni a nemuseli rypat do aparatu..

Ono to je aj tym ze Marshally su zvukovo asi najmenej konzistentne lampove aparaty a su tym aj dost povestne. Kazdy aj z rovnakeho roku a serie moze hrat velmi vyrazne inak.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
ff
miestny štamgast

« Odpoveď #78 kedy: 09. Október , 2007, 10:16:41 »

Ten kamoš má v tom práve totálne jasno,preto to urobil.Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac. :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #79 kedy: 09. Október , 2007, 10:20:16 »

Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac. :)

To je ten paradox, ze Marshall dnes uz ani nevie/nechce poctivo okopirovat svoje legendarne aparaty. Ostava potom zohnat nekrestansky drahe stare, pripadne modifikovat reedicie alebo kupovat boutique vyrobcov za 2x - nasobne ceny ako reedicie. Podobne je to u Hiwattov, akurat tam je vyhoda, ze stare este nejdu s cenami tak raketovo hore ako stare Marshally.
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 10:21:02 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #80 kedy: 09. Október , 2007, 11:21:05 »

Ten kamoš má v tom práve totálne jasno,preto to urobil.Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac. :)
fero ešte že ho nepoznam a som mu ho nepredal...Tak ako hraju stare teraz tak nehrali kedysi ,museli by sme mat stroj času a preniest sučasny k staremu ked bol novy, myslim že by to hralo rovnako...fera G.sa opytajte ako sa mu pači..on si pamata aj stare a nechcel by ho ani zadara...Tomu chlapcovi som predal ten marshall ja a viem že by som na nom nič nemenil,,ani to nechapem...Ked hram na koncertoch stejne si všetko nadstavim rovnako ,ked sa opytam zvukara ako mi to hralo odpovie vždy maš taky isty zvuk...a to použivam voxy marsall,mesiny,a všetko možne....tento problem si vymysleli pasivni muzikanti...Opytjate sa ludi ako Kupec,Griglak P.Hajšo ...čo maju študia a daju vam skutočnu odpoved na tuto nezmyselnu a nekonečnu temu Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 11:31:03 od joe » Zaznamenané

ff
miestny štamgast

« Odpoveď #81 kedy: 09. Október , 2007, 11:37:32 »

Joe,však to je všetko v pohode,ale proste je technologicky dané,že mnohé súčiastky sa v dnešnej dobe nedajú -nemôžu vyrábať po starom.Aj v tých dávnejších dobách to nebolo všetko úplne košer.Vtedy sa tolerancia súčiastok pohybovala rádovo plus mínus 20%,pri kondenzátoroch aj 50%.Takže aj medzi 20 ks rovnakých ampov si našiel niektoré super a niektoré menej super.Kto chce vintage zvuk,tak musí mať vintage aparát.Tam nie je o čom.A toho kamoša poznáš a predal si mu to JTM Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #82 kedy: 09. Október , 2007, 11:43:49 »

...ked sa opytam zvukara ako mi to hralo odpovie vždy maš taky isty zvuk...

to je pravda. v skutocnosti je kazdemu posluchacovi jedno uplne vsetko a zvacsa ani nerozoznaju. ide o to, co citi alebo pocuje pri hre samotny muzikant, ako to na neho pozitivne alebo negativne vplyva a ako sa to moze preniest aj do jeho hry.

...tento problem si vymysleli pasivni muzikanti...Opytjate sa ludi ako Kupec,Griglak P.Hajšo ...čo maju študia a daju vam skutočnu odpoved na tuto nezmyselnu a nekonečnu temu Bavím sa skvele

a to by som zase nesuhlasil. pan Frantisek Griglak ma ako aktivny muzikant cely zivot svoj specificky a poznatelny zvuk, ktory sa mu za tie roky sice trochu ubera novsimi smermi, ale stale je to ten jeho +/- "ten isty" zvuk. napriek tomu skuma, hlada, rype sa v detailoch, vymysla, nakupuje, predava... da sa povedat, ze riesi problem co vymysleli pasivni muzikanti ? to by bolo podla Tvojich slov. skratka niektori gitaristi rozoberaju a rypu sa v tom aj prakticky, niektori rozoberaju iba pasivne a niektori to neriesia vobec a vystacia spokojne s jednym zosilovacom na X rokov. mne to pride normalne a nema to nic s aktivnymi alebo pasivnymi muzikantami..
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #83 kedy: 09. Október , 2007, 13:00:22 »

často sa ma pytaju mladi chlapci na teito veci a preto o tom pišem podla mna su to kraviny,chodte do študia ,alebo na koncert...Pasivny su ti čo sa zaoberaju muzikou ako hoby a rozoberaju nejaky zvuk pod lupou..Ja tu pišem preto aby hlavne začiatočnici nevideli problem zvuk ako hlavny...to že ty už maš akože vyriešeny amp to je ok...čitaju tu ludia ktory si myslia že ked nemaju origoš stary aparat tak je to nanič čo je totalny nezmysel..nehovorim že pasivny zly, aktivny dobry...Ja už roky takto muzikantov nehodnotim....to hodnotia ludia na kšefte,alebo predaj nosičov..... Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 13:17:20 od joe » Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #84 kedy: 09. Október , 2007, 13:18:36 »

[
to je pravda. v skutocnosti je kazdemu posluchacovi jedno uplne vsetko a zvacsa ani nerozoznaju. ide o to, co citi alebo pocuje pri hre samotny muzikant, ako to na neho pozitivne alebo negativne vplyva a ako sa to moze preniest aj do jeho hry.

toto je presne moj nazor Zdravíčko Zdravíčko
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 14:37:38 od joe » Zaznamenané

pejso
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 139

« Odpoveď #85 kedy: 09. Október , 2007, 20:01:24 »

podla mňa práve gitara je typická ukážka toho, ako zvuk nástroja má zásadný vplyv na úspech umelca. Všetci poznáme Blackmoora, Gary Moora, Angusta Yonga, Erica Claptona, Dave Gilmoura..., všimnite si na čom hrali..., možno sú na svete stovky podobných gitaristov, ktorí sa nepresadili len preto, že oni alebo ich technici nemali šťastnú ruku pri voľbe zvuku. Možno.   ?§!.  A možno to tak nie je.   Na zdravie!  V každom prípade sa tým zaoberať treba. Ale primerane, lebo treba aj cvičiť, hrať koncerty, nahrávať vštúdiu a konzumovať zlatistý mok, ktorý vraj vedia už robiť aj Česi.  Bavím sa skvele  Na zdravie!  Zdravíčko
Zaznamenané

Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #86 kedy: 09. Október , 2007, 21:05:53 »

no počkaj tu ta daju odbornici do laty..Doležitejšie je vediet ktora lampa ma lepši zvuk načo skladat hudbu....Stejne už bolo všetko zložene...a potom pivečko...ozaj čadca vraj robi dobre lampy... Na zdravie! Bavím sa skvele
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #87 kedy: 09. Október , 2007, 21:09:28 »

(...) možno sú na svete stovky podobných gitaristov, ktorí sa nepresadili len preto, že oni alebo ich technici nemali šťastnú ruku pri voľbe zvuku. Možno.   ?§!.  A možno to tak nie je.   Na zdravie!  (...)
Bavím sa skvele

Skoro si ma dostal, az ked joe napisal, tak mi doslo, ze si robis prcu :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #88 kedy: 10. Október , 2007, 13:50:03 »

ozaj čadca vraj robi dobre lampy... Na zdravie! Bavím sa skvele
robi, len ich predava inde a nie tu  Na zdravie!
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #89 kedy: 11. November , 2007, 11:06:09 »

...ozaj čadca vraj robi dobre lampy... Na zdravie! Bavím sa skvele

uz som to raz vysvetloval a nakoniec aj vysvetlil vadimovi. myslel som, ze tazsie uz to nebude... mam znovu...?
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.