ff
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 08. Október , 2007, 18:58:21 » |
|
Kamoš si prerábal JTM 45-kúpil z Metropulousu kompletné vnútro,Mullard lampy preampové,koncovy KT66-od nejakého staršieho výrobcu,k tomu fest starý box s Greenbackamy a povedal že to konečne hrá dobre.Tá JTM bola reisuu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 09. Október , 2007, 09:51:16 » |
|
to hralo dobre aj pred tym, ale niekedy hladame niečo ine..Mal si kupit zrejme iny aparat hned a nemusel ho prerabat..Poznam ludi čo tuningovali marshall a neskor zistili že hladaju fender,alebo orange,potom boli spokojni a nemuseli rypat do aparatu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 09. Október , 2007, 10:14:24 » |
|
to hralo dobre aj pred tym, ale niekedy hladame niečo ine..Mal si kupit zrejme iny aparat hned a nemusel ho prerabat..Poznam ludi čo tuningovali marshall a neskor zistili že hladaju fender,alebo orange,potom boli spokojni a nemuseli rypat do aparatu..
Ono to je aj tym ze Marshally su zvukovo asi najmenej konzistentne lampove aparaty a su tym aj dost povestne. Kazdy aj z rovnakeho roku a serie moze hrat velmi vyrazne inak.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 09. Október , 2007, 10:16:41 » |
|
Ten kamoš má v tom práve totálne jasno,preto to urobil.Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 09. Október , 2007, 10:20:16 » |
|
Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac. To je ten paradox, ze Marshall dnes uz ani nevie/nechce poctivo okopirovat svoje legendarne aparaty. Ostava potom zohnat nekrestansky drahe stare, pripadne modifikovat reedicie alebo kupovat boutique vyrobcov za 2x - nasobne ceny ako reedicie. Podobne je to u Hiwattov, akurat tam je vyhoda, ze stare este nejdu s cenami tak raketovo hore ako stare Marshally.
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 10:21:02 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 09. Október , 2007, 11:21:05 » |
|
Ten kamoš má v tom práve totálne jasno,preto to urobil.Chcel starý poctivý maršál,takto sa k nemu priblížil viac. fero ešte že ho nepoznam a som mu ho nepredal...Tak ako hraju stare teraz tak nehrali kedysi ,museli by sme mat stroj času a preniest sučasny k staremu ked bol novy, myslim že by to hralo rovnako...fera G.sa opytajte ako sa mu pači..on si pamata aj stare a nechcel by ho ani zadara...Tomu chlapcovi som predal ten marshall ja a viem že by som na nom nič nemenil,,ani to nechapem...Ked hram na koncertoch stejne si všetko nadstavim rovnako ,ked sa opytam zvukara ako mi to hralo odpovie vždy maš taky isty zvuk...a to použivam voxy marsall,mesiny,a všetko možne....tento problem si vymysleli pasivni muzikanti...Opytjate sa ludi ako Kupec,Griglak P.Hajšo ...čo maju študia a daju vam skutočnu odpoved na tuto nezmyselnu a nekonečnu temu
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 11:31:03 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 09. Október , 2007, 11:43:49 » |
|
...ked sa opytam zvukara ako mi to hralo odpovie vždy maš taky isty zvuk...
to je pravda. v skutocnosti je kazdemu posluchacovi jedno uplne vsetko a zvacsa ani nerozoznaju. ide o to, co citi alebo pocuje pri hre samotny muzikant, ako to na neho pozitivne alebo negativne vplyva a ako sa to moze preniest aj do jeho hry. ...tento problem si vymysleli pasivni muzikanti...Opytjate sa ludi ako Kupec,Griglak P.Hajšo ...čo maju študia a daju vam skutočnu odpoved na tuto nezmyselnu a nekonečnu temu a to by som zase nesuhlasil. pan Frantisek Griglak ma ako aktivny muzikant cely zivot svoj specificky a poznatelny zvuk, ktory sa mu za tie roky sice trochu ubera novsimi smermi, ale stale je to ten jeho +/- "ten isty" zvuk. napriek tomu skuma, hlada, rype sa v detailoch, vymysla, nakupuje, predava... da sa povedat, ze riesi problem co vymysleli pasivni muzikanti ? to by bolo podla Tvojich slov. skratka niektori gitaristi rozoberaju a rypu sa v tom aj prakticky, niektori rozoberaju iba pasivne a niektori to neriesia vobec a vystacia spokojne s jednym zosilovacom na X rokov. mne to pride normalne a nema to nic s aktivnymi alebo pasivnymi muzikantami..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 09. Október , 2007, 13:18:36 » |
|
[ to je pravda. v skutocnosti je kazdemu posluchacovi jedno uplne vsetko a zvacsa ani nerozoznaju. ide o to, co citi alebo pocuje pri hre samotny muzikant, ako to na neho pozitivne alebo negativne vplyva a ako sa to moze preniest aj do jeho hry. toto je presne moj nazor
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2007, 14:37:38 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pejso
náhodný pocestný
Príspevkov: 139
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 09. Október , 2007, 20:01:24 » |
|
podla mňa práve gitara je typická ukážka toho, ako zvuk nástroja má zásadný vplyv na úspech umelca. Všetci poznáme Blackmoora, Gary Moora, Angusta Yonga, Erica Claptona, Dave Gilmoura..., všimnite si na čom hrali..., možno sú na svete stovky podobných gitaristov, ktorí sa nepresadili len preto, že oni alebo ich technici nemali šťastnú ruku pri voľbe zvuku. Možno. A možno to tak nie je. V každom prípade sa tým zaoberať treba. Ale primerane, lebo treba aj cvičiť, hrať koncerty, nahrávať vštúdiu a konzumovať zlatistý mok, ktorý vraj vedia už robiť aj Česi.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 09. Október , 2007, 21:09:28 » |
|
(...) možno sú na svete stovky podobných gitaristov, ktorí sa nepresadili len preto, že oni alebo ich technici nemali šťastnú ruku pri voľbe zvuku. Možno. A možno to tak nie je. (...) Skoro si ma dostal, az ked joe napisal, tak mi doslo, ze si robis prcu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 11. November , 2007, 11:06:09 » |
|
...ozaj čadca vraj robi dobre lampy... uz som to raz vysvetloval a nakoniec aj vysvetlil vadimovi. myslel som, ze tazsie uz to nebude... mam znovu...?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
|