Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 05:29:43
Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Joe Hajso  (Prečítané 83151 krát)
0 užívateľov a 32 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #255 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:13:48 »

Ja som hral po Joeovi na JCM900vke, ked ju predaval kamosovi, a ten zvuk bol zrazu uplne napicu :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #256 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:38:09 »

cize ty si si 100% isty, ze ked chytis po JOEovy ten isty setup, bude mat to co Ti zazneje rovnaku farbu zvuku ? a rovnaky drive a skreslenie ?

a ty si si isty, ze ked chyti JOE moj setup, tak bude mat rovnaku farbu, drive aj skreslenie?

Ja som hral po Joeovi na JCM900vke, ked ju predaval kamosovi, a ten zvuk bol zrazu uplne napicu :)

o JCM900 sa to chyruje, ze na to treba vediet hrat - iny priklad Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #257 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:42:30 »

a ty si si isty, ze ked chyti JOE moj setup, tak bude mat rovnaku farbu, drive aj skreslenie?

nerozumiem otazke, respektive kontexte tej otazky... odpoved je ale, ze nebude. preco sa pytas ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #258 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:46:38 »

nerozumiem otazke, respektive kontexte tej otazky... odpoved je ale, ze nebude. preco sa pytas ?

no lebo si si teraz sam odpovedal. ked nebude, to znamena, ze aparaty zmenil, prsty mu ostali tie iste a zvuk bude iny -> keby to bolo az tak v prstoch, tak by mal mat zvuk "rovnaky" nie? (zvuk - farba, skreslenie, drive )
Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #259 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:51:37 »

mario, ved ty tomu vobec nechapes.
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #260 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:53:57 »

mario bross - zle si polozil otazku - pochopil som ju tak, ci bude mat na Tvojom aparate rovnaky zvuk, ako ty - nebude. bude mat rovnaky zvuk, ako ma vzdy na kazdom aparate. preco ? lebo ma take paprce, ze mu to zneje tak, ako mu to zneje. je to uplne jednoduche a logicke, len ty to nedokazes akosi stravit - podvedome tuto jedinu pravdu o gitarach odmietas pripustit... asi si si to vypredstavoval kedysi inac... ale nie si v nazore (i ked nespravnom) osamoteny - Vlado Hudec je v tom s Tebou a v istom uhle pohladu je v tom s Tebou aj kral pivnicabov Progrocker, ale to zase neni ziadna vyhra, lebo okrem tohto bludu sa s nim nezhodnes v ramci gitaroveho zvuku uz nikdy na nicom dalsom...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #261 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:57:29 »

rastis - ale potom ja neviem, preco mne to zneje na Soldane inac a na JCM inac. aj ked som skusal GR, tak vsade mi to znelo inac. okrem samozrejme tej dynamiky a feelingu, ten sa nemeni. ale proste ten charakter sa mi zda iny, ja si nepomozem No hanbím sa..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #262 kedy: 12. Apríl , 2008, 14:58:56 »

mario bross - mozno si len nedostal do paprce tu rutinu, aby Ti hralo VSETKO dobre, vzdy a vsade...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #263 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:06:20 »

mozne to je. len uz take fyzikalne principy ma zastavuju v rozmyslani, ze je to v rukach :) predsa len - ine schemy, lampy, trafa, snimace...
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #264 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:18:17 »

mozne to je. len uz take fyzikalne principy ma zastavuju v rozmyslani, ze je to v rukach :) predsa len - ine schemy, lampy, trafa, snimace...
Neviem, ako ty, ale ja najskor pocujem co sa hra, feeling, a az potom nejake trafa/netrafa a snimace. Predsa clovek nevnima hudbu na urovni frekvencneho analyzatora  ?§!. Ale vnima to, co je za tym.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #265 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:33:57 »

no sak to je jasne, len si zober, ze ako mozu zniet rovnako, uplne ine diely. ci uz je to gitara, aparat, bedna. ale ano. JOE ked hra na JCM800 a JCM900 tak mu to zneje rovnako, ale to moze byt aj tym, ze aparaty su kvazi podobne alebo podobne to nastavi, to ja uz neviem. alebo tie prsty
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #266 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:48:17 »

ach jaj,chlapci  Popiskujem si...ked zahra Joe jeden akord,dajme tomu E5..proste raz brnkne..potom si zoberie tu istu gitaru rastis a tiez raz brnkne E5 a potom to iste spravi s tou istou gitarou MartinLM a mario bross,tak vsetci musia mat ten isty zvuk. Pouzije sa rovnaka gitara,rovnaky amp...ALE...ked Joe zahra nejaky lick,solo atd..a potom to zahrate po nom vy,kazdemu to bude zniet INAK..pretoze tu sa uz pridavaju do toho tie paprce,o ktorych tu tocite..zo zvukom to nic nema. Ide o to,kto ako tlmi struny,kto ako vytahuje,kto ma ake vibrato atd...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #267 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:51:40 »

ach jaj,chlapci  Popiskujem si...ked zahra Joe jeden akord,dajme tomu E5..proste raz brnkne..potom si zoberie tu istu gitaru rastis a tiez raz brnkne E5 a potom to iste spravi s tou istou gitarou MartinLM a mario bross,tak vsetci musia mat ten isty zvuk. Pouzije sa rovnaka gitara,rovnaky amp...ALE...ked Joe zahra nejaky lick,solo atd..a potom to zahrate po nom vy,kazdemu to bude zniet INAK..pretoze tu sa uz pridavaju do toho tie paprce,o ktorych tu tocite..zo zvukom to nic nema. Ide o to,kto ako tlmi struny,kto ako vytahuje,kto ma ake vibrato atd...

vlado, ved to je jasne. skor pouvazuj co sa stane, ked hra jeden gitarista s jednou gitarou do dvoch roznych ampov
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #268 kedy: 12. Apríl , 2008, 15:58:35 »

mario: ta moja poznamka o tych paprciach narazala na to, ze ako ta joe dokazal zmiast svojimi paprcami..on do toho viacej mlati a ty si si myslel, ze tam ma viac skreslenia a silne snimace...stavim sa, ze keby hras na tej iste gitare, na tom istom ampe, nastaveni, tak tam zrazu take skreslenie nie je, je to skapate atd (nenarazam teraz na tvoju hru..) a neni to len o tom, ze JCM900..

nedavno sme boli v tatrach zo spyrosom a marianguitarom a skusali sme amplitube..marianovi znelo viacmenej vsetko dobre, mne neznelo nic  :) (a gitarou ani nastavenim amplitube to nebolo  Zdravíčko )
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #269 kedy: 12. Apríl , 2008, 16:01:05 »

ako to povedat, ja viem, ja viem, ze to je v rukach, ked to raz niekomu neznie, tak to niekomu neznie - to beriem. ja narazam na to, ze ked to niekomu znie, ci mu to bude zniet na dvoch ampoch rovnako, vravim o tom istom cloveku. to iba aby sme sa chapali. a je jasne, ze moja hra, by ani zdaleka neznela ako JOEva - uplne jasne Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.