Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 20:08:51
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tarja Turunen  (Prečítané 7631 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« kedy: 20. September , 2007, 19:42:59 »

Čo poviete na túto skvelú speváčku? Podľa mňa bola pre Nightwish práve to, čo ich oddeľovalo od iných podobných zoskupení. Dávala tejto kapele práve tú výnimočnosť a jedinečnosť, bola pre nich to, čo bol pre Queen Freddie Mercury, pre Helloween Michael Kiske ... proste po pár taktoch bolo jasné, že TO HRAJÚ ONI, a nie niekto iný podobný.

Škoda, že dostala hviezdne maniere, začala byť nafúkaná a prestalo byť možné, aby s kapelou dokázala ešte spolupracovať. Nová speváčka je síce dobrá, ale zďaleka to nie je čo bývalo ... nakoniec ani u ostatných kapiel po výmene kultového frontmana nedošlo k opätovnému oživeniu kapely, ale iba k pomalému odumieraniu a upadaniu do zabudnutia. Škoda, že túto kapelu už nebudeme nikdy počuť v klasickom obsadení.

Nakoniec, Helloween s Derisom aj Queen s Rodgersom, to už tiež nie je ono, to už znie skôr ako karaoke, cover verzia, chýba tam ten charakteristický hlas.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #1 kedy: 20. September , 2007, 19:51:33 »

To porovnanie s Mercurym moc nesedí...zdá sa mi, že Mercury bol v Queen aj hlavný skladateľ a na CD Nightwish sa ako hlavný autor hudby vždy uvádzal klávesák Tuomas Holopainen (tak sa tuším volá). Neviem o tom, že by Tarja niečo komponovala.
     Tú novú speváčku som ešte nepočul, ale Nightwish boli originálni skôr tým, že použili školenú speváčku s operným hlasom do metalovej kapely. Dovoľujem si sprosto tvrdiť, že to, čo spievala Tarja by mala zaspievať ktorákoľvek školená speváčka. Nezdá sa mi, že by spievala niečo extra. Kiske svojim rozsahom vynikal.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 20. September , 2007, 20:10:02 »

No hej, skladby píše Tuomas Holopainen, ale bez Tarje to nie je ono ... tá nová speváčka spieva síce pekne, ale nie operným štýlom.
« Posledná zmena: 20. September , 2007, 20:10:49 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 20. September , 2007, 20:31:08 »

predator: mozes napisat blizsie co sa to stalo s tym najtvišom? bo teraz bol v spraku o nich clanok a celkom dobra detektivka to bola, len pokracovanie ohladom tarjineho odchodu z kapely ma byt az v dalsom cisle a kilo kvoli tomu casaku sa mi nechce vycalovat..ten casak som si kupil len tak do vlaku, za fotrove prachy  Bavím sa skvele ale ked uz som o tom zacal citat tak by som rad vedel "kto bol vrahom. dufam, ze nie zahradnik"  :)
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 20. September , 2007, 20:54:39 »

Ale, klasický prípad problémov so stravovaním ... keď niekto tlačí do seba miesto poriadneho jedla v jednom kuse iba müsli, tak začne byť namüslený  Som frajer .

Dalo by sa to zhrnúť tak ... pôvodne milá a príjemná baba nezvládla náhlu popularitu, začala mať pocit, že by mala mať v kapele špeci postavenie, určovať, kedy a kde majú hrať, brať viac peňazí ako ostatní, odmietala cestovať s nimi, ale lietala osobitne súkromným lietadlom, nechodila na skúšky. Párkrát sa stalo, že zrušila na poslednú chvíľu vypredaný koncert len preto, že si povedala, že ide s frajerom (terajším manželom) do kina. Navyše sa s ňou vraj poslednú dobu ani nedalo rozprávať, bola arogantná a nadutá. Hovorila im, že ona je Nightwish, že ona ho vytvorila, že je nenahraditeľná pre nich, ale ona ich už nepotrebuje atď .... jedného krásneho dňa stratil Tuomas nervy, sadol si s kapelou na kus reči, napísali špeciálny "vyhadzovací" list a ďalej to poznáš.
« Posledná zmena: 20. September , 2007, 20:56:23 od Predator » Zaznamenané
plichto
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 20. September , 2007, 20:57:56 »

ženské...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 20. September , 2007, 21:28:01 »

... a ďalej to poznáš.

nepoznam, ale to je jedno  ha ha ha

Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 20. September , 2007, 21:33:55 »

Tak ju proste vyhodili (čo ona nečakala, cítila sa byť "na koni"), potom istý čas nehrali a hľadali vhodnú speváčku, až našli tú terajšiu.

Tarja teraz spieva v opere, s metalom sekla,  a Nightwish už nie je to, čo to bývalo za jej éry.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #8 kedy: 20. September , 2007, 21:42:27 »

Po Oceanborn to islo rapidne dole s kvalitativnou urovnou.
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 20. September , 2007, 21:52:27 »

No tu by som o kvalite ich hrania veľmi nepochyboval, oni síce nehrajú nič extra náročné, ale majú tam kopec kláves, podklady z minidisku synchronizované s klikom pre bubeníka atď ... jedna z mála kapiel, kde to znie naživo prakticky rovnako ako z CD.

A kvalita skladieb? Myslím si, že je slušná a stále bola, Tuomas sa vyzná. Povedal by som, že je to typický symfonický metal - hromada orchestrálnych zvukov, chórov, premakané viachlasy, nikde sa to vyslovene neopakuje, nikdy to neskĺzáva do nudy, skôr to prechádza variáciami, obmieňa, moduluje do iných tónin. To ti hocijaký pesničkový rocker nezloží, je to skôr podobné vážnej hudbe.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 20. September , 2007, 21:54:50 »

nightwish ma nikdy moc nechytil..skor z tejto sorty helloween, stratovarius, rhapsody..
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 20. September , 2007, 22:00:05 »

No Helloween mám osobitne rád, ale ten starý, rozhodne iba s Kiskem a pokiaľ možno ešte s Kaiom Hansenom. To bol Helloween ako má byť! Toto teraz má s Helloweenom spoločný len názov, Grosskopfa a Weikatha. A oni to už asi majú na saláme a žijú iba z legendy.
« Posledná zmena: 20. September , 2007, 22:00:40 od Predator » Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #12 kedy: 20. September , 2007, 22:00:19 »

par skladieb som ju pocul spievat, a teda Tarja Turunen ma dobry hlas na metal, mne to tam perfektne sedelo, mozno raz olutuje, ze sa vykaslala na ten metal
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #13 kedy: 20. September , 2007, 22:03:49 »

par skladieb som ju pocul spievat, a teda Tarja Turunen ma dobry hlas na metal, mne to tam perfektne sedelo, mozno raz olutuje, ze sa vykaslala na ten metal

No tak spravia reunion: jedno turne, vyberovka s niekolkymi novymi songmi, DVDcko atd...
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #14 kedy: 20. September , 2007, 22:04:37 »

No tu by som o kvalite ich hrania veľmi nepochyboval, oni síce nehrajú nič extra náročné, ale majú tam kopec kláves, podklady z minidisku synchronizované s klikom pre bubeníka atď ... jedna z mála kapiel, kde to znie naživo prakticky rovnako ako z CD.

A kvalita skladieb? Myslím si, že je slušná a stále bola, Tuomas sa vyzná. Povedal by som, že je to typický symfonický metal - hromada orchestrálnych zvukov, chórov, premakané viachlasy, nikde sa to vyslovene neopakuje, nikdy to neskĺzáva do nudy, skôr to prechádza variáciami, obmieňa, moduluje do iných tónin. To ti hocijaký pesničkový rocker nezloží, je to skôr podobné vážnej hudbe.

Su kapely, ktore na zivo zneju este lepsie ako z CD. :)

Myslel som to trocha inak - ze ta tvroba z poslednych rokov je sice perfeknte odvedena robota ale pocut, ze je to uz robene s cielom oslovit istu skupinu publika. Poziciam si slova MartinaLM, chyba tomu srdiecko.  ha ha ha Pepracovane, premakane, ale o hovne, povedane polopatisticky. :)

Helloween s Derisom imho vydal mnozstvo velmi kvalitnych nahravok, kopec skvelych songov, nechapem preco hravaju tie strare slagre na koncertoch, ked to znie priserne, lebo to Deris nezaspieva a Weikath ani neodohra.. ha ha ha..a ze to ludia chcu pocut za tych podmienok hranici s masochizmom.
« Posledná zmena: 20. September , 2007, 22:06:25 od MageZ » Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.