Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
05. December , 2024, 03:22:19
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Digitech Distortion Factory DF-7  (Prečítané 1081 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« kedy: 14. Október , 2007, 00:07:42 »

Nedávno som kúpil tento pedal. Mám uz síce dva multiefekty, (Digitech RP200 a Korg AX5G), ale skreslené zvuky podľa mojej predstavy sa mi na nich nepodarilo nastavit, skôr na nich využivam ostatné efekty. No a hlavne bol za zníženu cenu ( okolo 2500,- SKK v prepočte),  a som s nim prevelice spokojný. Tak ho trochu popíšem.

Distortion Factory DF-7 obsahuje modely/simulácie siedmych populárnych krabičiek a to :
1.  Ibanez TS-9
2. DOD Overdrive/Preamp 250
3. BOSS DS-1 Distortion
4. Pro Co Rat
5. Boss MT-2 Metal Zone
6. Digitech Metal Master
7. Electro Harmonix Big Muff

Napájenie 9V bateriou, ktorá sa pripojí zasunutíim jacku do vstupu na pravej strane. Tu musím uviesť že treba externý napajaci zdroj, bateria nevydrži ani dve hodiny hrania. Používám zdroj z nefunkčnej tlačiarne. Akurat som na výstup pridal pár diod na zrazenie napátia z 12 na 9 V a filtračný kondenzator.

Na ľavej strane sú dva výstupy, a k dispozicii sú kombinácie na pripojenie do jednoho alebo dvoch gitarovych aparatov alebo dvakrát do mixu alebo jeden do gitaroveho aparatu a jeden do mixu.

Keď su výstupy v stereo mode, tak sa da zvoliť zo 6 variant podľa šírky spektra. Osobne som neskušal a nepouživam.
Normálne to mám zapojené takto :
Gitara - DF7 – Korg – Roland Cube.

Ovládanie : 3 dvojité potenciometre, jeden 7 polohový otočný prepínač a samozrejme nožný prepinač ON/OFF.

Potenciometre maju stejnú funkciu pre všetky simulácie okrem Big Muff .
Prvy  : hore úroveň signálu výstupu / dole basy
Druhy  : hore nastavenie frekvencie stredov  od 200 Hz – 5kHz / dole : úroveň stredov
Treti  : hore gain (okrem Big Muf, tu funguje ako sustain) / dole : výšky

Kovová koštrukcia, odolná a robustná, vyzerá že prežije všetko.

Ovládanie je jednoduché, treba sa trochu pohrať s  korekciami, ale dá sa nastaviť dobrý zvuk a pre gitaristu ktorý chce hrať viacero štýlov  môže byť DF-7 veĺmi dobré riešenie. Výrobca odporúča pre čo najvernejšiu simuláciu zvuko originálu nastaviť korekcie a gain na stred. Samozrejme tu zohrá úlohu gitara a aparát ale ja ďaleko od tohoto nastavenie nemusím a môžem uviesť že keď bol u mńa teraz kamoš, skúsený gitarista a počul ma hrať tak sa hneď od dverí spýtal či to mám Pro Co Rat.
DF-7 pokrýva širokú škálu hĺbky a farby skreslenia a určite to je jeden z najpodararenejších pedálov of Digitechu.

Teraz som pozeral  že v Muzikeri je za 3700 SKK a Thomann ho predáva za 95 EUR

* DF7_1.jpg (155.05 KB, 293x515 - prehliadnuté 275 krát.)
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #1 kedy: 14. Október , 2007, 21:47:16 »

Vidim, ze ti tu nikto nejako okamzite neodpisal, tak aspon prihodim pre ostatnych videa ak mozem:

Digitech DF-7 Distortion Factory: Part One of the GW Labs Video

Digitech DF-7 Distortion Factory: Part Two of the GW Labs Video
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.193 sekund, 22 otázok.