Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 21:13:39
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 83 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Golem od L. Gerhata (Excelent)  (Prečítané 273413 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #165 kedy: 21. November , 2007, 09:22:32 »

Predator co si mam kupit aky aparat aby som mal taky zvuk ako mas ty ? Ked si kupim predzosilovac golem a zapojim si to do pocitaca tak to staci ? Hravam styl Megadeth. Zvuk sa mi zda velmi podobny.

Ak myslíš zvuk na domáce hranie, tak preamp Golem, gitaru s dostatočne silnými snímačmi a komp ... do kompu si nainštaluješ DSound GT player, tam máš EQ aj hall, tak si to presne dofarbíš podľa chuti.

Ak chceš hrať s takým zvukom naživo, tak ku Golemovi Ti treba prikúpiť Golem poweramp s EL-34 a box Behringer s Jensenmi. A samozrejme nejaký digitálny hall, najlepšie 24-bitový, mne sa osvedčil Virtualizer 2024 PRO.
Zaznamenané
diezel
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #166 kedy: 21. November , 2007, 09:30:55 »

Ak myslíš zvuk na domáce hranie, tak preamp Golem, gitaru s dostatočne silnými snímačmi a komp ... do kompu si nainštaluješ DSound GT player, tam máš EQ aj hall, tak si to presne dofarbíš podľa chuti.

Ak chceš hrať s takým zvukom naživo, tak ku Golemovi Ti treba prikúpiť Golem poweramp s EL-34 a box Behringer s Jensenmi. A samozrejme nejaký digitálny hall, najlepšie 24-bitový, mne sa osvedčil Virtualizer 2024 PRO.

A to mi bude stacit na domace hranie. Chcem iba nahravky robit. Takze ked kupim predzosilovac Golem mozem nahravat metalovy zvuk. Tvoj zvuk sa mi velmi paci a chcem mat taky isty.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #167 kedy: 21. November , 2007, 09:34:43 »

A to mi bude stacit na domace hranie. Chcem iba nahravky robit. Takze ked kupim predzosilovac Golem mozem nahravat metalovy zvuk. Tvoj zvuk sa mi velmi paci a chcem mat taky isty.

Na domáce nahrávanie to stačí v pohode ... farbu do finále dotiahneš cez EQ, a ak máš v nahrávacom programe nejakú dobrú reverbovú pluginu s prirodzeným zvukom, tak podobný tón urobíš. Ono v tomto prípade 90 percent zvuku robí preamp, koncák s boxom tomu dodávajú hutnosť a tlak, ale základ tvorí Golem.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #168 kedy: 21. November , 2007, 11:48:23 »

Progi v tom koncáku ale spozná Hiwatt podľa vizáže asi ťažko, aj keď to má asi 90 percent zapojenia zhodné s ním. Ako to vyzerá, titul pivničábo bude pre mňa navždy nedosiahnuteľný  Na zdravie!

Ake su tam trafa? Skopiroval si len koncovu cast Hiwatta? Podla akej schemy?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #169 kedy: 21. November , 2007, 11:56:56 »

Predator,však nesranduj o tom akože Hiwatt-e.Zapojenie je to najmenej.Trafo pochybujem že je čo len podobné/výstupné/o ostatných komponentoch nehovoriac.Môže to hrať slušne,ale..Hral si vôbec na origoš Hiwatt,alebo to máš v uchu?
Zaznamenané
diezel
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #170 kedy: 21. November , 2007, 12:01:30 »

Bude sa predavat Golem aj v zahranici ? Cena je velmi prijatelna. S takymto paradnym zvukom ma sancu dobyt aj europsky trh.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #171 kedy: 21. November , 2007, 12:42:06 »

Predator,však nesranduj o tom akože Hiwatt-e.Zapojenie je to najmenej.Trafo pochybujem že je čo len podobné/výstupné/o ostatných komponentoch nehovoriac.Môže to hrať slušne,ale..Hral si vôbec na origoš Hiwatt,alebo to máš v uchu?

Ja som netvrdil, že je to Hiwatt, len že to zapojenie vychádza z neho na 90 percent, a že to má tvrdý pevný zvuk, až nezvykle tvrdý na zosík s EL-34.

Na originál Hiwatt som síce nehral, ale dôverne mám v uchu zosíky s EL-34 (JCM-900, Silver Jubilee, Plexi ...) a toto hrá dosť odlišne, tvrdo, hlasno, koncák skresľuje len neochotne, proste o typickej mäkkosti EL-34 sa nedá hovoriť ani náhodou. Proste mi to pripomína to, čo tvrdí Progrocker o svojom Hiwatte.

Trafá sú gesácke.
« Posledná zmena: 21. November , 2007, 12:43:02 od Predator » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #172 kedy: 21. November , 2007, 12:44:06 »

proste o typickej mäkkosti EL-34 sa nedá hovoriť ani náhodou.

Ved to, vzdy tvrdim ze sa neda zovseobecnovat moc podla koncovych lamp.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
predator
Hosť
« Odpoveď #173 kedy: 21. November , 2007, 12:45:01 »

Bude sa predavat Golem aj v zahranici ? Cena je velmi prijatelna. S takymto paradnym zvukom ma sancu dobyt aj europsky trh.

Momentálne sa už táto značka zavádza ako custom shop firmy LidlMusic, a po čase sa bude samozrejme riešiť aj zastúpenie mimo SR.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #174 kedy: 21. November , 2007, 12:47:40 »

Ved to, vzdy tvrdim ze sa neda zovseobecnovat moc podla koncovych lamp.

Máš pravdu, závisí na topológii obvodov. Aj z EL-34 sa dá urobiť tvrdý "americký" zosík a so 6L6 mäkký "britský" ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #175 kedy: 21. November , 2007, 15:33:19 »

... V tej ukazke je ta doprovodna gitara zle pocut,tak som poriadne nepocul,co je to vlastne za zvuk.

to je pravda
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #176 kedy: 21. November , 2007, 16:38:49 »

No vzhľadom na to, že som momentálne chorý, nerobím si ilúzie o kvalite mixáže a nebol som ani najkoncentrovanejší, párkrát som zakolísal v rytme ... ale i tak, nemám pocit, že by tam bolo doprovodnej gitary výrazne menej ako v originále. Predsa som nemohol urobiť z Helloweenu nejaký neopunk ... Tam sú podstatné tie melodické viachlasy, toto je ťažisko ukážky, doprovod iba dofarbuje pozadie spolu s klávesmi ... a nakoniec, je tam krátka pasáž 0:30, kde hraje iba doprovodná gitara s basou a bicími,  takže to nie je moc opodstatnená výčitka, z toho sa dá charakter zvuku spoznať hneď, poznať tam, ako to čisto a ostro odsekáva v spodkoch.

Tu som nastavil zvuk viac do 80´, aby som rešpektoval predlohu. Ale samozrejme, dá sa z toho urobiť poriadny moderný "podlahotras", sily v basoch má koncák na rozdávanie, fakt to cítiť aj v nohách, ako sa chveje dlážka, fakt skoro ako keď hraje basa.

Včera som mal v štúdiu hiphoperov, tak som im len tak zo srandy predviedol, ako hraje lampová päťdesiatka. Už po tretine vytočeného mastera im liezli oči z hlavy a mne tiež, viac som nedával z obavy o zdravie..
« Posledná zmena: 21. November , 2007, 17:05:17 od Predator » Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #177 kedy: 21. November , 2007, 20:10:10 »

Tiez by som privital nieco modernejsie :)
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #178 kedy: 21. November , 2007, 20:16:50 »

Včera som mal v štúdiu hiphoperov, tak som im len tak zo srandy predviedol, ako hraje lampová päťdesiatka. Už po tretine vytočeného mastera im liezli oči z hlavy a mne tiež, viac som nedával z obavy o zdravie..

no to mali stastie ze si tam nemal lampovu stovku. a to tam na vyhodze ta to slaby chlopi ked sa boja o zdravie pri 50W zosiku.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
predator
Hosť
« Odpoveď #179 kedy: 21. November , 2007, 20:34:14 »

Bratu, ver mi, aj z teba by liezli oči ... už si skúsil niekedy ohuliť hoci len 5W lampu na malom pľaci cez reprák, ktorý má vysokú účinnosť (cca 105 dB charakteristickú citlivosť)? Tam nepotrebuješ tlačiť stovky wattov ako na domácom HiFi, kde má reprák tak okolo 85-94 dB citlivosť, ak máš citlivý reprák, pár wattov ti stačí na nehumánny kravál, kde praskajú ušné bubienky.

Šum pozadia je trošku počuť a to má iba presne 2,5 mV, meral som Si píš!!! takže vieš si predstaviť, čo bude, keď do toho zosík pustí trebárs plných 20V (na záťaži 8 Ohm to zodpovedá presne 50W).
« Posledná zmena: 21. November , 2007, 20:40:12 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 83 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 22 otázok.