proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #885 kedy: 26. Apríl , 2008, 13:17:51 » |
|
Skor na nejaky progrock alebo neviem...
Tam by som radsej ostal u vintage aparatov, na nich bol hrany najlepsi progrock.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #886 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:36:46 » |
|
Tam by som radsej ostal u vintage aparatov, na nich bol hrany najlepsi progrock. aaaaaaa vintage somarina progrock - pokrokovy rock (po slovensky by mohol byt POKROCK ) . ak ma byt nieco pokrokove tak aj zvuk by sa mal menit. Ci uz k lepsiemu alebo horsiemu je otazka vkusu. Ale musi tam byt pokrok, zmena, vivoj... Universum je progrock nie? a tam je golem tiez celkom dobre zapasovany
|
|
« Posledná zmena: 26. Apríl , 2008, 16:42:27 od koktavyalojz »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #887 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:39:26 » |
|
to je pravda, posielal mi nejake fotky a vyzeral som asi takto ja som videl tu hlavu kde je do predneho plechu vytvoreny vzor pavuciny a v nej su zachytene siluety zien s gitarami. Ja by som to nebral, lebo mne osobne to pripada kus ako gic, no kopec ludi to oslovuje. napokon, kolko ludi tolko chuti...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #888 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:42:04 » |
|
aaaaaaa vintage progrock - pokrokovy rock (po slovensky by mohol byt POKROCK :-D) . ak ma byt nieco pokrokove tak aj zvuk by sa mal menit. Ci uz k lepsiemu alebo horsiemu je otazka vkusu. Hmm, ono je tazko definovat vobec co to ten progrock je. Problem vacsiny sucasnych kapiel v tejto skatulke je, ze nic nove uz neprinasaju v podstate. Len robia variacie na to, co tu bolo v 70tych rokoch. Kazdy fanda tohto zanru musi priznat, ze zlata era progrocku boli prave 70te roky, nic sa neda robit. A ked chces zvukovo byt v tej lige, tak treba nejaky stary Hiwattik alebo Marshallik k nejakemu Gibsoniku najlepsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #889 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:47:02 » |
|
A ked chces zvukovo byt v tej lige, tak treba nejaky stary Hiwattik alebo Marshallik k nejakemu Gibsoniku najlepsie. Pre dnesneho progrokera nemoze pripadat do uvahy sa takto obmedzit... potom to neni progrock...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #890 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:48:31 » |
|
Pre dnesneho progrokera nemoze pripadat do uvahy sa takto obmedzit... potom to neni progrock...
Ake obmedzenie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #891 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:52:16 » |
|
Ake obmedzenie? este raz treba nejaky stary Hiwattik alebo Marshallik
tym si chcel povedat ze vsetko ostatne je v progrocku nepouzitelne? dufam ze nepatris do skupiny tych sedliakov, co tvrdia ze vsetko ostatne je len napodobenina.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #892 kedy: 26. Apríl , 2008, 16:57:10 » |
|
tym si chcel povedat ze vsetko ostatne je v progrocku nepouzitelne? dufam ze nepatris do skupiny tych sedliakov, co tvrdia ze vsetko ostatne je len napodobenina.
To som nikdy nepovedal. Aki sedliaci? Este raz: progrock ako cela skatulka je pre mna najzaujimavejsi prave zo 70tych rokov. Mam rad aj zvuk nahravok a nastrojov z tej ery. Aka je ina moznost, ako si zohnat zodopovedajuce vybavenie, ked sa k tomu zvuku chcem co najviac priblizit? Golem a superstrat to asi nebude .
|
|
« Posledná zmena: 26. Apríl , 2008, 16:58:10 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
koktavyalojz
|
|
« Odpoveď #893 kedy: 26. Apríl , 2008, 17:27:30 » |
|
To som nikdy nepovedal. Aki sedliaci? Este raz: progrock ako cela skatulka je pre mna najzaujimavejsi prave zo 70tych rokov. Mam rad aj zvuk nahravok a nastrojov z tej ery. Aka je ina moznost, ako si zohnat zodopovedajuce vybavenie, ked sa k tomu zvuku chcem co najviac priblizit? Golem a superstrat to asi nebude . tak to je zasa ina vec. Ja som chcel povedat skor to, ze Golem si viem predstavit v dnesnom progrocku. Tie 70te rocky co spominas, tak napriklad ja neviem ci poznam aspon jednu zo skupin ktorych zvuk obdivujes a hrali v 70tych rokoch na marshally a hiwaty a gibsony... taze tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #894 kedy: 26. Apríl , 2008, 20:06:07 » |
|
golem je podla mna cistokrvny newschool-ovy zvuk, taki este ani gerhat nechcel mat podla mna golem a progrock v jednej vete nema co hladat, progrock si skor predstavujem marshalli hiwatti a take kokotiny, toto je cisty us zvuk..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #895 kedy: 26. Apríl , 2008, 21:54:10 » |
|
to je pravda, posielal mi nejake fotky a vyzeral som asi takto hodit foto!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #896 kedy: 26. Apríl , 2008, 22:07:30 » |
|
jj, je to super aparat najma na tie hi-gain veci...ale ja si neviem vynachvalit krkovy PAF snimac s gainom uplne na minime na LEAD 1 kanaly, takisto ako LEAD 2 s gainom na polovici...ten zvuk sa najviac podoba na takeho nasrateho marshalla, mozno diezel...mesa to nie je, ta ma specifickejsi charakter...zalezi najma na equalizery, ja mam vytiahnute stredy a vysky cez polovicu, basy tak na stvrtke, preto mi to hra tak viac strkovo Lead 2 je u mna tak na 99% podobny s tymto zvukom, co je tuto na zaciatku http://youtube.com/watch?v=III4yF0-ZQQ
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #897 kedy: 26. Apríl , 2008, 22:17:03 » |
|
jj, je to super aparat najma na tie hi-gain veci...ale ja si neviem vynachvalit krkovy PAF snimac s gainom uplne na minime na LEAD 1 kanaly, takisto ako LEAD 2 s gainom na polovici...ten zvuk sa najviac podoba na takeho nasrateho marshalla, mozno diezel...mesa to nie je, ta ma specifickejsi charakter...zalezi najma na equalizery, ja mam vytiahnute stredy a vysky cez polovicu, basy tak na stvrtke, preto mi to hra tak viac strkovo Lead 2 je u mna tak na 99% podobny s tymto zvukom, co je tuto na zaciatku http://youtube.com/watch?v=III4yF0-ZQQnemohol by si nahrat nejaku hi gainovu ukazku sam pripada mi to smiesne ze ja mam takyto zvuk a das link na cudzie youtube video
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #898 kedy: 26. Apríl , 2008, 22:38:53 » |
|
sak jasne, hovorim ze je to podobny charakter ako ma henten aparat... teda to moje nastavenie, lebo staci trosku otocit stredmi a hra to niekde uplne inde... co sa tyka tych mojich nahravok, nemam nato vela casu a moznosti aby som to nahral kvalitne, ked budem mat aparat doma mozem nieco vymysliet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #899 kedy: 26. Apríl , 2008, 23:12:21 » |
|
sak jasne, hovorim ze je to podobny charakter ako ma henten aparat... teda to moje nastavenie, lebo staci trosku otocit stredmi a hra to niekde uplne inde... co sa tyka tych mojich nahravok, nemam nato vela casu a moznosti aby som to nahral kvalitne, ked budem mat aparat doma mozem nieco vymysliet
A nemas nahodou vlastne studio http://vandem.wz.cz/mix.html, ci to som zle pochopil?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|