Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. December , 2024, 03:01:36
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Furman PL8 E II  (Prečítané 4588 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« kedy: 30. November , 2007, 16:31:56 »

http://www.musik-produktiv.co.uk/furman-pl8-e-ii-series-2820049.aspx

ahojte ludkovia,

je tu niekto, kto obhospodaruje rack? Potreboval by som poradit ohladom zasobovaca napatia (resp stabilizatora). Neviete, ci (kde) by sa dalo u nas nieco taketo zohnat aj z druhej ruky... najlepsie tak do 3000-4000 ojazdene? Resp ako to mate riesene niekto z vas?

(poprosim bez zbytocnych prispevkov typu: vyjeb sa na rack a kup si poriadnu hlavu) Žmurk

dakujeeeeeem cafte
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #1 kedy: 30. November , 2007, 16:51:49 »

pozri pocitacove obchody aj k pocitacom sa taketo adaptery predavaju s ochranami
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 30. November , 2007, 17:07:54 »

dik, to hej, len vacsinou ide bud len o 'rozdelovace' s ochranou prepetia, ja hladam nieco ,co bude stabilne udrziavat napatie na cca 220V. Tie pocitacove zalezitosti stoja od 15k vyssie Žmurk
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #3 kedy: 01. December , 2007, 00:17:00 »

tieto srandy su len na naplanie prazdnych pozicii v racku, pripadne ak je to vyssi model s lampickami, tak na to...inak je to skor na tu lampicku bez tej lam...

Niektori vyrobcovia aparatov dokonca odporucaju nepouzivat podobne zalezitosti. Žmurk
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #4 kedy: 01. December , 2007, 09:06:49 »

Stabilizátor za 4000 od furmana asi ťažko.Niekde tu bola podobná téma,v čechách je nejaká firma čo to v takej cenovej triede robí.Je to výborná vec,hlavne pre lampáče.Magez-ktorý výrobcovia nedoporučujú?                              http://www.chd-el.cz/index.php?id=50http://
« Posledná zmena: 01. December , 2007, 09:09:45 od ffamp » Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #5 kedy: 01. December , 2007, 09:29:53 »

Nevenuje sa Brdo prave tomuto vo svojej hlavnej pracovnej naplni? Nejaky stabilizator prudu mi ponukal, obavam sa ze som tu informaciu prepil. Skus mu napisat.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
predator
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 01. December , 2007, 11:23:28 »

tieto srandy su len na naplanie prazdnych pozicii v racku, pripadne ak je to vyssi model s lampickami, tak na to...inak je to skor na tu lampicku bez tej lam...

Niektori vyrobcovia aparatov dokonca odporucaju nepouzivat podobne zalezitosti. Žmurk

Nezdá sa mi ... hral som roky po kadejakých dierach, raz dokonca aj na futbalovom ihrisku, kde dotiahli šťavu ktovie skadiaľ cez tri predlžovačky pochybnej kvality. Žiarovka, čo bola na rovnakej vetve ako náš aparát, raz sotva žeravila a raz svietila skoro na bielo ... je len zázrak, že okrem adaptéra pre efektový procesor nič iné neodišlo. Tiež sa mi raz stalo, že som hral v jednej reštaurácii, kde bol strop doslova posiaty žiarivkami a rušilo to tak, že celý aparát (aj spevový) vrčal ako ďas a ani noise gate to nestíhal filtrovať.

Preto si myslím, že stabilizátor a RF filter nie je zbytočnosť, nikdy človek nevie, do akej sračkovej siete mu zapoja aparát. A hodinu pred koncertom sa s tým nedá obvykle robiť nič ...

BTW - o nijakých nevýhodách (okrem ekonomických  Bavím sa skvele ) neviem, a nechápem, prečo by to niekto nedoporučoval, aký je na to rozumný technický dôvod.
« Posledná zmena: 01. December , 2007, 11:26:49 od Predator » Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #7 kedy: 01. December , 2007, 11:50:31 »

Stabilizátor za 4000 od furmana asi ťažko.Niekde tu bola podobná téma,v čechách je nejaká firma čo to v takej cenovej triede robí.Je to výborná vec,hlavne pre lampáče.Magez-ktorý výrobcovia nedoporučujú?                              http://www.chd-el.cz/index.php?id=50http://

Napriklad Genz Benz. V kontexte bass aparatov, takze nebudem sa hadat pri gitarovych hlavach.  :)

" agedhorse
Development Engineer: Genz Benz

Correct, for high power dynamic loads like (real) bass amps the nature of the load changing causes the voltage regulator to change as well, upsetting the source voltage (when the voltage drops on the incoming line the voltage regulator tap changes which causes more current to be drawn which increases the voltage drop) which can cause "hunting" which is a form of instability. This hunting can cause overshoot and ringing to be passed on through to the amp itself. It's also one cause of the high failure rates of some of these regulator devices. They can also cause intermittent tripping of the source power breaker/fuse.

The Genz Benz amps specifically do NOT need a voltage regulator (I do NOT recommend one) and are protected against all typical line disturbances that a "power conditioner" would protect against. The same applies to many of the high quality amps on the market but of course it's up to each manufacturer to support this fact on their product.

A blank space above or below is not needed and will not provide any benefit. The thermal design of the product (cooling path) makes this unnecessary."
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #8 kedy: 01. December , 2007, 12:22:59 »

Tak asi nemá opodstatnenie pri tých polovodičových zariadeniach kde sú v podstate napätia stabilizované.Ale lampáč to je iné.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 01. December , 2007, 14:19:22 »

ide proste o to aby som nemusel mat strach kazdykrat ked to dam do siete, ci to bude hrat dobre.. je tam preamp, lampovy koniec, efektovy processor, sonic maximizer coskoro pribudne ladicka, kazda z tychto veci ma sietove napajanie a uz len pre poriadok veci by sa mi hodila takato zasuvkova zalezitost..
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 01. December , 2007, 15:07:52 »

U basového aparátu je to iné, tam by ten stabilizátor musel byť schopný zvládať nárazové odberové špičky desiatok ampérov (sú tam koncáky o výkone stovák wattov, bežne cez 600W, tuším že SVT-6 PRO má okolo 1 kW), ale u gitarového aparátu to až taký problém nie je. Ak má trebárs 100W, tak má príkon okolo 150W, čo je absolútne v pohode stabilizovateľné bez extra nárokov na rozsah stabilizácie.

Netreba zasa príliš pripomínať, že gitarové aparáty, hlavne higainové, sú ďaleko citlivejšie na rôzne rušenie ako basové, ktoré nepracujú s tak veľkou limitáciou signálu ako typický gitarový overdrive kanál, navyše má basa oveľa silnejší signál a tým je odolnejšia proti rušeniu.
« Posledná zmena: 01. December , 2007, 15:08:34 od Predator » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #11 kedy: 01. December , 2007, 15:11:26 »

U basového aparátu je to iné, tam by ten stabilizátor musel byť schopný zvládať nárazové odberové špičky desiatok ampérov (sú tam koncáky o výkone stovák wattov, bežne cez 600W, tuším že SVT-6 PRO má okolo 1 kW), ale u gitarového aparátu to až taký problém nie je. Ak má trebárs 100W, tak má príkon okolo 150W, čo je absolútne v pohode stabilizovateľné bez extra nárokov na rozsah stabilizácie.

Netreba zasa príliš pripomínať, že gitarové aparáty, hlavne higainové, sú ďaleko citlivejšie na rôzne rušenie ako basové, ktoré nepracujú s tak veľkou limitáciou signálu ako typický gitarový overdrive kanál, navyše má basa oveľa silnejší signál a tým je odolnejšia proti rušeniu.

suhlas Na zdravie!
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #12 kedy: 01. December , 2007, 15:19:35 »

ja som pouzival na chalupe uplne v prdeli pocitac. tam bola presne elektrika ze ziarovka uplne zhasinala a niekedy svietila do biela. pocitac stale resetoval. musel som  kupit online ups stala tusim 15k. taka vyraba krystalom riadenych 230v v rozsahu 110-380v. potom to uz ani raz neresetlo.
furman som bezne vidaval v gitarovych rackoch na fotkach takze opodstatnenie to asi ma.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #13 kedy: 01. December , 2007, 15:52:40 »

Stabilizator na gitarovy lampac urcite svoje opdstatnenie ma. Napr. my mame s kapelou skusobnu v skole, hned pri telocvicni. Uz vela razy som si vsimol, ze moj lampac mal lepsi zvuk ked v telocvicni nikto nebol, teda nemali tam zapnute velke reflektory (cize nejakym mne neznamym sposobom prznili elektrinu v sieti)  ?§!.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #14 kedy: 01. December , 2007, 18:49:09 »

tam v tych lampach su vybojky. k nim je velka potreba tlmivniek a tie sposobuju toto rusenie
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.112 sekund, 22 otázok.