Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 23:21:36
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 28 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Konvolucia alebo ako nahradit gitarovy box  (Prečítané 135258 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #225 kedy: 12. Február , 2008, 17:24:33 »

Tak som to trochu poskusal aj ja a funguje to aj na mojom obstaroznom pc. Dokonca mi to ukazuje 20% zatazenie cpu pri rozumnom nastaveni "length". Pouzil som Chainer VST Host a plugin kefir. Impulz som pouzil jeden z vyssie spominaneho balika (M/B cabinet). Este by to chcelo skusit s kvalitnym zdrojom skreslenia (lampovy preamp mam rozostavany a cakam na trafak).
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #226 kedy: 10. Marec , 2008, 21:57:34 »

dobre spravy pre konvoluciu a vyrobu Diracovho impulzu Na zdravie!

Dnes sme na automatizacii preberali regulatory. Ci uz P, I, alebo D alebo ich kombinacie, ale to teraz nie je podstatne. dolezity je D regulator. je to vlastne derivacny clen. to znamena, ze vstupnu velicinu derivuje. cize ked bude na vstupe konstantna hodnota, tak na vystupe bude nula. tento clen ma na vystupe napatie len vtedy, ked nastane nejaka zmena. a toto napatie je v tvare impulzu, ktore sa limitne blizi k nule a je to ten Diracov impulz. cize keby sme zobrali tento derivacny clen a na jeho vstup by sme klasicky pripojili baterku ( alebo iny zdroj napatie ), tak na vystupe dostaneme rovno Diracov impulz. aj schema je pomerne jednoducha :) co si o tom myslite?

* derivacny_clen.JPG (4.59 KB, 310x185 - prehliadnuté 431 krát.)
« Posledná zmena: 10. Marec , 2008, 22:38:20 od mario bross » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #227 kedy: 11. Marec , 2008, 13:39:50 »

nikoho to nezaujma? Popiskujem si tak nic, zapojim to a pokusim sa to znova nahrat a uvidime, ci nastane rozdiel...
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #228 kedy: 11. Marec , 2008, 14:03:08 »

Nikoho to nezaujima, pretoze sa prislo, ze sa na to ide inak:

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,64077.msg124496.html#msg124496 Žmurk

Okrem toho neverim, ze by ten impulz mal nejake idealne parametre.
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 14:03:40 od Martinlm » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #229 kedy: 11. Marec , 2008, 14:57:42 »

preco nie? je to Diracov impulz. Ja som si to necital, tak neviem a popravde sa mi to ani nechce ( ak myslis tie odkazy od opossum-a) Zdravíčko no ale aj tak, chcem vediet, preco by nemal idealne rozmery? Je to derivacny clen, takze konstantu derivuje. cize ked sa pripoji napatie, tak tam bude skok, ale potom to hned klesne na nulu (pretoze napatie, ostane konstantne) a nebude tam ziadna exponenciala ako pri tom kondiku, co som daval na predchadzajucich stranach
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 14:59:17 od mario bross » Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #230 kedy: 11. Marec , 2008, 15:01:17 »

Mozno preto, lebo sinesweepom sa vyrazne eliminuje sum.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #231 kedy: 11. Marec , 2008, 15:26:39 »

preco nie? je to Diracov impulz. Ja som si to necital, tak neviem a popravde sa mi to ani nechce ( ak myslis tie odkazy od opossum-a) Zdravíčko no ale aj tak, chcem vediet, preco by nemal idealne rozmery? Je to derivacny clen, takze konstantu derivuje. cize ked sa pripoji napatie, tak tam bude skok, ale potom to hned klesne na nulu (pretoze napatie, ostane konstantne) a nebude tam ziadna exponenciala ako pri tom kondiku, co som daval na predchadzajucich stranach
Ja som ti dal odkaz na konkretny prispevok, je na to cele aj pekny SW, naco sa babrat s HW a letovanim a skusat rozne hodnoty suciastok a rozne operaky.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #232 kedy: 11. Marec , 2008, 15:32:00 »

Ja som ti dal odkaz na konkretny prispevok, je na to cele aj pekny SW, naco sa babrat s HW a letovanim a skusat rozne hodnoty suciastok a rozne operaky.

hej, len mne to preletelo. sak praveze to, ze tam sa nejedna o suciastky ani o OZ. staci bezna TL071, kondik a rezistor v spatnej vazbe. kondik sa moze "strelit" od oka, a rezistor tam sa moze dat trimer alebo potak ( vlastne velkost toho odporu bude urcovat mieru zosilenia ), a moze to ist. aby sme sa chapali - ja to nikomu nevnucujem, len ma to zaujma, ci to moze ist aky bude vysledny efekt. ked to poletujem a nahram a dam sem impulz, zkonvoluoval by si to prosim Ta? len ma zaujma vysledok, ak bude zly ako minule, tak kaslat na to Žmurk
« Posledná zmena: 11. Marec , 2008, 15:33:19 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #233 kedy: 11. Marec , 2008, 15:36:26 »

no len ako odcitas z toho co nasnimas ten povodny impulz ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #234 kedy: 11. Marec , 2008, 15:39:32 »

ja nechcem, ja do bedne pustim rovno ten Diracov impulz. nejdem to robit tou metodou dekonvolucie
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #235 kedy: 11. Marec , 2008, 15:40:49 »

No vsak ak nieco nahras, tak daj sem, to je jasne. Ale asi s tym budes mat vela roboty a vysledok nic moc.
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #236 kedy: 11. Marec , 2008, 18:56:29 »

ja si osobne tiez myslim ze ten impulz co vyrobis bude mat slabe parametre.........ale fakt sa necham prekvapit..... akoze praveze ta obdivujem ze sa ti chce stym srat.....vela stastia.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #237 kedy: 11. Marec , 2008, 19:03:14 »

diky Na zdravie! ono vies, a to neberem ako sranie, ale skor ako vyskum. ked clovek nevyskusa nevie, teoriou je to podlozene dobre, len to treba dat do praxe a ta byva neista :)

Martinlm: dobre, ked to nahram skusim to sem hodit Zdravíčko
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #238 kedy: 10. Apríl , 2008, 20:12:53 »

nemate nejake frenkvecie do Adobe Audition 1.5 (format .imp) ?  diky.
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #239 kedy: 12. Máj , 2008, 18:57:16 »

Tak som mal chvilu cas, tak reku ze vyskusam ako znie ten snimac z pieza. Piezo som mal, tak som priletoval kabliky, pichol do predzosika a hotovo, na pocudovanie to funguje :). Chyta to uplne vsetko, hlavne od privodneho kabla, proste fonendoskop :).
Teraz by som rad zmeral aku to ma freq. odozvu (btw. je to strasne do vysok), takze ako prve ma napadlo cez impulz. Lenze ako? Ked napr. dam do toho frcku, znie to inak ako ked po tom klepnem srobovakom. Nevie niekto ako sa vlastne mera freq. odozva mikrofonov?
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 28 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.