Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #285 kedy: 29. Marec , 2010, 14:42:47 » |
|
podla coho sa da okopirovat frekvencna krivka?
|
|
« Posledná zmena: 29. Marec , 2010, 14:44:28 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #286 kedy: 29. Marec , 2010, 14:45:34 » |
|
podla coho sa da okopirovat frekvencna krivka?
to su take pluginy, napriklad Steinerg robil Free Filter - to bol taky EQ, ktory vedel nabrat frekvencnu charakteristiku nejakeho signalu a tu aplikovat na iny signal...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #287 kedy: 29. Marec , 2010, 15:36:35 » |
|
to su take pluginy, napriklad Steinerg robil Free Filter - to bol taky EQ, ktory vedel nabrat frekvencnu charakteristiku nejakeho signalu a tu aplikovat na iny signal...
to som si aj myslel ze take nieco to bude, teraz je myslim ze popularny Har-bal na take cosi.. ale ono to funguje len v rozhrani toho jedneho pluginu, neda sa nabrata krivka aplikovat v nejakom inom plugine, na nejaky iny eq nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #288 kedy: 29. Marec , 2010, 16:10:38 » |
|
to som si aj myslel ze take nieco to bude, teraz je myslim ze popularny Har-bal na take cosi.. ale ono to funguje len v rozhrani toho jedneho pluginu, neda sa nabrata krivka aplikovat v nejakom inom plugine, na nejaky iny eq nie?
hej - v zozhrani sa najpr nabere vzorka, ulozi sa to ako preset a potom sa cez to v tom istom plugine pusti iny signal..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #289 kedy: 29. Marec , 2010, 17:18:41 » |
|
a ako sa da takto ziskat ten "impulz" cisto z boxu, aby v tom neboli zamiesane veci z aparatu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #290 kedy: 29. Marec , 2010, 17:21:12 » |
|
a ako sa da takto ziskat ten "impulz" cisto z boxu, aby v tom neboli zamiesane veci z aparatu?
nechapem. teraz sa pytas na ten EQ ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #291 kedy: 29. Marec , 2010, 17:25:02 » |
|
proste co za signal si to vlastne okopiroval. lebo na toto sa ide asi inac ako na vyrobu impulzov..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #292 kedy: 29. Marec , 2010, 17:31:49 » |
|
proste co za signal si to vlastne okopiroval. lebo na toto sa ide asi inac ako na vyrobu impulzov..
no vsak toto ani uz neni o konvolucii ci impulzoch. to nadvazuje na Johnov prispevok, ako simuloval box s EQ a kompresorom. ja som postupoval pri tom Free Filtri tak, ze som cez neho prehnal signal odsnimany od bedne a tuto krivku ked som aplikoval na linkovy signal preampu, tak sa to potom na ten zvuk boxu dost podobalo, aj ked k idealu to malo daleko. takisto som skusal vlastnorucne nastavovania viacerych EQ po sebe, ale to bolo cele uplne nahovno, kym som stihol cosi nastavit, tak som bol davno ohluchnuty z toho a hovno som rozoznal co je dobre. by ma celkom zaujimalo, akymi postupmi iba s EQ a kompresormi sa k vysledku dopracoval John..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #293 kedy: 29. Marec , 2010, 17:39:33 » |
|
ja ti rozumiem, ja som mieril na to, ci ta vzorka toho signalu by nemal byt cisty box bez aparatu, predsa aj aparat a jeho nastavenie sa musi podpisat na vyslednej frekvencnej krivke, ci sa mylim? (len teoretizujem) Aj ja budem rad, ked John kus popise ako na to, skusil by som ze co to spravi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #294 kedy: 29. Marec , 2010, 17:43:21 » |
|
ja ti rozumiem, ja som mieril na to, ci ta vzorka toho signalu by nemal byt cisty box bez aparatu, predsa aj aparat a jeho nastavenie sa musi podpisat na vyslednej frekvencnej krivke, ci sa mylim? (len teoretizujem) ...
podla mna nepotrebujes pri tomto sposobe oddelovat box a aparat. mas surove linkove skreslenie a chces, aby hralo ako zvuk z aparatu. tak ho frekvencne upravis krivkou zvuku aparatu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #295 kedy: 29. Marec , 2010, 18:09:30 » |
|
jaywalker- pecka !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #296 kedy: 29. Marec , 2010, 18:30:44 » |
|
Dik, to este nic neni......
Pouzivam zakladne principy ako motown compression atd.
experimentoval som s vseliakymi line 6, pluginy atd a potom som sa rozhodol vratit naspat cca 20 rokov. ked som este studolval zvukarstvo sme mali workshop s Mikeom Shipleyom - vysvetlil ze skoro vsetky gitary co nahravali na albume Hysteria (Def Leppard) isli priamo do pultu cez rockman a acoustic preamp. Nedavno som to skusil s magicstompom a to ide.
Najnovsie je ze som vytvoril alga, ktore sa daju pouzivat s FX loop sendom - este na to pracujem.
To co ste poculi je Musicman VH (vsetky gitary) a 2 magicstompy PRIAMO DO COMPU - ziadna korekcia vo wav editor. - nic viac. Prvy program je standarddny 5150 sim, a druhy je acousticky algo na mic sim (Jumbo acoustic). Mic sim je len multiband comp s pre-delayom, nic viac - ale ked to tlacis ako hovado a miesas comp signal s povodnym simom mas zvuk ako box. So standardnym simom som musel hrat s parametricom
Spravim real time demo zajtra a potom to youtubeujem pre vsetkych.
Ale len zo srandy - zober neaky stary (este analogovy) ampsim (begringer, digitech - hocico) a day to cez acoustic preamp.......
|
|
« Posledná zmena: 29. Marec , 2010, 21:38:39 od jaywalker »
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #298 kedy: 22. Júl , 2010, 11:24:54 » |
|
čiže vlastne s takýmto dačim sa dosiahne efekt ala axefx? čiže real amp -> konvolucia -> pa? to by nemuselo byť zlé, ak by jedna časť signálu šla priamo do boxu a druhá časť s simulaciou boxu do PA... tým pádom by sme boli +/- ušetrení od amaterskych zvukárov a ich odsnímanim ampu
|
|
« Posledná zmena: 22. Júl , 2010, 11:27:38 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #299 kedy: 22. Júl , 2010, 11:27:50 » |
|
čiže vlastne s takýmto dačim sa dosiahne efekt ala axefx? čiže real amp -> konvolucia -> pa? to by nemuselo byť zlé, ak by jedna časť signálu šla priamo do boxu a druhá časť s simulaciou boxu do PA... tým pádom by sme boli +/- ušetrení od amaterskych zvukárov a ich odsnímanim ampu, aj keď samozrejme dobre odsnímaný box nenahradí nič... ale v našich podmienkach... naco do boxu, rovno do PA+odposluch a mas
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
|