rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #300 kedy: 22. Júl , 2010, 11:33:13 » |
|
... tým pádom by sme boli +/- ušetrení od amaterskych zvukárov a ich odsnímanim ampu pre amatarskeho a vlastne hocijakeho zvukara je uplne najmenej postavit tam ten mikrofon. ako ta gitara bude nakoniec zniet je otazka toho, ako ju frekvencne napasuje do zbytku nastrojov a tam je potom uplne jedno, ci mu ide do pultu linka alebo nieco velmi podobne z mikrofonu. takze idea, ze ked sa zvukarovi posle linka, je vsetko v pohode a neni to ako pokazit je scestna by som povedal...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #301 kedy: 22. Júl , 2010, 12:40:30 » |
|
pre amatarskeho a vlastne hocijakeho zvukara je uplne najmenej postavit tam ten mikrofon. ako ta gitara bude nakoniec zniet je otazka toho, ako ju frekvencne napasuje do zbytku nastrojov a tam je potom uplne jedno, ci mu ide do pultu linka alebo nieco velmi podobne z mikrofonu. takze idea, ze ked sa zvukarovi posle linka, je vsetko v pohode a neni to ako pokazit je scestna by som povedal...
no cojaviem vela ludi pouziva seliake speaker simulatory na live hranie take to asi nejake opodstatnenie ma
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #302 kedy: 22. Júl , 2010, 12:46:49 » |
|
čiže vlastne s takýmto dačim sa dosiahne efekt ala axefx? čiže real amp -> konvolucia -> pa? to by nemuselo byť zlé, ak by jedna časť signálu šla priamo do boxu a druhá časť s simulaciou boxu do PA... tým pádom by sme boli +/- ušetrení od amaterskych zvukárov a ich odsnímanim ampu tato verzia je urcena pre preampy, maju aj druhu verziu s umelou zatazou, kde ides do krapice rovno z 8ohm vystupu z hlavy a nepripajas box..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #303 kedy: 22. Júl , 2010, 12:50:20 » |
|
tato verzia je urcena pre preampy, maju aj druhu verziu s umelou zatazou, kde ides do krapice rovno z 8ohm vystupu z hlavy a nepripajas box..
tak to je to iste ako tie veci od Palmer
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #304 kedy: 22. Júl , 2010, 12:55:27 » |
|
tak to je to iste ako tie veci od Palmer
len palmer ma riesenu simulaciu hardverovo a toto softverovo cez konvoluciu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #305 kedy: 22. Júl , 2010, 12:56:07 » |
|
tieto HW speaker simulatory stoja tolko co AxeFX, to si mozes rovno kupit Axe a tam si dat tie impulzy. Tiez si nemyslim ze by to mala byt nejaka spasa pri live hrani, ak je napicu zvukar, este k tomu aj akustika miestnosti a cele pa tak tomu nepomoze nic.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #306 kedy: 22. Júl , 2010, 13:00:21 » |
|
no cojaviem vela ludi pouziva seliake speaker simulatory na live hranie take to asi nejake opodstatnenie ma
urcite to ma opodstatnenie, napriklad lepsiu kontrolu nad podiovym zvukom mozes hrat stereo po jednom kably, miesto potreby 2 boxov snimanych, atd... len to neni podla mna automaticky zaruka perfektneho git. zvuku vonku. nikdy si nespravis 100% presety, ktore vyzneju z kazdeho podia, vzdy ten zvukar s tym bude krutit, takze ak to ma byt "od amaterskych zvukárov a ich odsnímanim ampu", tak to pokurvia rovnako, ci to bude z mikrofonu alebo z linky...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #309 kedy: 12. November , 2012, 11:40:31 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hyenik
|
|
« Odpoveď #310 kedy: 11. Júl , 2013, 10:00:58 » |
|
Konvoluce akustické kytarytrochu jsme ted badali, a vyzkouseli si postup ziskani impulsu i pro akustiku. Mimojine timto zpusobem vyrabi svoje acoustic images Fishman pro AURA technologii. https://soundcloud.com/hyenik/akuir Budeme jeste badat dal (jaky vzorek je vhodnejsi apod), ale ve shode s moji znalosti AURA to ukazalo ze neni to tak kvalitni jako napr. u konvolucniho reverbu nebo "impulsovani" kytaroveho boxu (zrejme kvuli vice vlivum pri snimani zvuku), takze se to nevyrovna sejmuti mikrofonem, ale i tak to vyrazne zlepsuje piezo signal. Takze je mozne to vyuzit napr. pro jednoduche domaci nahravani akustiky linkou, nebo hrani na koncerte kdo ovlada IR technlogii pres notebook nebo nejaky IR loader s moznosti naladovat vlastni impulsy (treba takove AxeFX by mohlo taky fungovat)
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2013, 10:29:46 od hyenik »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #311 kedy: 11. Júl , 2013, 10:21:11 » |
|
Konvoluce akustické kytarytrochu jsme ted badali, a vyzkouseli si postup ziskani impulsu i pro akustiku. Mimojine timto zpusobem vyrabi svoje acoustic images Fishman pro AURA technologii. https://soundcloud.com/hyenik/akuir Budeme jeste badat dal (jaky vzorek je vhodnejsi apod), ale ve shode s moji znalosti AURA to ukazalo ze neni to tak kvalitni jako napr. u konvolucniho reverbu nebo "impulsovani" kytaroveho boxu, takze se to nevyrovna sejmuti mikrofonem, ale i tak to vyrazne zlepsuje piezo signal. Takze je mozne to vyuzit napr. pro jednoduche domaci nahravani akustiky linkou, nebo hrani na koncerte kdo ovlada IR technlogii pres notebook nebo nejaky IR loader s moznosti naladovat vlastni impulsy (treba takove AxeFX by mohlo taky fungovat) Paradicka, paci sa mi to. Obcas hravam na tej Craftere CT120 cez Axefx, tak mohol by som to skusit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #312 kedy: 06. Január , 2014, 10:22:39 » |
|
Skusal tu niekto medzi casom vyrobit vlastne IR?
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #313 kedy: 06. Január , 2014, 11:34:27 » |
|
hmm naco? ved uz je asi kazdy jeden box niekde zosnimany, mi to pride uplne zbytocne robit si IRko nejakej generickej bedne..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hyenik
|
|
« Odpoveď #314 kedy: 06. Január , 2014, 12:13:42 » |
|
hmm naco? ved uz je asi kazdy jeden box niekde zosnimany, mi to pride uplne zbytocne robit si IRko nejakej generickej bedne.. protoze kdyz si udelas svuj IR, tak ta shoda je temer 1:1 kdezto u kazdeho jednoho zosnimaneho boxu nekym jinym se v 99,9% nedostanes ani na 0,5:1 takže na to neuniverzalnost je nevyhoda IR metody - muj impuls na ktery jsem nahral desku, tobe s nejvetsi pravdepodobnosti dobre fungovat nebude. btw taky proto POD hraje blbe (prilis jednoduche impulsy) a AXE jenom o trosku lip...
|
|
« Posledná zmena: 06. Január , 2014, 12:17:57 od hyenik »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|