Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 08:20:31
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rytmus  (Prečítané 32274 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« kedy: 18. December , 2007, 16:10:57 »

Zdravim...Zacal som trosku vaznejsie cvicit na basu a zistil som ze mam pekne rozlietany rytmus...Chcel by som sa opytat ci sa to cvicenim casom napravy alebo sa na to rovno vykaslat? Lebo fakt idem dost mimo. Mal s tym niekto v zaciatkoch problemy a casom sa do toho rytmusu dostal?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 18. December , 2007, 16:12:15 »

Podla mna ak nemas "rytmus krvi", tak ti pomoze len metronom, alebo nieco ine, co ta bude viest.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #2 kedy: 18. December , 2007, 16:13:52 »

Hrávať zarovno s nahrávkami tiež nemusí byť od veci. Ale samozrejme, cvičenie s metronómom je základ. No a najlepšia škola je hranie s kapelou. Hlavne sa nevzdávať Na zdravie!
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 18. December , 2007, 16:17:37 »

Vsak kym som nehral s metronomom tak som o tom nevedel :) Hravam s guitar pro nejake skladby a aj ked mi vlastne hraju bicie a ostatne nastroje aj tak proste utekam niekedy a ked mi podklad prestane hrat tak som hotovy hned sa mi to rozsype...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #4 kedy: 18. December , 2007, 16:20:26 »

zacni sa kamaratit s bicimi a hlavne kopakom kedze si basak. velmi dobre su rozne ciste bubenicke linky, popripade basove skoly kde ucia ako groovovat. ked to budes cvicit, tak sa do toho dostanes. snaz sa nahravat sam seba a porovnavaj, dojdes na to kde robis chybu, kde utekas. chce to cvik a velky usmev, potom to zahras s prehladom.
Zaznamenané

o-yep sro
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 18. December , 2007, 16:25:48 »

Tak budem len cvicit no ak budem casom stale mimo tak sa zmierim s tym ze hudobnik zo mna nebude lebo bez rytmu nezvladnem asi ziadny nastroj :) Ach jo zabudnut na pistiace teenegerky co mali po mne hadzat tangace... Je mi do plaču
« Posledná zmena: 18. December , 2007, 16:26:49 od Thoron » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 18. December , 2007, 16:28:40 »

neber to hned tak tragicky... Pista Ti napisal, ako na to...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 18. December , 2007, 16:31:06 »

presne, si myslis ze si jediny co je mimo, to nepride o tyzden, v USA mozno, tam sa rodia negri s basou v ruke Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 18. December , 2007, 16:35:50 »

Nooo hram uz asi 3-4 mesiace aj ked nie je to dako intenzivne vacsinou tak 1-2 hodky...technicky sa pomalicky zlepsujem ale ten rytmus je stale na hovno...ked hram dlho dookola nejaku pasaz alebo aj skladbu tak sa casom drzim ale ked prejdem na nieco ine zase som dost rozlietany takze ako keby som sa nezlepsoval rytmicky vseobecne len si to akosi omielanim dokola vsugerujem v tej jednej skladbe
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #9 kedy: 18. December , 2007, 16:51:33 »

mrkni si po nete nejake skoly groovovania a funku.
napriklad 70s Funk and Disco Bass. je tam mnoho roznych liniek ktore mozes hrat a je tam velka skala rytmov, dost to vie pomoct ked to poctivo odcvicis. musis to uplne obnazit, ty a bicie.
Zaznamenané

o-yep sro
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #10 kedy: 18. December , 2007, 16:56:12 »

Takze ked hram s guitar pro nejaku skladbu tak je lepsie si povypinat ostatne nastroje a hrat len s bicimi pripadne si nechat zapnutu basu? Zase ked hram spolu s ostatnymi nastrojmi je ta vyhoda ze si zvyknem hrat ako keby s kapelou a nebudu ma potom ine nastroje mylit...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #11 kedy: 18. December , 2007, 16:59:29 »

Kazdopadne Thoron, si na spravnej ceste.  :) Kedze si sam zistil, ze ti rytmus este nejde dobre, tak mas dobre ucho. Poznam par ludi, ktori su pri hre s metronomom presvedceny, ze hraju dobre rytmicky, ale nie je to pravda. Vtedy sa tazko napravuje nieco, co v sebe nemaju. Treba poctivo cvicit a vysledky sa dostavia.
Dobra vec je aj sam seba nahrat a pocuvat, vtedy clovek pride na kopec veci, co este moze docvicit.
« Posledná zmena: 18. December , 2007, 17:00:19 od dr.karpathorky » Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 18. December , 2007, 17:02:11 »

Ale u mna sa tie rytmicke mimozy prehliadnut ani velmi nedaju :) Podobne je to aj zo sluchom...Sice nemam bohvie aky sluch ale falosny spev alebo tony rozpoznam...No sam spievam falosne :)
Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #13 kedy: 18. December , 2007, 17:04:20 »

Vlastne tu je moja najnovsia skladba mnou naspievana...http://daimonion.yw.sk/Questions%20(No%20answers).mp3  aj ked tu je to celkom v pohode ved na 102 pokus sa to predsa uz muselo podarit nie? :) A ze vraj je rozladena gitara :)
« Posledná zmena: 18. December , 2007, 17:05:11 od Thoron » Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #14 kedy: 18. December , 2007, 17:15:15 »

ten spev sa mi lubi,pekny cisty prijemny hlas, netlacis to je to fajn.
skladba sa mi az tak nelubi pride mi to taky gulas tu zahrame to tu zase nieco ine...zvuk skreslenej gitary sa mi nelubi velmi taktiez.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.107 sekund, 23 otázok.