Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 14:00:05
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rytmus  (Prečítané 32311 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #30 kedy: 13. Január , 2009, 12:57:21 »

Ano to je pravda s tou dynamikou ale chyba je aj inde proste nemam ten spravny cit niekedy zahram silnejsie inokedy slabsie ked vypadnem z rytmu a snazim sa to dohnat brknem mozno silnejsie obcas zle zachytim strunu a tak. ale ten cit mi chyba

nedobiehaj, pockaj a napoj sa. tie nechty daj dole, inak skusal si palec dat na ten jazzak? tam by si si mohol dovolit aj silnejsie zatlacit a az tak by sa to neprejavilo
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #31 kedy: 13. Január , 2009, 13:02:16 »

tak ale to uz suvisi so stareckou demenciou aby nezabudli ratat..  Bavím sa skvele a vies si predstavit ze by si mal hentak vylozenu nohu, tiez by si si ju po chvili necitil, oni si ju prekrvuju

nezahováraj. :)

Len nech si pekne klope do rytmu. Naučí sa poriadne držať doby. Ako sa spomenulo, môže si pomôcť aj pohybom tela do rytmu.
Tak ako si klopú títo majstri, tak si klope väčšina výborných gitaristov. Žmurk
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #32 kedy: 13. Január , 2009, 13:03:00 »

No ked ostriham nechty hra sa mi horsie to bude tym ze som na ne zvyknuty :) Skusal som rozne polohy ale tato mi sedi najlepsie aspon podla takeho prirodzeneho vyberu som samouk takze mam urcite kopec zlozvykov ja som len zobral basu do ruk a hram...v podstate len cvicim pesnicky ine cvicenia nerobim len hram
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #33 kedy: 13. Január , 2009, 13:05:36 »

...alebo kolumbijsky herak. .. ...

take neexistuje  Žmurk
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #34 kedy: 13. Január , 2009, 13:08:04 »

No ked ostriham nechty hra sa mi horsie to bude tym ze som na ne zvyknuty :) Skusal som rozne polohy ale tato mi sedi najlepsie aspon podla takeho prirodzeneho vyberu som samouk takze mam urcite kopec zlozvykov ja som len zobral basu do ruk a hram...v podstate len cvicim pesnicky ine cvicenia nerobim len hram

o tej polohe je to viac menej jedno, ked mas hrubsie struny mozes mat ruku tam kde ju mas, ked preferujes tensie mozes hrat na jazzaku. ale robis dobre ze sa snazis jemne hrat. ale kym nezhodis nechty nepohnes sa dalej. skus si pozriet videa od MarloweDK na youtube, on aj pekne vysvetluje
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #35 kedy: 13. Január , 2009, 13:09:00 »

Tak takto som na to s rytmom a basou po roku aj nejakych 4roch mesiacoch...:)

vobec nie je zle... vacsinou sa Ti to drzi... obcas zakolises, obcas Ti lieta dynamika, ale v zasade je to v pohode... zacni hrat s kapelou, to Ta posunie hracsky dost vpred.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #36 kedy: 13. Január , 2009, 13:11:36 »

Nevadí, keď zaberáš aj nechtami. Treba to skúšať, už keď si sa na to dal - tón bude niečo medzi hraním bruškami a trsátkom. Akurát treba dávať pozor, aby išiel von hlavne tón, nie plieskanie struny.
Basáci v rocku alebo tvrdšej muzike hrajú hrajú obidvoma spôsobmi.

Rytmus držíš, ale ešte trochu kolíšeš, to musíš napraviť úplne, inak to bude v takejto muzike (vlastne v každej) veľmi počuť.
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #37 kedy: 13. Január , 2009, 13:19:46 »

Vdaka za postrehy: Rastis hram s guitar pro tam su presnejsi hudobnici ako v kepele Žmurk Pitu presne o to mi ide aby bol zvuk nieco medzi prstami a trsatkom v metale sa mi paci skor trsatkovy zvuk teda zalezi aj od zvuku aj konkretnej kapely aky styl hraju ale zo mna nikdy nebude basak ekvilibristicky skor taky obycajny doprovodny :) No a prsty sa mi zdaju rychlejsie a univerzalnejsie a prirodzenejsie pri base takze hram prstami ale ide mi o ostrejsi zvuk pretoze zahuhlanu basu vacsinou vobec nepocut.
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #38 kedy: 13. Január , 2009, 13:23:47 »

Nevadí, keď zaberáš aj nechtami. Treba to skúšať, už keď si sa na to dal - tón bude niečo medzi hraním bruškami a trsátkom. Akurát treba dávať pozor, aby išiel von hlavne tón, nie plieskanie struny.
Basáci v rocku alebo tvrdšej muzike hrajú hrajú obidvoma spôsobmi.

Rytmus držíš, ale ešte trochu kolíšeš, to musíš napraviť úplne, inak to bude v takejto muzike (vlastne v každej) veľmi počuť.

aj steve harris mlati nechtami :D ale je to o dost narocnejsie vzdy presne trafit tym spravnym miestom, co je asi v tomto pripade to maso tesne pod nechtom. este sa to aj rymuje:D inak ten brnkatkovy zvuk sa da dosiahnut viacerymi sposobmi. flea tak niekedy drti, len sa treba viacej opret do struny a pod inym uhlom
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník

Melisko usko

« Odpoveď #39 kedy: 13. Január , 2009, 13:27:31 »

Vdaka za postrehy: Rastis hram s guitar pro tam su presnejsi hudobnici ako v kepele Žmurk Pitu presne o to mi ide aby bol zvuk nieco medzi prstami a trsatkom v metale sa mi paci skor trsatkovy zvuk teda zalezi aj od zvuku aj konkretnej kapely aky styl hraju ale zo mna nikdy nebude basak ekvilibristicky skor taky obycajny doprovodny :) No a prsty sa mi zdaju rychlejsie a univerzalnejsie a prirodzenejsie pri base takze hram prstami ale ide mi o ostrejsi zvuk pretoze zahuhlanu basu vacsinou vobec nepocut.

basa v metale je chulostiva vec, pregainove gitary ju pochovaju skoro vzdy, a ked je to este aj podladene tak konec. dolezite je aj nastavenie aparatu, musis pridat stredy a budes mat krasny rezavy zvuk, ale aj tak zanikne medzi gitarami vela tonov.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #40 kedy: 13. Január , 2009, 13:29:00 »

ale ide mi o ostrejsi zvuk pretoze zahuhlanu basu vacsinou vobec nepocut.

to môže byť aj hluchou basou, starými strunami alebo zlým nazvučením. Dobrá basa znie dobrému basákovi pri hraní prstami konkrétne.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #41 kedy: 13. Január , 2009, 13:36:11 »

take neexistuje  Žmurk

mas pravdu oni pestuju koku :D
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #42 kedy: 13. Január , 2009, 13:41:00 »

Tu sa o tom rytme hovorilo. :)

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71627.0.html

Na zdravie!
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #43 kedy: 04. Február , 2009, 10:10:06 »

.....stroj nebude presnejší ako živý hudobníci stroj Ti zahrá čo naprogramuješ, pokiaľ ide o nejaký pravidelný rytmus tak sa uspokojíš aj zo strojom, ale keď už ide o niečo viac a ja ako basák počúvam a už poznám bubeníka, to že ako hrá, aké dáva prechody tak viem dopredu čo si môžem a čo si nemôžem s basou dovoliť a vzniká miesto na improvizáciu a tú Ti stroj nezahrá.....viem odbehol som viac dopredu, ale to len preto aby si sa toho stroja nedržal a radšej začal hrať s kapelou.....čím skôr tým lepšie......
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #44 kedy: 04. Február , 2009, 10:18:13 »

je jasne, ze so strojom si toho moc nezaimprovizujes od srdca, ale
stroj Ti zahrá čo naprogramuješ
a
...a už poznám bubeníka, to že ako hrá, aké dáva prechody tak viem dopredu čo si môžem a čo si nemôžem s basou dovoliť a vzniká miesto na improvizáciu a tú Ti stroj nezahrá
sa tak trochu vylucuje, nie? vsak automatickeho si naprogramujes ako chces, naprogramujes si prechody ake chces...
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.