Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 18:39:25
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie krku gitary  (Prečítané 35189 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 30. December , 2007, 18:15:15 »

nie nie - ja som myslel prehnutie krku. ked pritlacis strunu o hmatnik na prvom a poslednom prazci a mas mierne prehnuty krk, tak v strede krku je medzi prazcami v tom mieste a strunou nejaka vzdialenost. kolko tam asi mas tu fugu ? pisal som, ze vacsinou vychadza ako dobre nastavenie, ked je krk trosku prehnuty a je tam fug tak cca 1mm maximalne

teraz pri svetle sa mi to nahovno pozera,ale ked pritlacim na prvom a 24tom prazci,tak nad 12 mozem mat asi tak max 1mm..mozno o trosku menej. Takze asi to vyzera,ze ho mam nastaveny dobre..ale preco mi potom drncia struny? Inak dal som si zbrusit prazce pred par tyzdnami,takze tym to nebude.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 30. December , 2007, 18:17:01 »

vsak a ten, co Ti prebrusil prazce Ti to nezosteloval ?
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 30. December , 2007, 18:38:05 »

teraz pri svetle sa mi to nahovno pozera,ale ked pritlacim na prvom a 24tom prazci,tak nad 12 mozem mat asi tak max 1mm..mozno o trosku menej. Takze asi to vyzera,ze ho mam nastaveny dobre..ale preco mi potom drncia struny? Inak dal som si zbrusit prazce pred par tyzdnami,takze tym to nebude.

a kto ti brusil prazce???ty si zo ziaru? to by bolo super. daj kontakt cez ss
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 30. December , 2007, 18:41:14 »

vsak a ten, co Ti prebrusil prazce Ti to nezosteloval ?

ja som mu iba hovoril,ze potrebujem prebrusit,tak neviem,asi nesteloval..ja mam ten dohmat o dost nizsie,ked to mam normalne ladene do E,ale teraz ako som podladil ton dolu,tak som musel dat cely floyd o dost vyssie,aby nedrncali struny..ked su menej napnute,tak maju vacsi rozkmit,ni? :)
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #19 kedy: 30. December , 2007, 19:29:34 »

v praxi sa najlepsie vacsinou osvedcuje, ked je krk trolinku prehnuty. pritlacis strunu na prvom a poslednom prazci a v strede hmatnika by malo byt tak cca do 1mm prehnutie.

pockaj - pride Spago a vysype Ti, kolko desatin milimetra prehnutia oblubuju svetovi gitaristi  ha ha ha

Nech sa paci Beeee. A nechces cisla z fabrik? A ten jeden milimeter je uz vela podla mna. Trochu menej.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #20 kedy: 30. December , 2007, 19:30:32 »

Spago nech pride do ziaru a nech mi nastavi gitaru,ako ma Satch  Bavím sa skvele

Najprv musis kupit Ibanezu JS1000 Bavím sa skvele
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 30. December , 2007, 19:38:18 »

no tak to si slaby majster,ked to vies iba na takejto gitare nastavit  ha ha ha
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 30. December , 2007, 20:27:01 »

a nechces prist k nam nastavit mi js100? Bavím sa skvele
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 02. Január , 2008, 09:53:26 »

moj ty boze vlado :)

ale ne - nic, sorry :)

tie 4 sroby co spominas su na prisrobovanie krku k telu, s tymi nekrut, lebo Ti odpadne krk :)

sponovak krku sa Ti steluje na hlave po sundani tej plastovej krytky. je to imbusovy srob predpokladam.

struny maju tendenciu tahat krk dopredu do obluku (tzv. luk). to sa da vidiet aj volnym okom, ked sa pozres na krk pozdlzne smerom od tela ku hlave - pri porovnani hrany krku s rovnou strunou hned vidno, ci su alebo nie su rovnobezne.

ak je krk vplyvom tahu strun prilis prehnuty (do tzv. luku), treba ten imbus v hlave dotahovat. sponovak v krku sa tym napina a krk sa vyrovna. pokial nejde o nejaky extrem, cele dotahovanie sa odohrava na zhruba 1/2 - 3/4 otacky.

ak je krk prehnuty prilis dozadu (cize prilis nasponovany a struny ho nedokazu svojim tahom vyrovnat), treba ten imbus povolit.

ide to tazko a niekedy to moze vydavat aj zvuky - netreba sa toho zlaknut.

imbusovy kluc treba pouzivat presne taky, ako tam patri, radsej nejaky kvalitnejsi, ako z Tesco sady za 9,90,- - to aby si zbytocne nevydral a nedosral ten imbus v hlave...

aky je vlastne tah tych siestich strun na gitae. niekde som pocul ze pri normalnom ladeni to moze byt az niekolko stovak kg
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 02. Január , 2008, 10:10:46 »

neviem. ja som kdesi kedysi pocul, ze su to 10tky kil, ale nepamatam si to uz. neni to napisane na balicku strun, kolko ma ktora pri norm. ladeni tah ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 02. Január , 2008, 10:35:57 »

strede krku je medzi prazcami v tom mieste a strunou nejaka vzdialenost.

no nazdar.. teraz sledujem na mojom stratoc. - fuga asi 2mm/ked nie viac/. tiež sa mi zdá že má vysoký dohmat, ale ked ho znížim/tremolo/ struny drnčia už od 5 pražca.

neznizuj struny. skus najprv dotiahnut sponovak tak o pol otacky. skus tu 2mm fugu o polovicu zmensit. tym sa ti dohmat znizi zasadne tiez, dokonca mozno bude treba nastavit kamene stipku vyssie...
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 02. Január , 2008, 10:47:07 »

neznizuj struny. skus najprv dotiahnut sponovak tak o pol otacky. skus tu 2mm fugu o polovicu zmensit. tym sa ti dohmat znizi zasadne tiez, dokonca mozno bude treba nastavit kamene stipku vyssie...

ja len pre ujasnenie..co sa mysli pod pojmom kamen? je to ta "suciastka" vo floyde,kde je uchytena struna? a da sa posuvat dopredu a dozadu,ked sa ladia oktavy? lebo pises,ze kamene sa daju dat aj nizsie a vyssie..to myslis tak,ze ked krutim s tym cudlikom co sluzi na jemne doladenie,tak ked pritahujem ten cudlik,vlastne znizujem vysku kamena?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 02. Január , 2008, 10:50:13 »

ja len pre ujasnenie..co sa mysli pod pojmom kamen? je to ta "suciastka" vo floyde,kde je uchytena struna? a da sa posuvat dopredu a dozadu,ked sa ladia oktavy? lebo pises,ze kamene sa daju dat aj nizsie a vyssie..to myslis tak,ze ked krutim s tym cudlikom co sluzi na jemne doladenie,tak ked pritahujem ten cudlik,vlastne znizujem vysku kamena?

meander spominal Stratocastery, nebola tam rec o FR. znizit vysku kamena znamena znizit vysku kamena, nie ladit strunu na FR.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 02. Január , 2008, 10:58:33 »

už som dotiahol šponovák, vyzerá to v pohode/ dúfam že to vydrží aspoň do leta-to sa zase dodrbe...
ináč pár krát som už šteloval strata/šponovák, tremolo, kamene/ je to fakt umenie. teplotné zmeny tomu tiež dajú zabrat. zima verzus leto ani nehovorím...

rocne obdobia Ti zase az tak gitaru nerozhodia. na starom LP som steloval krk naposledy asi pred 5 rokmi, je to 30 rocna gitara, poslednych10 rokov je v tom istom ladeni s tymi istymi strunami... je usadena a neni na nej co stelovat... Strakac detto. na SG sa dlho nehralo, menil som kobylu, intenzivne ju pouzivam asi pol roka. pri najblizsej vymene strun krk maly kusok povolim a tiez nepredpokladam, zeby som ho musel dalsich X rokov dostelovavat, tiez ma ta gitara cca 30 rokov. nove nesadnute gitary su trochu nachylnejsie, to je pravda.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 02. Január , 2008, 10:59:44 »

s FR nemám moc skúsenosti ale pokial viem, tiež sa dajú znížiť kamene. na kvalitnom FR to musí byť kvalitnejšie ako na tremole nie?

nedaju. na standardnom FR sa da dat vyssie / nizsie cele tremolo, ale to je v pohode, aj pevne tune-o-matic kobyly sa zdvihaju / znizuju cele.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.218 sekund, 23 otázok.