Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 04:54:53
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ake repro...orientacne rady  (Prečítané 17683 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #30 kedy: 10. Január , 2008, 20:44:36 »

riesite tu len subjektivny posluch a co snimany zvuk  ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #31 kedy: 10. Január , 2008, 20:54:15 »

myslis si, ze ak si kupis box mesa boogie a hras do toho s Dualom, tak ked vymenis repro to bude hrat lepsie??

preco nie, zvuk je subjektivny...niekomu sa to moze pacit. ale otazne je, ci sa oplati menit repraky.

alebo mas marshall plexi a k tomu bednu s greenbackmi tak ked tie vymenis ze to bude hrat lepsie??

to ked vyrobca raz urci k aparatu bednu s greenback, tak sa musia s nou pouzivat iba greenback? podla mna nie.

Pani inzinieri v týchto firmách velmi dobre vedia preco k niektorým modelom aparatov robia na mieru aj bedne!!
Výmena reproduktoru je najvacsia hlupost, to uz rovno celu novu bednu!!
výsledný zvuk je sice dost subjektívna vec, ale riesit to takýmto sposobom...

presne tak, riesit to vymienanim je mozno kokotina, ale moze to hrat pre niekoho lepsie Žmurk
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 20:56:45 od mario bross » Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #32 kedy: 10. Január , 2008, 21:44:22 »

mario bross, uz si niekedy hral na "poriadny, naozajstny" aparat??
sa pozri na co hraju naozajstny gitaristi.. kolko z nich ma menene original repro za neake ine??
vacsina z nich by ti ani nedokazala povedat, aky typ reproduktoru maju v bedni. a PRECO??
lebo neriesia blbosti, ale riesia to co maju, a to je hranie, nie teoretizovanie..
Zaznamenané

FALLGRAPP
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #33 kedy: 10. Január , 2008, 22:02:06 »

mario bross, uz si niekedy hral na "poriadny, naozajstny" aparat??
sa pozri na co hraju naozajstny gitaristi.. kolko z nich ma menene original repro za neake ine??
vacsina z nich by ti ani nedokazala povedat, aky typ reproduktoru maju v bedni. a PRECO??
lebo neriesia blbosti, ale riesia to co maju, a to je hranie, nie teoretizovanie..

to s tym nema nic spolocne, ci som hral alebo nie? to sa nemozem vyjadrit o tom? este raz MNE NEJDE O MENENIE REPRAKOV mne slo o to, ze povedat, ze vymienanie reprakov v originalnej bedni uskodi, je tak trochu...no ako to nazvat...neviem - napisem zajtra (nechcem vulgarne ). tuto to styrioci pekne zhrnul, co som tym chcel povedat:

MaTeS: zas tak striktne by som to nevidel, to iste by si mohol povedat o lampach, snimacoch, strunach atd, ktore su tovarensky osadzane a predsa si to ludia menia a nekupuju rovno novy amp alebo gitaru  :) takze az taka velka hlupost to nemusi byt, ludia su rozni, takisto aj ich chute a naroky  Žmurk

ak to stale nechapes, tak neviem uz.

a este mi povedz, co je poriadny naozajstny aparat
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 22:03:24 od mario bross » Zaznamenané

MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #34 kedy: 10. Január , 2008, 22:20:31 »

a este mi povedz, co je poriadny naozajstny aparat
:) to ze to sam nevies do urcitej miery ospravedlnuje to co tu pises...
mi napis kolko svetových gitaristov (nechci aby som ti vysvetloval aky to su) meni snimace (lampy a struny neratajme su spotrebný tovar) repraky a ja neviem co este??
su to vsetko reklamne tahy firiem...

pises tu veci ktore su len tvoje výmysli a teorie.
Zaznamenané

FALLGRAPP
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 10. Január , 2008, 22:29:45 »

moje? ha ha ha

ale, co ta tam po svetovych gitaristoch ?§!. preco oni? to su nejake totemy podla ktorych sa mam/mame porovnavat? minimalne 3/4 tuto fora ma na gitare menene snimace. a preco? - maju lepsi zvuk. vobec neviem, kam chces debatu dostat a reagujes na nepodstatnost. dovod, preco pisem uz nejdem pisat po treti krat sa mi nechce.

ty si naozaj myslis, ze neviem co je poriadny aparat? co je to? Mesa, Marshall, Peavey, Fender, Soldano, VHT, Engl ? ak niektora z tychto znaciek, tak aky typ? pojem naozajstny a poriadny aparat v globale neexistuje, takych je viac. Ale ak ta to zaujma - hram na Soldano SLO100 vlastna vyroba. a to neni poriadny aparat? viem, ze to neni original, ale priblizil som sa k nemu.
Zaznamenané

MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #36 kedy: 10. Január , 2008, 22:53:27 »

ale, co ta tam po svetovych gitaristoch ?§!. preco oni?
Lebo neriesia podobne blbosti ako ty..
riesia hranie! a preto sa dostali tam kde su..
nikomu ku slave nepomohol vymenený snimac, alebo vymenený reproduktor...
Zaznamenané

FALLGRAPP
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 10. Január , 2008, 23:00:51 »

na toto neexistuje normalna odpoved. preco reagujes na veci, ktore su uplne nepodstatne a este mi pridu uplne mimo. toto:

vobec nechapem, co to ma spolocne s touto temou...pockat! nic :)
hovoril som niekde o tom? citoval som to niekde ? nie. to so slavnimi gitaristami si zacal ty. ale uz sme dost OT a uplne zbytocne. ja to, co som povedal som povedal.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 10. Január , 2008, 23:03:00 »

Lebo neriesia podobne blbosti ako ty..
riesia hranie! a preto sa dostali tam kde su..

musim sa brossa trochu zastat...

tiez nevidim dovod preco nemenit gitary, boxy, aparaty, snimace, repraky... ludia su vselijaky a niekto rad experimentuje. ja sa tiez chystam menit repraky. tie co mam  15 rokov su uplne najsamlepsie, ale mam akesi nutkanie strcit do bedne na dalsich x rokov nejake ine, len tak, pre radost. bednu sa mi menit nechce, tu co mam, mam rad, je tiez najsamplepsia...

jasne - nikomu ku slave nepomohol ani meneny snimac a ani meneny reprak. no a ? zoberme to tak, ze niekto nehra pre slavu, ale pre vlastnu sukromnu radost a ked mu spravi radost vymenit si repraky, tak nech.

koniec koncov nikomu ku slave nepomohlo vymenenie gitary. kolko mas alebo si mal gitar ? viac ? naco ? si preto slavnejsi ?

sorry  Na zdravie! len nac robit dogmy este aj u gitarovych veci...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 10. Január , 2008, 23:07:02 »

rastis: diky Na zdravie!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #40 kedy: 10. Január , 2008, 23:48:59 »

mam dojem ze najnovsim hrdinom matesa je Joe, hlavne teda podla poslednej retoriky. tiez nevidim nic zle na tom aby si clovek vyskusal viac veci. ked nehra ale vymiena elektronky tak to nieje idealna situacia ale preco by nemal vyskusat viac veci a zistil co mu vyhovuje? zbucham ti na metlu 6 strun a hraj a nemudruj.
a snad mi nechces povedat ze povas svojich vela vela prispevkov si nikdy ani raz nezamudroval  Je to frajer
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 23:51:32 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 11. Január , 2008, 00:06:39 »

musim sa brossa trochu zastat...

tiez nevidim dovod preco nemenit gitary, boxy, aparaty, snimace, repraky... ludia su vselijaky a niekto rad experimentuje. ja sa tiez chystam menit repraky. tie co mam  15 rokov su uplne najsamlepsie, ale mam akesi nutkanie strcit do bedne na dalsich x rokov nejake ine, len tak, pre radost. bednu sa mi menit nechce, tu co mam, mam rad, je tiez najsamplepsia...

jasne - nikomu ku slave nepomohol ani meneny snimac a ani meneny reprak. no a ? zoberme to tak, ze niekto nehra pre slavu, ale pre vlastnu sukromnu radost a ked mu spravi radost vymenit si repraky, tak nech.

koniec koncov nikomu ku slave nepomohlo vymenenie gitary. kolko mas alebo si mal gitar ? viac ? naco ? si preto slavnejsi ?

sorry  Na zdravie! len nac robit dogmy este aj u gitarovych veci...

reproduktory si daj akekolvek chces... najlepsie take co ta budu tesit najviac a najdlhsie. mas asi daku homemade bednu v ktorej je to vzdy o experimentovani.
menit v origosoch bedniach repraky je akoby si do fiata dal motor z volva, fungovat to moze, ale to auto je stavane a prisposobene na nieco ine.
Ale uz naozaj mam pocit, ze toto forum nie je o gitaristoch, ale o ludoch ktorý si robia radost "subjektívne vynikajúcim" zvukom.
miesto tém ktoré by mohli napr. pomoct zacinajucim gitaristom sa tu rozoberaju hluposti. Joe ma v niektorých veciach pravdu, jeho nazory si vazim, lebo uz ma cosi odohrate.. na druhej strane niektore veci berem s rezervou..
Kazdy mame svoje ciele a svoje dvovody preco hrame na gitare a preco piseme do tohoto fora....

mam dojem ze najnovsim hrdinom matesa je Joe, hlavne teda podla poslednej retoriky.
a mozno ja som Joeovým hrdinom :)
Zaznamenané

FALLGRAPP
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #42 kedy: 11. Január , 2008, 00:33:11 »

a mozno ja som Joeovým hrdinom :)

aj to je mozne  :)
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 11. Január , 2008, 00:41:50 »

reproduktory si daj akekolvek chces... najlepsie take co ta budu tesit najviac a najdlhsie. mas asi daku homemade bednu...

a nie len. okrem home made bedni mam aj home made preamp, home made gitaru a home made snimac. na viac sa nezmozem, uz len azda na to internetove taranie - sorry za bezocivost  No hanbím sa..

...ze toto forum nie je o gitaristoch, ale o ludoch ktorý si robia radost "subjektívne vynikajúcim" zvukom.

a opat prijmi moje ospravedlnenie. robim si radost subjektivne vynikajucim zvukom. neviem, ci som preto dost gitarista. ty si ako na tom ? ty si gitarista dost ? potom blahozelam  Na zdravie!

...
menit v origosoch bedniach repraky je akoby si do fiata dal motor z volva, fungovat to moze, ale to auto je stavane a prisposobene na nieco ine....

to prirovnanie Ti kulha na vsetky nohy. vies ho dolozit nejakymi argumantami ? co robia gitaristi v Amerika ma nezaujima, skus to dolozit nejak vecnejsie.

uz len preto Ti to prirovnanie nesedi, lebo:

mam box 4x12 Marshall s G12-T 75. z nejakeho dovodu sa rozhodnem, ze tam dam repraky V30. v com je problem ? co je v tomto pripade Volvo a co Fiat ? jeden by si mozno radsej kupil box 4x12 od Marshall rovno s V30, a stary box preda. iny si kupi nove repraky a stare preda. je ten druhy vacsi koko*t ? alebo je preto menej gitarista ?

...
miesto tém ktoré by mohli napr. pomoct zacinajucim gitaristom sa tu rozoberaju hluposti..

debata o reprakoch (sme totiz zhodou okolnosti v takej teme) je hlupost, ktora nemoze pomoct zacinajucim gitaristom ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 11. Január , 2008, 00:42:49 »

aby som nezabudol - na homemade gitare s homemade snimacom mam home made Floyd Rose  Cmuk chlapci
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.