Mno tak dovolim si prve postrehy z bratislavskeho vystupenia tejto zostavy.
Ako hned v uvode Dusan Antalik spomenul, ze "tu pojde o hudbu", tak mal pravdu. Zo zaciatku som mal rozpacite pocity. Velky zvuk, velke harmonie, vela postupov, no malo melodie. Skor by som povedal, ze az prilis zlozita hudba a melodie na mna. Ale o tom sa velmi nema zmysel bavit, nakolko kapela hrala covery od svojich idolov.
Bavme sa o interpretacii.
To, ze chlapci z Teamu su vyborni muzikanti vieme a po ich dnesnom vystupeni som si povedal, ze vo svojej domovskej kapele sa musia celkom aj nudit.
Vacsina z clenov su na vysokej technickej urovni hrania povedal by som, az na bicmana Marceka. Rozhodne to je vyborny rockovy bubenik, ale na takuto hudbu jednoducho nema, resp nestiha ostatnym spoluhracom. No bol presny, s basakom isli ruka v ruke a to je zaklad. Z klavesistu Milana Docekala som mal pocit, ze hra az prilis strojovo naucene veci a vyslovene som v jeho vyraze tvare videl nieco take "...no a teraz pridu tieto arpeggia, potom si prepnem zvuk a ide mega synth". Skratka mi tam chybal feeling.
Co sa ale neda povedat o hlavnom hrdinovi vecera, Dusanovi Antalikovi. Od dnes si tohoto pana zaradujem do tej mojej Top 5 slovenski gitaristi. Vyborna technika, vyborny vyber tonov a praca s nimi, vyborny zvuk. No presvedcil ma az pri svojej interpretacii Little Wing, kde zahral jedno uzasne solo, kde dokonalo zrhnul cele gro jeho hrania.
Nasledovala Jake to the Bone od TOTO a to bol jeden z vrcholov vecera. Chlapci nalozili 7 minut riadneho progrocku ako sa patri.
Bol som od Antalika vypacit nejake info o tom ako hra, cez co hra, ako to ma pozapajane atd...
Takze: Mal so sebou dve gitary MusicMan LUKE. V racku koncove zosiky VHT 2150 a MESA Simul-Class 2:Ninety.
Pouziva tri cesty.
1. Gitara > nejaky trojkanalovy preamp > VHT
2,3. Gitara > preamp + milion efektov v racku > MESA (do sterea)
Cele to ma zapojene do trojkanalovej 4x12 bedne, kde horna dvojica reprakov hra mono cez prvu cestu a dolna dvojica je rozdelna do sterea z koncov MESA.
Zaujimavostou je, ze pouziva volumepedal PRED preampom. Vraj z pohodlnosti hrania, aby sa nemusel zaoberat potakom na gitare. Zaroven si moze ten volumepedal prepnut aby fungoval aj ZA preampom. Ale niesom si isty, vysvetloval to dost zrychlika.
A na zaver musim povedat, ze Dusan je moj clovek, lebo sme sa zhodli ze LUKE aj Petrucci su vyborne gitary.
Takze tolko ku gitarovym onanistom a teraz hor sa v aprili na Team.