Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 11:27:12
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: John Frusciante  (Prečítané 42728 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 26. Január , 2008, 10:20:14 »

...a co furt ti neladi, si vyspricuj usi , sak kazdy ladi inac, tak o com riesis Som metlak Na zdravie!

presne tak niga  Som metlak

ale ne - p*čovina, ojebavam. zavidim Ti vlastne trochu. hluchi pri rozladencoch netrpia ako mi dementi, co to rozozname. jak by som si vychutnal hudbu nezatazeny sluchom.... ale holt - neda sa mi  Je mi do plaču
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 26. Január , 2008, 10:32:09 »

presne tak niga  Som metlak

ale ne - p*čovina, ojebavam. zavidim Ti vlastne trochu. hluchi pri rozladencoch netrpia ako mi dementi, co to rozozname. jak by som si vychutnal hudbu nezatazeny sluchom.... ale holt - neda sa mi  Je mi do plaču

Ty nemozes mat hudobny sluch si z hladovej doliny a mas gitaru od sikmookych....vsetci ste trapni slovaci...........keby ste boli aspon na obalke casopisu ako..... ako......brano alebo morika!
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #32 kedy: 26. Január , 2008, 10:54:52 »

Proti hudbe RHChP nemam nic. Je to pohodova rytmicka muzicka. A semtam si ju pustim. Ten gitarista mi nepride (podotykam PRE MŇA) niecim extra zaujimavy. Jedina vec, ktora ma od neho oslovila, je skladba Road Trippin. Zdravíčko
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #33 kedy: 26. Január , 2008, 11:40:51 »

Ľudia rozbehol sa tu vcelku slušný flame, ale nechapem prečo? Rozladená gitara? omg veď ma toľko technikov a ešte pri jeho prístupe k nim, keby ju mal raz rozladenú tak by ich vykopol. Všetci hodnotíte jeho prácu ako ľahké veci, ale zabúda sa, že presne tie jeho riffy slúžia piesni a myslím,že ma vcelku slušný záber hrania neviem či ste si všimli ale tie albumy californication a by the way sú po jeho drogovej závislosti, kde aj on priznáva, že jeho hranie bolo technicky zlé a že sa musel vlastne učiť odznova preto hral jednoduché veci ktoré tam sedeli - bodaj by každý kto mal nulovú techniku skladal také veci.
čo sa tej techniky týka možno ste nepočuli stadium arcadium ich najnovší dvojalbum, tie veci čo boli vybrané do rádia nie sú nejaké hviezdne aj keď zas ten riff zo snow(hey oh) je kúl. Hrá tam dosť tažké veci, myslím na tom albume. Sóla sú tam a má to dosť široký záber. Ďalej si pozrite jeho prácu s efektami vie vytvoriť krásne zvuky a jeho pedalboard je veľký teda riadne(čo ale nemá nič z jeho kvalitami spoločné).
A to, že sa vám jeho veci zdali nečisto hrané vysvetľuje aj to že jeho vzory sú mimo inými Syd Barett, Velvet Underground... To sa hlavne prejavuje na jeho sólovkách.
Tak či tak by ste sa mohli zmieriť s tým,že je to jeden z medzinárodne uznávaných gitaristov, v Česku ho napríklad obdivuje Vitezslav Štefl a aj zopár redaktorov muzikusu, o tom že bol na obálkach guitar player a podobných časákov nehovorím. V rolling stone bol z Derekom Trucksom a Johnom Mayerom zaradený medzi nových gitarových virtuózov....
Nehovorím , že jeho hra je najtechnickejšia... kdeže na to sú iní hráči. Chcel som tu nakoniec dať aj to čo o ňom povedal Steve Vai ale akosi to fórum kde som to našiel nejde takže možno inokedy... A nakoniec si skúste pozrieť toto hovorím, že sa Vám to nemusí páčiť, ale tento jam ma definitívne presvedčil o jeho kvalitách je tam aj druhá časť...
sry za dlhý prśpevok:D
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #34 kedy: 26. Január , 2008, 11:51:06 »

teda hlavne táto časť toho jamu v každom prípade je dosť dobrý aj keď myslim, že flea je lepší na svojom nástroji síce toto sa blbo porovnáva...
Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #35 kedy: 26. Január , 2008, 11:54:12 »

takto nejako si predstavujem jamku.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 26. Január , 2008, 11:58:18 »

... Rozladená gitara? ...

nie. rozladena hra, to je nieco uplne ine. ja mam totiz velmi casto pocit, ze mnoho ludi dokonca aj takych, co sami brnkaju nevie, ze na gitaru sa da hrat falosne. nie falosne v zmysle ze divne melodie, ale falosne ako falosne. to je Fruscianteho pripad - hra skratka falosne, neladi...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 26. Január , 2008, 12:02:04 »

...v Česku ho napríklad obdivuje Vitezslav Štefl...

moj oblubeny pisalek  Bavím sa skvele dlho som bol zvedavy na Vitu Stefla, ze ako mu to asi hra, kym nezacalo byt k Muzikusu pribalene CDcko  :). ale zase klobuk dole pred jeho encyklopedickymi schopnostami - to si uprimne vazim  Zdravíčko
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #38 kedy: 26. Január , 2008, 12:04:28 »

nie. rozladena hra, to je nieco uplne ine. ja mam totiz velmi casto pocit, ze mnoho ludi dokonca aj takych, co sami brnkaju nevie, ze na gitaru sa da hrat falosne. nie falosne v zmysle ze divne melodie, ale falosne ako falosne. to je Fruscianteho pripad - hra skratka falosne, neladi...
ako to teda myslis? sorry, nepochopil som,
1. gitaru ma naladenu ale hra veci, ktore spolu neladia ?
2. gitaru ma naladenu, ale napr. pri bendoch neladi ?
zrejme tu jednotku si mal na mysli.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 26. Január , 2008, 12:06:57 »

.... je tam aj druhá časť...
...

pocuval som to do 1:20. neviem, kto tam tu gitaru hral, ale hral falosne. moze barskto zaneladit, stane sa... ale ked hra niekto falosne permanentne, neni to pre mna gitarista, ktory si zasluzi nejake privlastny o virtuozite a pod... nech hra beglajty, rytmiku, finticky, blbosticky, nech komponuje, nech aranzuje, nech textuje, ALE NECH NESOLUJE Si píš!!!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 26. Január , 2008, 12:11:14 »

ako to teda myslis? sorry, nepochopil som,
1. gitaru ma naladenu ale hra veci, ktore spolu neladia ?
2. gitaru ma naladenu, ale napr. pri bendoch neladi ?
zrejme tu jednotku si mal na mysli.

co na tom  nechapes ? nepocujes ci pri hre ladis alebo nie ? nevies si predstavit, ako sa da na gitare neladit ? no skratka tak, ze chytas struny uz pretiahnute o 1/8 - 1/4 tona, pri vytahovani nedotahujes, pretahujes... pri vibrate skoncis o 1/4 tona vyssie, ako si zacal... nepresnosti v ladeni nastroja instinktivne nekorigujes... ze su tam pevne narazene prazce a ze naladis prazdne struny na ladicku neznamena este vobec, ze budes pri hre ladit...
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #41 kedy: 26. Január , 2008, 12:29:27 »

eh ja si viem predstavit ako sa neda ladit, preto som sa pytal ci podla teba neladi vyskou tonov, alebo vyberom..tak..uz viem.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #42 kedy: 26. Január , 2008, 13:49:49 »

eh ja si viem predstavit ako sa neda ladit, preto som sa pytal ci podla teba neladi vyskou tonov, alebo vyberom..tak..uz viem.

co vies ? nic nevies.

ja to obdivujem tuto akoze falosnu hru. to neni falos to je feeling.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #43 kedy: 26. Január , 2008, 15:33:53 »

ja musim dat za pravdu rastisovi  ha ha ha fakt mi ti falosne tony pilili usi  Beeee (ked som si pozrel ten jam part2)

ale z tejto zaujimavej debaty som si odniesol jedno...ze uz si nemusim hovorit, ze hram napicu, uz si mozem zacat hovorit, ze mam bohovy feeling  Som za vodou kámo (jak je ten svet krajsi hned ha ha ha )
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 26. Január , 2008, 15:35:38 »

A ja sa celý život práve toto snažím zo svojej hry eliminovať ... asi som na to išiel od začiatku zle a cvičením som si ničil feeling  Bavím sa skvele  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.