Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 08:43:55
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: prestriekanie a prelakovanie gitary  (Prečítané 41335 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 25. Február , 2008, 00:10:03 »

ja ta rozumim,ale musim podotknut,ze mne sa baby najviac pacia bez handier  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 25. Február , 2008, 00:10:22 »

Som dávno 2  striekal. Prva moc nevyšla,som sa  ponahlal a prvu vrstvu som moc naniesol a vznikli "roztekance". Musel som to  opálit a odznova str.. Ale druha vyšla. Hlavne treba opatrne s nanašanim vrstiev a pozor na prach.Nebude to ako "bruseno-lešteny" finiš z obchodu alebo od gitarara.  Ale samozrejme,že by som to nerobil na gitare za 20 litrov. Teraz je vyhoda,že sa daju kupit kvalitne farby-spray na drevo.. Ako hovori moj kamoš,čo robi všeliake drevene somarinky: "Neoplati sa špinit striekaciu pištol".

ak zbrusis gitaru na hole drevo, bude Ti riedky sprej aj po vela vrstvach stale sadat do porov. treba nejaky tmel...  aj ked je pravda, ze nemam nastudovane, ake vselijake spreje sa dnes predavaju...

a miesto teplovzdusnej pistole by som odporucil odstranovac starych naterov, taky smradlavy organicky maglajz to je - nanese sa stetkou a za 10 minut sa iba oskrabe spachtlou.

Dave48 - ak to chces "nejako" - urob jak hovori ydur. ak to chces dobre a si sikovny a mas trpezlivost - pusti sa do toho - da sa to zmaknut aj v domacich pomienkach takmer jak z fabriky, ale je to na dlho, ak nemas uz nacviceny postup. a posledna moznost - ak to chces dobre a nemienis sa s tym babrat sam, zdvihni telefon, obvolaj gitararov z okolia a niektoremu to nakoniec odnes.
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 25. Február , 2008, 00:22:20 »

ale tu nejde o to, kolko stala...tu ide o to, ze to je moja gitara, je to skoro zivy organizmus, tak predsa nepredam svoju babu, ktoru uz mam niaky cas, za to, ze si chcem kupit taku istu, ale s krajsim oblecenim...predsa vymenim handry na tej starej a je...rozumis ma??
Nerozumiem ta. Ja by som svuju babu predal hneď /keby ju chcel ktosi kupiť. Bavím sa skvele   Ja chcem len naznačit,že pokial gitara stala 8-10 tis.,či je rozumne vrazit do nej dalšich napr. 5 tisic.  Na zdravie! A gitara nie je živy organizmus / sice može byt,pokial su v nej červotoče/,je to len vhodne upraveny kus dreva. Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 25. Február , 2008, 00:29:00 »

ak zbrusis gitaru na hole drevo, bude Ti riedky sprej aj po vela vrstvach stale sadat do porov.
Nemal by,lebo to drevo je trošku "nasiaknute" z pôvodneho nateru.Brusit treba jemnučko,len zrovnat "hrbolčeky". Ale  samozrejme zaleži,akym sposobom bola povodne striekana. Ale opakujem: pustil by som sa do toho len pri lacnej gitare. Na zdravie!
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« Odpoveď #34 kedy: 25. Február , 2008, 15:53:29 »

no predavat ju urcite nemienim a ja ju urcite neberem ako kus dreva...kazdy nastroj ma svoju dusu, aja nechcem inu, chcem len trochu iny vzhlad...a mal by som cas sa s tym hrat aj doma, ale nikdy som to nerobil a potreboval by som presne dokonale rozpisany postup a typ lakov a sprejov a tak...asi t necham na toho odbornika
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 25. Február , 2008, 18:25:37 »

..kazdy nastroj ma svoju dusu
No,ked v to veriš,nebudem Ta "obracat" na inu vieru. Bavím sa skvele
Zaznamenané
Dave48
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

menej kecat, viac makat :-)

« Odpoveď #36 kedy: 26. Február , 2008, 14:08:16 »

no ani by si ma neobratil...par ludi mi napisalo kontakt na nakeho odbornika, tak dakujem...ak by niekto poznal niakeho overeneho z okolia tn, tak dajte vedet...dik
Zaznamenané
durko
okukávač

Príspevkov: 1

« Odpoveď #37 kedy: 26. Február , 2008, 20:47:29 »

no ani by si ma neobratil...par ludi mi napisalo kontakt na nakeho odbornika, tak dakujem...ak by niekto poznal niakeho overeneho z okolia tn, tak dajte vedet...dik

Skus Klemu z Kameničian, Z TN smerom na Bytču.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #38 kedy: 27. Február , 2008, 11:21:24 »

presnejsie, je to dedinka v okoli Ilavy pri Slavnici ( to by ste mali ako tak poznat - je tam letisko ha ha ha )
Zaznamenané

kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #39 kedy: 16. Marec , 2008, 19:50:30 »

Dave 48: Čo robiš z toho vedu.Pokial to nie je gitara za 30 litrov,postup je jednoduchy-Daš dole hardwar,krk,vezmeš teplovzdušnu pištol,mäkkšiu špachtlu a pomaly nahrievaš a zoškrabuješ. Ide to jak po masle.Potom prebrusiš jemnym šmirglom. Na zaver už len nastriekat farbu. V obchode je vyber X druhov spray-ov,rôzneho zloženia a finišu / matne,leskle,vysoky lesk,metaliza/. Je tam vždy aj navod,ako postupovat.Väčšinou stačia 2-3 vrstvy. Na zdravie!
Striekat gitaru sprejom.Kazdopadne nie .Je  to  vhodna uprava tak akurat na stolicky v kuchyni.
Zaznamenané
ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #40 kedy: 17. Marec , 2008, 17:41:43 »

Ja mám gitaru, ktorá má už svoje roky, a pred rokom som rozmýšlal o prestriekaní. No napokon som sa rozhodol pre lakovanie, aj keď mi veľa ľudí pvedalo, že to nie je dorbý nápad. Ale prakticky vo zvuku som nemal už čo pokaziť. Lakovanie dopadlo dobre a stalo sa to, že tá gitara má teraz veľmi dobrý zvuk až dodnes. A to všetko len za 890 kč. Beeee Bavím sa skvele
Zaznamenané

Slavo
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #41 kedy: 17. Marec , 2008, 21:22:49 »

Ja mám gitaru, ktorá má už svoje roky, a pred rokom som rozmýšlal o prestriekaní. No napokon som sa rozhodol pre lakovanie, aj keď mi veľa ľudí pvedalo, že to nie je dorbý nápad. Ale prakticky vo zvuku som nemal už čo pokaziť. Lakovanie dopadlo dobre a stalo sa to, že tá gitara má teraz veľmi dobrý zvuk až dodnes. A to všetko len za 890 kč. Beeee Bavím sa skvele
a znie inak, ci takisto ako pred lakovanim?
Zaznamenané
ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #42 kedy: 18. Marec , 2008, 06:23:24 »

a znie inak, ci takisto ako pred lakovanim?

teraz znie ovela lepšie, ale nemuselo sa to stať
« Posledná zmena: 18. Marec , 2008, 06:23:40 od ewerfile » Zaznamenané

Slavo
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #43 kedy: 18. Marec , 2008, 16:07:20 »

tym lakovanim zmenila zvuk? nemas z toho iba ty taky pocit, ze ked vyzera krajsie, tak aj hra lepsie? :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #44 kedy: 18. Marec , 2008, 16:12:22 »

tym lakovanim zmenila zvuk? nemas z toho iba ty taky pocit, ze ked vyzera krajsie, tak aj hra lepsie? :)
lak ovplyvnuje zvuk nastroja...ta ista gitara bude hrat inak bez povrchovky, s voskom, nitrolakom alebo polyuretanovym lakom  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.