Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 08:54:45
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: prestriekanie a prelakovanie gitary  (Prečítané 41358 krát)
0 užívateľov a 14 Hostí prehliada túto tému.
Michal.K
nováčik
*
Príspevkov: 47

« Odpoveď #60 kedy: 09. Júl , 2009, 09:33:26 »

No ja osobne by som asi tiež dosť zvažoval, či sa do toho vôbec púšťať (keďže lak na tej gitare nie je poškodený).

Ale to si musí zvážiť každý sám.

Ale ak by som sa už do takého niečoho púšťal, tak, skôr by som volil variantu nechať to odborníkovi (nemusí to byť priamo gitarár, ale aspoň niekto, kto strieka autá (ako nejak to štetkovať doma je úplná blbosť a vznikne ti z toho maximálne pomarančová a stekancová vrstva bez lesku a pod...)

Jedine čo by som možno zvážil, je že pripraviť tú gitaru na lak sám (čo by znížilo cenu). A čo sa týka odstraňovania starého náteru, ja by som skôr doporučil nakúpiť šmirgle rôznej drsnosti a jemne šmirglovať a postupne používať jemnejšie a jemnejšie. A asi by som sa vyhol nejakému odlakovaču a špachtle => tá podľa mňa urobí dosť nerovností sama o sebe...

A najlepšie beztrak, aj on si to prebehne nakoniec ešte sám brúskou nakoniec. A myslím, že lepšie sa dať nejakému odborníkovi 2 tisíc s tým, že to bude na 100%, ako to doma to urobiť tak, že už z 5 metrov je vidieť, že to nie je originál lak, ktorý navyše nebude ani tak odolný a v konečnom dôsledku nakoniec zistíš, že ťa to tiež celkovo vyšlo na viac ako 1000 korún a efekt nikde.
Zaznamenané
atheysm
pravidelný návštevník
Príspevkov: 384

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #61 kedy: 09. Júl , 2009, 11:17:11 »

A pokial by si mal zaujem kludne ti ju prestriekam aj ja nie je to ziaden problem Žmurk Na zdravie!
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #62 kedy: 09. Júl , 2009, 11:17:15 »

Prelakúvať gitaru je podla mňa somarina.
Niekto tu spomínal, že je to iba ako prezlečenie svojej lásky.
Podla mňa nie, to je jak keby niekto chcel z niekoho stiahnuť kožu a dať mu novú.

Zbytočná robota podľa mňa :)
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník

« Odpoveď #63 kedy: 09. Júl , 2009, 12:13:04 »

tak to je samozrejme iné, len mám taký dojem, že zakladateľ témy mal nejakú Jacksonu, plne funkčnú, dal za ňu par tisic a prelakovanie by ho vyšlo tolko peňazí, že by tym zaplatil tretinu ceny novej gitary Bavím sa skvele
Zaznamenané
Racius
pravidelný návštevník

« Odpoveď #64 kedy: 09. Júl , 2009, 13:44:52 »

ešte závisí na tom, akým lakom, ja keď som moju gitku lakoval nitrocelulozou, myslel som si, že to nikdy neskončí, stále to nebolo dokonalé a asi ani nikdy nebude, náhodou mi vyšla jedna vrstva ktorá vyzerala pekne, tak som to tak nechal. Je mi do plaču
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #65 kedy: 09. Júl , 2009, 15:57:43 »

...ako original....

nafot to z pod uhlov a mozno si budem u Teba davat autolakom prestirekavat gitary Žmurk
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #66 kedy: 09. Júl , 2009, 16:04:29 »

ktovie ako vyzeral orginal :)  Popiskujem si
Zaznamenané
lerry
nováčik
*
Príspevkov: 65

Gwave

« Odpoveď #67 kedy: 09. Júl , 2009, 20:49:28 »

no prestrikanie git nieje vôbec jednoduchá záležitosť !! bud to striekaj sprejom a sám doma alebo to daj odborníkom
nie autolakérnikom "na to treba technologiu a hlavne skusenosti ja som bol uplne spokojný az s nejakou dvadsiatou gitarou a hlavne treba mat vhodný lak Si píš!!!
ten asi nekupis vo farboch lakoch :laugh:cena za prestriekanie za predpokladu ze je telo v poriadku je 200,-eur dovi dopo
ps.nezabudajte ze striekate gitaru nie nabytok alebo auto  Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #68 kedy: 10. Júl , 2009, 16:20:07 »

nemusí to byť priamo gitarár, ale aspoň niekto, kto strieka autá
dat takemu lakovacovi spravit airbrush, ak sa tomu venuje, to ano... dat mu spravit komplet lak gitary na hole drevo, ak s tym nema skusenosti, radsej nie.
Zaznamenané
xixan
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 93

« Odpoveď #69 kedy: 30. Marec , 2010, 19:05:17 »

rastis alebo kto tu pisal nejaky svoj navod na lak ako zrkadlo:DDD....ale tka to je jedno ...nech mi poradi hocikto kto sa v tom vyzna ......ako to doviest do dokonalosti?Huh!Huh!

lebo uz som tam nasupal par lakov  ...aj trosken prebrusil .....a zas nalakoval ale stale to neni ono ......

1Co s tym??? mam to uz len lestit brusnou patou Huh! ...lebo mne sa zda ze ako som to nalakoval tak sa to vac lesklo ako ked som to potom prelestil s patou ....
alebo to mam este prebrusit tou 800vkou Huh!? a znova nalakovat a viac zriedit lak ...

2.inak nepredavaju niekde nitroceluloyku v spreji?Huh!,
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #70 kedy: 30. Marec , 2010, 19:44:34 »

ja som po najjemnejsich smirgloch pouzil brusne pasty, vtedy sa robili 3 verzie od hrubej po jemnu, takze postupne, potom este silichrom. a potom este lestenie acetonom handrickou obabranou parafinovym olejom. ako to robia profici gitarari neviem.
Zaznamenané
korn24
stály hosť
Príspevkov: 953

« Odpoveď #71 kedy: 26. Apríl , 2010, 09:44:22 »

mam gitarku cort evl z4. Kedze ju neviem predat tak som sa rozhodol ze ju prerobim. Mam chut vyrezat hore vyrez aby vyzerala ako prska a hlavne co sa chcem spytat co si myslite ako bude vyzerat drevo tela co by mal byt mahagon ked dam dole farbu black satin. Matna hruba farba cim by sla najlepsie dole?bude telo z viacerych casti?
Zaznamenané

nechcelo sa mi ale uz som.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #72 kedy: 26. Apríl , 2010, 10:26:58 »

dave
S Klemom sa poznam, tekze sa mozem spytat, ci by ti to urobil. Akurat si myslim, ze ak ta gitara dobre hra a lak nie je poskodeny, tak je hrozna piccovina ju prelakovat.
Ak by si to chcel skusat na kolene, tak radsej  nie, pretoze je to hotova veda. jednak teoreticky postup, jednak prakticke skusenosti, ktore ziskas az po case. takze riskovat, ze dojebbes svoju oblubenu gitaru...radsej nie.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #73 kedy: 26. Apríl , 2010, 10:42:02 »

Matna hruba farba cim by sla najlepsie dole?

skus teplovzdusnou pistolou, existuju aj odstranovacie natery, ale tie by som nepouzival, lebo ked budes zoskrabavat farbu doskriabes aj drevo. ale na gitare som to v zivote nerobil, z inych drevenych veci som dosiahol celkom dobry vzhlad tou teplovzdusnou pistolou, tak ci tak to telo budes musiet presmirglovat. ale ak ta povrchova uprava nie je poskodena, tak tiez nechapacky ze preco sa do toho pustat...
« Posledná zmena: 26. Apríl , 2010, 10:44:03 od Doldy » Zaznamenané
korn24
stály hosť
Príspevkov: 953

« Odpoveď #74 kedy: 26. Apríl , 2010, 14:12:55 »

skus teplovzdusnou pistolou, existuju aj odstranovacie natery, ale tie by som nepouzival, lebo ked budes zoskrabavat farbu doskriabes aj drevo. ale na gitare som to v zivote nerobil, z inych drevenych veci som dosiahol celkom dobry vzhlad tou teplovzdusnou pistolou, tak ci tak to telo budes musiet presmirglovat. ale ak ta povrchova uprava nie je poskodena, tak tiez nechapacky ze preco sa do toho pustat...

Lebo ma uz nebavia cierne gitary a chcel by som aby bola tato proste surova pekne holedrevo max nejaky ochranny nater. Len ma zaujima ze ako to bude vyzerat. Sa bojim ze dam dole farbu a tam bude nejake teloz piatich casti. Co si myslite ake tam bude telo aky mahagon?
Zaznamenané

nechcelo sa mi ale uz som.
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.