Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 23:21:17
Strán: 1 ... 120 121 [122] 123 124 ... 132 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: otazky ohladom hand made  (Prečítané 552164 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #1815 kedy: 27. Február , 2013, 12:37:34 »

No neviem, ono by to malo byť podľa AMT Legend E1
A mne ten zvuk príde fajn.
A aká je cesta k lampovému zvuku z tranzistorov, ak nie cez JFETY?

Tu ho testuje Ola
Len to poskúšaj,možno budeš prekvapený.Robil som niečo na spôsob marshall master volume s tými fetmy a koncáčik s nejakým TDA no a hralo to skvele Bavím sa skvele.Ono to nie je nejaký terajší výmysel,už v dobách dávnejších to robili rôzne firmy,napríklad Trace Elliot ,myslím že sa to volalo Supertramp,hralo to výborne a bol to tranďák,akurát do lead kanálu dali jednu flašku.Na nastavenie nepotrebuješ scoop,myslím že tam nastavíš trimrom polovičné napätie a fertig Na zdravie!
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #1816 kedy: 11. Apríl , 2013, 12:23:42 »

Hosi, potreboval by som urobit notch, teda pasmovu zadrz na frekvenciu cca 500 Hz ale nemusi to byt extra uzke ako na mnohopasmovom EQ. Zaber moze byt aj sirsi, teda napr. 250 - 1000. Malo by to byt ovladatelne takym stylom, ze staci tu frekvenciu uberat. Otazky zneju takto:

- mam pouzit LC alebo RC? zistil som, ze dostat hotove cievky v GM, takze LC sa az tak nebojim
- chcem to co najjednoducsie
- nemusi to byt extremne ucinne, staci aj do -10 dB

Najradsej by som asi urobil RC do T ako tu, ale neviem najst vzorec. Alebo neexistuje nejake online pocitadlo na ten obvod?
http://alzat.szm.com/selektory/frekvenc/filtr_clanky.gif
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #1817 kedy: 11. Apríl , 2013, 13:25:47 »

Ahoj, skús pogoogliť Notch Filter.

tu je o tom nejaká téma: http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=10353
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #1818 kedy: 11. Apríl , 2013, 19:43:36 »

Hosi, potreboval by som urobit notch...
- mam pouzit LC alebo RC? zistil som, ze dostat hotove cievky v GM, takze LC sa az tak nebojim
- chcem to co najjednoducsie
- nemusi to byt extremne ucinne, staci aj do -10 dB

Cievku nedoporučujem, má plno parazitných impedancií. Ak chceš, navrhnem ti to na simulačnom programe, napíš, aké impedancie budú pred a za tým T článkom.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #1819 kedy: 11. Apríl , 2013, 23:23:49 »

Cievku nedoporučujem, má plno parazitných impedancií. Ak chceš, navrhnem ti to na simulačnom programe, napíš, aké impedancie budú pred a za tým T článkom.

Vysvetlim o co mi ide: chcem do basy vstavat buffer/preamp s 1x BF245 a potom ma napadlo, ze namiesto tone potiku (ktory som nikdy nepouzil a ani nepouzijem) by som skusil mid cut, ktory mi na base pripada neporovnatelne uzitocnejsi. Len sa mi nedarilo najst nieco jednoduche a rozumne. Medzi casom som nasiel toto:

http://guitarnuts2.proboards.com/index.cgi?board=wiring&action=display&thread=3983

http://www.jpbourgeois.org/guitar/microsbis.htm#Midrange%20Modification

Ale nech sa snazim ako chcem, neviem vypatrat frekvencie. A tiez vsade tam pchaju cievky a este k tomu aj 1,5H.
Takze najradsej by som to urobil podla 2. obrazku tu
http://www.lacieg2s.ca/w3terra/mil/mil-baxandall.htm
lebo som to uz raz inde pouzil ale tu sa mi nedari urobit taku krivku aku teraz potrebujem. Mam tone stack calculator a tam na Baxandalle ked dam basy a vysky full a menim hodnoty suciastok, tak mi ukazuje krivku, ale je tam strasne male Q, teda siroka jama.
Takze neviem co so mnou bude...  Pomoooc!
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #1820 kedy: 12. Apríl , 2013, 08:29:00 »

Skusal som plno bufrov ,aktiviek ,kolotocov a kokotin do basi a najlepsie je aj tak pasiv,ale to len tak okrajovo.
Ak nemas cievocku aby si to vyskusal tak jak si dal tie linky ,tak naj sam lepsim spôsobom vytvorit to co chces je ten T clanok ,ktory sa da nasimulovat aj na klasickom marsalackom tone stack simulatore.Urcite sa da cocielit aj uzke pamo.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1821 kedy: 12. Apríl , 2013, 15:24:21 »

Vysvetlim o co mi ide: chcem do basy vstavat buffer/preamp s 1x BF245 a potom ma napadlo, ze namiesto tone potiku (ktory som nikdy nepouzil a ani nepouzijem) by som skusil mid cut, ktory mi na base pripada neporovnatelne uzitocnejsi.

Tu som ti urobil simuláciu, ak to má byť úplne korektné, potrebuješ dva fety, jeden BF245 B alebo A, druhý C. Miesto odporu R7 dáš Volume.

P.S.: A nechceš to radšej z operačným zosilňovačom? Vyjde to trochu drahšie, ale bude to úplne bez problémov.

* Preamp_.GIF (3.75 KB, 650x170 - prehliadnuté 461 krát.)

* Priebeh preampu.GIF (15.77 KB, 725x320 - prehliadnuté 579 krát.)
« Posledná zmena: 13. Apríl , 2013, 10:10:37 od Zvukár Andrej » Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #1822 kedy: 13. Apríl , 2013, 11:15:31 »

Brdo:
Ja tiez nechapem aktivky, zatial vsetky co som mal v labe zneli mrtvo, gumene a mumlavo, proste uplne o hovne. Tiez mi jednoznacne viac chuti pasiv. Ale s tym jednoduchym FET prdom mam v gitarach len dobre skusenosti a uz nechcem vidiet gitaru bez toho. Ono to totiz podla mna robi uplne opacny efekt ako hore spominane aktivky. Preto to chcem aj do basy, aby mi to ozivilo zvuk a ako bonus mozem stahovat to stredove pasmo, ktore vie byt v base dost otravne, teda aspon podla mojho vkusu.

Andrej:
Tak to sa mi paci, ale mam k tomu toto:
- neda sa s tym clankom urobit ta jama trochu uzsia? ci uz som velmi narocny?
- preco ten druhy ma byt BF245C? momentalne mam v sufliku len BF245 bez pismena, predtym som pouzival A abo B

S operakom som robil len raz, tusim 741. Ono to asi bude viac zrat baterku, nie? S tymi FETmi mi to vydrzi vyse roka bez problemov. Ale mozno by som sa nechal na skusku ukecat aj na operak.
Napr. toto:
http://www.eleccircuit.com/5-channels-2-octave-graphic-equaliser-by-4558/
ale samozrejme pouzit len 1 blok a najst tam hodnoty kondikov na tych 500 Hz. Mozno blba otazka, ale dalo by sa s operakom lahsie dosiahnut uzsie pasmo?
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1823 kedy: 13. Apríl , 2013, 12:48:56 »

- preco ten druhy ma byt BF245C? momentalne mam v sufliku len BF245 bez pismena, predtym som pouzival A abo B
-Skúsim pásmo zúžiť
-BF245C má väčšie otváracie napätie - na emitore sledovača je vyššie napätie a systém má väčší hedrúm.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1824 kedy: 13. Apríl , 2013, 18:12:10 »

Máš užšiu dierku.
Ale musel som pridať tranzistor, posledný som zmenil na bipolár. Môžeš použiť hociaké nízkošumové NPN.

* Preamp+gyrator.GIF (4.17 KB, 630x170 - prehliadnuté 438 krát.)

* Preamp+gyrator priebeh.GIF (11.6 KB, 727x315 - prehliadnuté 583 krát.)
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť

« Odpoveď #1825 kedy: 14. Apríl , 2013, 12:10:39 »

Vyborne, dakujem velmi silno. Mas u mna nejake piva, uz len vymysliet ako ti ich dodat  Na zdravie!
Takze ked je bezec VR2 nalavo tak je krivka cca rovna a napravo ta nakreslena o ktoru mi ide. A s R19 to budem krotit.
Teraz uz len budem dufat, ze sa mi to podari urobit take male, aby mi to vliezlo do nastroja, lebo tam nie je extra vela miesta.
Zaznamenané

mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #1826 kedy: 05. Júl , 2013, 17:46:39 »

čáves , nemá pls niekto doma kondíky 220 micro na 250volt , do plošáku , 2ks by som potreboval , najlepšie BA
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #1827 kedy: 06. Júl , 2013, 13:05:30 »

čáves , nemá pls niekto doma kondíky 220 micro na 250volt , do plošáku , 2ks by som potreboval , najlepšie BA
Mám iba Tesly 400 µ / 350 V, sú dosť veľké, ale možno by stačil jeden.
Vyrábaš spínaný zdroj? Dosť ma tieto veci zaujímajú, rád by som odľahčil svoj tranzistorový zosík, aby sa gitaristom páčil ešte viac!

* Kondik 400uF-350V.JPG (22.9 KB, 400x250 - prehliadnuté 352 krát.)
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #1828 kedy: 06. Júl , 2013, 15:26:28 »

né né , do kettnera 50-ky to potrebujem  a v obchode nemali , ale neopravujem to ja , kua také malé p*če tam dali do lampáku na dve el 34  http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-testy/Hughes-Kettner-Statesman-celolampovy-kytarovy-zesilovac-ve-stylu-vintage~16~brezen~2010/  ale dík  Na zdravie!
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #1829 kedy: 07. Apríl , 2014, 09:51:24 »

kde kupim v BA nejake male lomene stereo jacky?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 120 121 [122] 123 124 ... 132 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.