Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 21:41:32
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco vlastne gitary naberaju hodnotu rokmi?  (Prečítané 50119 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #135 kedy: 27. Február , 2008, 13:20:29 »

Rudy, ako vpodstate jediny clovek ktory to sem vozi ti mozem povedat k cene tolkoto. Tie nastroje mali v obdobi ked ich vyrabali len o chlp nizsiu cenu ako originaly z USA, ktore sa tam proste nevozili. Japonske kopie boli urcene len pre japonsku spotrebu. To ze dnes sa predava LPcko za 22 tisic, neznamena ze ho mozes predavat za 50 tisic ktore v povodnom prepocte na kurz stalo. To ze im rastie cena je realne, pricom ich najvacsou devizou pre nas ubohy trh je prave vyborna kvalita za skvelu cenu. Takych predajcov ako si splechol ty poznam zo slovenskych inzeratov neurekom - predavam najlepsi kus aky bol vyrobeny, tak si musite priplatit lebo bol vyberany z X kusov. To ze sa tu dovazaju za lacno stare dobre nastroje je zasluzna cinnost  Je to frajer
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
ydur
Hosť
« Odpoveď #136 kedy: 27. Február , 2008, 13:22:31 »

ydur: mozno sa velmi mylim, ale tvoja prispevky posobia tak, ze v podstate nemas co povedat, ale napriek tomu chces. Poskusaj nejakych lawsuit Japoncov, nejakych dnesnych  Korejcov, nejake originaly a precitaj si nejake zaklady fungovania trhu. Nic v zlom.
tom 70: nepiš sprostosti.Nemiešaj Korejcov s Japoncami a už vobec nie s orginalmi.A zaklady tohoto trhu su velmi jednoduche,netreba na to VS. Ja reagujem na prispevky . Niekto mi tu stale tvrdi ake su niektore jap. gitary skvele,pomaly "porovnatelne" s orginalmi,ale s cenami "šuntov". Jak v hypermarketoch: "Kvalita,za nizke ceny". A vieme o tej kvalite. Už nadobudam presvedčenie,že sa tu umelo vytvara mytus o "skvelosti "japonskych gitar,lebo niekto s nimi kšeftuje,tak prečo mu "nepomoct".
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #137 kedy: 27. Február , 2008, 13:34:34 »

tom 70: nepiš sprostosti.Nemiešaj Korejcov s Japoncami a už vobec nie s orginalmi.A zaklady tohoto trhu su velmi jednoduche,netreba na to VS. Ja reagujem na prispevky . Niekto mi tu stale tvrdi ake su niektore jap. gitary skvele,pomaly "porovnatelne" s orginalmi,ale s cenami "šuntov". Jak v hypermarketoch: "Kvalita,za nizke ceny". A vieme o tej kvalite. Už nadobudam presvedčenie,že sa tu umelo vytvara mytus o "skvelosti "japonskych gitar,lebo niekto s nimi kšeftuje,tak prečo mu "nepomoct".

ja mam 3 japoncov, mal som este dalsieho. nie skusal niekde / pocul od niekoho / cital na internete- vlastnim ch, hram na ne, nahravam na ne. ale v skutocnosti som debo, ktory tu len tak tara, aby zivil mytus pre kseftarov. odselduj si ebay - kto zivi myty tamtym chudakom co sa nechaju nachytavat jak v hypermarkete ?
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #138 kedy: 27. Február , 2008, 13:51:58 »

ja mam 3 japoncov, mal som este dalsieho. nie skusal niekde / pocul od niekoho / cital na internete- vlastnim ch, hram na ne, nahravam na ne. ale v skutocnosti som debo, ktory tu len tak tara, aby zivil mytus pre kseftarov.
Suhlas. Bavím sa skvele  Už mi začinaju  "zošikmievat" oči. Končim.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #139 kedy: 27. Február , 2008, 13:54:13 »

nekonci - napis este nieco.
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #140 kedy: 27. Február , 2008, 15:43:47 »

Co sa furt do tych korejcov navazate, to neni cina. Aj tuto vedla, ze kvalitne ceske jolany, viac by som veril tym korejskym...
A drzte sa temy: preco naberaju hodnotu rokmi? No podla mna preto, lebo sa neprodukovali tak masovo. Ked niekto za to v drazbe ponukne viac, tak asi sa to tazko zhana a uz to nadobudne vyssiu cenu. On to samozrejme nechce predat pod cenu atd. A preco to chce? Lebo cital na tomto fore ze je to dobre :).
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #141 kedy: 27. Február , 2008, 15:52:04 »

a to nepoznáš české heslo: není na zlatý český ruce :)
no ale k téme, osobne si myslím, že drevo sa chvením prispôsobí časom frekvenciám a vyzreje, už nedochádza medzi takou prudkou výmenou vlhostí medzi drevom a prostredím, teda pokiaľ nerobíš extrémy, nedávaš gitaru na dážď a potom odletíš na dva týždne na Saharu skladať pesničky... Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 11:28:48 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #142 kedy: 27. Február , 2008, 17:52:44 »

O.T.yngsteen: Prečo predavaš skvely japonsky vintage nastroj za 17000 ?/aj s kufrom/. Ja keby som mal skvely japonsky vintage nastroj,tak si ho necham.A keby som skvely japonsky vintage nastroj predaval,tak pytam aspon 30 litrov.

Preco som predal viacero starych Gibson Les Paul Customov? Nie kvoli tomu, ze nehrali. Obcas treba peniazky.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #143 kedy: 27. Február , 2008, 17:54:11 »

Preco som predal viacero starych Gibson Les Paul Customov? Nie kvoli tomu, ze nehrali. Obcas treba peniazky.

Sad but true, keby je dosť prachov tak mam doma 50 gitár a každu sobotu by som na nich s blaženým výrazom utieral prach  ha ha ha .
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #144 kedy: 27. Február , 2008, 17:55:23 »

tže sa tu umelo vytvara mytus o "skvelosti "japonskych gitar,lebo niekto s nimi kšeftuje,tak prečo mu "nepomoct".

Treba poskusat a porovnat s originalmi. Pokial si ich viacero neskusal, tak tu v podstate o tomto nemas co povedat.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #145 kedy: 27. Február , 2008, 21:07:12 »

ja som tymto japoncom tiez velmi neveril... hraju za tu cenu fakt dobre ale podla mna nie az tak dobre ako gibsony...
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #146 kedy: 27. Február , 2008, 22:55:02 »

ja som tymto japoncom tiez velmi neveril... hraju za tu cenu fakt dobre ale podla mna nie az tak dobre ako gibsony...
spytam sa ta jednu jedinu otazku. hral si na original gibsone a na japoncovi aby si to porovnal?
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #147 kedy: 27. Február , 2008, 23:06:12 »

Všetko je vec vkusu. Mal som japonskú kópiu The Paula od firmy Vantage a bola to fakt super gitara. Hral som na Kupcovom Greco z 1979 a bol super.. mal som Gibson LP z 1979 ale nepáčil sa mi a viac sa mi páčia nové LP s Burstbuckermi, mal som prá Gibsonov z 90 tich rokov a najviac sa mi pozdávali z roku 1995-1997. Všetko je to pekné, ale netreba to brať moc vážne.  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #148 kedy: 28. Február , 2008, 11:24:34 »

mal som Gibson LP z 1979 ale nepáčil sa mi

Aky?
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #149 kedy: 28. Február , 2008, 11:27:05 »

Standard. Mne viac vyhovuje ten modernejší sound zo Standardov od konca 90 tich rokov, taký ten nabušenejší sound.
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 11:27:54 od RobG » Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.