RobG
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 25. Marec , 2008, 08:01:23 » |
|
Možno sa mýlim, ale presne mi zapadá do tejto témy o čínskych kópiách. Čo myslíte ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 25. Marec , 2008, 08:01:39 » |
|
Šimkooký su šikovní len či aj matroš majú špičkový a elektroniku.Nerozumiem tomu ale myslím že v tomto ešte pokulhavaju a je to výrobok pre širokú masu-maso-nie najkvalitnejší ale za pár peneží.
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 25. Marec , 2008, 08:45:46 » |
|
Kludne to najdes v manuali od snimacov EMG a videl som to aj v elektronike na LP. Zda sa to nelogicke, ale je to kvoli tomu ze mas dva potaky volume a ked zapnes dva snimace naraz, tak by si mal velmi slaby signal na vystupe ked na jednom snimaci das volume na minimum a na druhom naximum. Pri jednom potenciometri volume sa to ale zapaja normalne, vystup z bezca.
Ja som to tiež videl tak ako to spomína mcmaros,dokonca aj SD na manuáli k snímačom to popisuje,aj na nejakých Gibsonoch som to videl a je to príjemnejšie v tej polohe keď sú zapnuté oba snímače.A nič nevrčí...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 25. Marec , 2008, 08:57:07 » |
|
V praxi sa to ale používa Gibson LP spôsobom, oba snímače, kobylka volume naplno, krkový napolovicu a máš v medzipolohe krásny pevný sound....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 25. Marec , 2008, 10:00:12 » |
|
Ano, jasne, kopia. Ale pekna, k dokonalosti jej chyba len spravna kobylka, logo diamantu, tvar hlavy a hlavne hmatnik z ebenu a nie palisandru.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 25. Marec , 2008, 12:11:17 » |
|
A toto o nej pise "predám alebo radsej by som vymenil za vykonovy zosik...bud za mesinu 50/50.alebo simul class, alebo za VHT!...takze vymenim 35 rocnú japonku...urtcite ze poznáte gitary Burny, Greco, atd..tie viete zohnat skoro vsade ..ale túto gitaru vyrobili malosériovo! viete si to predstavit, ze ako moze zniet 35-40 rocny suchy mahagon s javorovym topom??proste paráda! a elektronika?sú tam staré pasivne EMGcka z custom shopu. (majú konkretnejsi zvuk ako aktivne (nechá dychat predzosik)..dá sa so zvukom hrat-dinamika krk lepeny z javoru, hmatnik rosewood.- je to úplne pohodlny krk (nieco ako na ibanezoch z prestige série).. vlastnim aj Epiphona LP custom s EMG 81 a 85...ale ked aj nás bubenik povedal ze táto gitara hrá ovela lepsie, ako tá Epiphonka...tak potom..v tom musi byt pravda! ..a má aj pohodlnejsi krk... preto to zacnem predávat, lebo súrne potrebujem peniaze na koncák. Ale najradsej by som to vymenil! jaj a este nejakú lahodku! v 90-tych rokoch gitaru vlastnil jeden nemec, ktory nechal ju zafarbit na zakkowske terce, dal tam mechaniku Grover...a nechal im, aby tam aj dali sériové cislo, aj to ze made in usa...a samozrejme má nadpis GIBSON .. dám ktomu origos kufor Gibson USA..." -- http://forum.muziker.sk/viewtopic.php?t=3943&postdays=0&postorder=asc&start=200
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 25. Marec , 2008, 12:15:21 » |
|
nemám slov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 25. Marec , 2008, 12:21:44 » |
|
s tym tercom by sa dala vyuzit akurat na strelnicu. EMG za 10 bodov do cierneho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 25. Marec , 2008, 14:10:16 » |
|
ostava. spojis vlastne oba vyvody snimaca a vystup z gitary Ti ide do zeme cez odporovu drahu potenciometra. cize neni dokonale uzemneny, cize zostava aj po vypnuti brumiet a neda sa uplne stiahnut. toto je vlastnost napriklad kazdej Epi, co som kedy drzal v ruke.
To by som videl skor na shitne snimace. Podla tej logiky ktoru sa mi snazis natlacit do hlavy, tak by to aj v tvojom pripade malo byt v "lufte", ak das potenciometre napriklad do polovicky a prestanes hrat. Bez problemov zoberem kabel pichnuty to aparatu a staci, ak ho uzemnim cez odpor a nebrumi. S tym LP to zasa moze byt zasahom ludi ktori to prehodili alebo to moze byt robene aj custom. Bezne taku schemu najdes hocikde na internete alebo v knihach od gitararov. Asi tam bude nejaky zvukovy rozdiel a preto sa to tak robi, priznam sa neviem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 25. Marec , 2008, 14:35:24 » |
|
...Podla tej logiky ktoru sa mi snazis natlacit do hlavy, tak by to aj v tvojom pripade malo byt v "lufte", ak das potenciometre napriklad do polovicky a prestanes hrat. ..
ak si v "brumivom" prostredi, tak to co hovoris plati - pri vysokom skresleni sa Ti uberanim volume bude stisovat signal snimacu, ale bude Ti zostavat povodny brum jak z plneho signalu. "brumivym" prostredim myslim naprikald nie tak celkom extremnu situaciu, ako ked nahravas v blizkosti CRT monitoru obklopeny adaptermi... vtedy mozes mat najdrahsiu gitaru sveta a jav ktory si popisal podla Teba ako "absurdny" naozaj nastane... inak prave som si skusit test holy kabel a potenciometer. holy kabel - brum. skratnuty kabel - absolutne ticho. kabel skratnuty potenciometrom jazdec + kraj - absolutne ticho. kabel skratnuty cez odporovu drahu potenciometru - brum trochu mensi, ako neskratnuty kabel. samozrejme pisem o vysokom skreslenie, kedy je brum problem. pri cistych zvukoch sa bavime o zanedbatelnych rozdieloch...
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2008, 14:36:37 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 25. Marec , 2008, 16:40:36 » |
|
Zas je rozdiel ak to spravis s 25k odporom a ked to spravis s 250k odporom. Pri aktivkach su potencaky ovela mensej hodnoty. Mozno aj preto to je vidiet takto zapojene hlavne u aktiviek. Zaujimave je ak mas predzosilnovac, tak tiez mozes mat na vystupe z gitary dajme tomu 100k odpor na zemi (ako ktory) a nie je problem ak z predzosilnovaca nic nejde. Kaslime na to, uz ma to nebavi. To bude nejaka alchymia.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 25. Marec , 2008, 16:54:09 » |
|
Zas je rozdiel ak to spravis s 25k odporom a ked to spravis s 250k odporom. ...
nepochybne. vsak prave - jedina oficialna schema, kde som to videl podla Tvojho popisu je EMG s aktivitou. ako som uz pastol - Gibson, aj SD dava za pravdu mne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 25. Marec , 2008, 16:59:14 » |
|
Ano, jasne, kopia. Ale pekna, k dokonalosti jej chyba len spravna kobylka, logo diamantu, tvar hlavy a hlavne hmatnik z ebenu a nie palisandru.
Hej a ako si spominal uz davnejsie zda sa mi že poťáky tiež niesú tak ako by mali byť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #134 kedy: 26. Marec , 2008, 11:08:07 » |
|
Hej a ako si spominal uz davnejsie zda sa mi že poťáky tiež niesú tak ako by mali byť
Tieto celkom aj su ... Chlapci ale toto je tazke, cekujte, som aj chvilu vahal: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300209654394&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020Je to kopia, ale urcite nie cinska. Bude asi od profi gitarara. Len kobylka a loga na hlave su v neporiadku.
|
|
« Posledná zmena: 26. Marec , 2008, 11:09:56 od Milos1 »
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
|