udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 18. Október , 2008, 22:18:10 » |
|
S takymto "vysvetlenim" akordov som sa ešte nestretol.Ale daj nazvy tych publikacii nech sa podučim. Pripada mi logickejšie povedat,že akord C7 obsahuje :zakladny ton-terciu-kvintu-malu septimu, ako povedat že ma jednu velku,dve male tercie,jednu čistu kvintu a jednu zmenšenu. Ale hlavne,že sa v tom vyzname.
|
|
« Posledná zmena: 18. Október , 2008, 23:48:01 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 18. Október , 2008, 23:55:05 » |
|
Predsa dve zmensene tercie nad sebou Tomu by som este rozumel, toto o com sa tu bavite, podla mna akord je aj nie je. Nedokazem si ho predstavit inde, ako medzi dvoma inymi akordami ako prechod. Martin, ten akord sa casto aj ako prechod vyuziva. Ako priklad ma napada Cukrarska bosanova od Jarka Nohavicu: Cmaj7 Cisdim Dmi7 G7
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 17. November , 2008, 11:22:30 » |
|
Mam otazocku : Neviete mi nahodou niekto ozrejmit pojem maly a velky rozklad dominantneho septakordu? Dikes za odpovede vopred!
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #78 kedy: 17. November , 2008, 11:36:27 » |
|
Mam otazocku : Neviete mi nahodou niekto ozrejmit pojem maly a velky rozklad dominantneho septakordu?
Malý rozklad akordu je zahratie jeho tónov len v jednej oktáve (alebo teda po posledný tón, keď presahuje oktávu). Veľký rozklad je jeho rozloženie cez viac oktáv.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
carttoon6
nováčik
Príspevkov: 36
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 08. December , 2008, 17:24:00 » |
|
zdravim ta, prosim ta aky je akord cadd2
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 08. December , 2008, 17:26:48 » |
|
Je to durovy akord, ktory ma pridanu sekundu. Konkretne Cadd2 obsahuje tony C D E G
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 08. December , 2008, 17:31:27 » |
|
Je to durovy akord, ktory ma pridanu sekundu. Konkretne Cadd2 obsahuje tony C D E G nepise sa to inak len C2 ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 08. December , 2008, 17:32:19 » |
|
tak ten je UPLNE NADHERNY a jeden z mojich najoblubenejsich c d e g - toto je skor klavirny tvar na gitare sa hra skor c e g d
|
|
« Posledná zmena: 08. December , 2008, 17:40:20 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
carttoon6
nováčik
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 08. December , 2008, 17:37:43 » |
|
nepise sa to inak len C2 ?
tiez by mi to ulachcilo pracu hi hi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 08. December , 2008, 17:38:10 » |
|
nepise sa to inak len C2 ?
Jednotne znacovanie akordov neexistuje, cize moze, nemusi. Stretol som sa aj z takymto niecim, ale ci to oznacovalo Cadd2, alebo Csus2 fakt neviem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
carttoon6
nováčik
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 08. December , 2008, 17:42:32 » |
|
tak ten je UPLNE NADHERNY a jeden z mojich najoblubenejsich c d e g - toto je skor klavirny tvar na gitare sa hra skor c e g d a jasne a ja ze ako to mam chitit :)paradny zvuk mozem robit aj obraty?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 08. December , 2008, 17:44:26 » |
|
Jednotne znacovanie akordov neexistuje, cize moze, nemusi. Stretol som sa aj z takymto niecim, ale ci to oznacovalo Cadd2, alebo Csus2 fakt neviem. neni nahodou add2 ze pridana sekunda a sus 2 ze nahradis terciu sekundou?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 08. December , 2008, 17:45:33 » |
|
neni nahodou add2 ze pridana sekunda a sus 2 ze nahradis terciu sekundou?
ano, ale mal som na mysli to oznacenie C2.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 08. December , 2008, 17:48:01 » |
|
paradny zvuk mozem robit aj obraty?
mozes s tym robit co chces este dobre znie: c g d e
|
|
« Posledná zmena: 08. December , 2008, 17:50:22 od Zeck »
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 08. December , 2008, 17:50:57 » |
|
tiez by mi to ulachcilo pracu hi hi...
a v com by Ti to ulahcilo pracu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|