Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 04:50:21
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kabel k bedni jack-jack  (Prečítané 8392 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #15 kedy: 29. Marec , 2008, 11:50:40 »

mal si si kupit take cinske pozlatene stoja tusim v GM 27 korun kus ja som si z takych spravil kable a maju dobry kontakt
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #16 kedy: 29. Marec , 2008, 12:12:51 »

ja som hluchy jak poleno. 1m elektrikarska dvojlinka, homemade poletovana na kolene vs. 10m gitarovy tieneny kabel - ja tam nepocujem rozdiel... ci keby som mal naozaj pravy reprakovy kabel, nieco by som zacul ?

nie nic, keby si spravil test a nepovedal by si nikomu, aky si pri nahravke pouzil kabel, tak to nikto nespozna
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #17 kedy: 29. Marec , 2008, 12:48:31 »

Neutriky mali pred casom v Made, neviem ako teraz. Pred Vianocami som ich kupoval v audio predajni na Prievozskej oproti Bussines centram..aj s reproduktorovym kablom Proel. Aj sa pytali, ci mi to maju hned aj zletovat, alebo ci si to chcem zletovat sam..
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #18 kedy: 29. Marec , 2008, 13:32:46 »

ja som hluchy jak poleno. 1m elektrikarska dvojlinka, homemade poletovana na kolene vs. 10m gitarovy tieneny kabel - ja tam nepocujem rozdiel... ci keby som mal naozaj pravy reprakovy kabel, nieco by som zacul ?
No gitarovy tieneny kabel je mozno dost nevhodny. Predajlen je to koaxialne, medzi tienenim a signalovym vodicom je kapacita a kto vie, ako sa ta kapacita sprava, ked su tam vysoke napatia a prudy.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 29. Marec , 2008, 13:34:49 »

nehovorim, ze je to jedno a kludne nech sa pouziva gitarovy kabel. hovorim, ze som nepocul rozdiel medzi takym a takym a pritom su to vyrazne rozdielne kable...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 29. Marec , 2008, 14:18:27 »

No gitarovy tieneny kabel je mozno dost nevhodny. Predajlen je to koaxialne, medzi tienenim a signalovym vodicom je kapacita a kto vie, ako sa ta kapacita sprava, ked su tam vysoke napatia a prudy.

to s tym nema nic spolocne. kapacity a induknosti su zavisle na frekvencii, ktora nimi tecie. gitarovy kabel, aj ked ma nejaky kapacitu, ale bude ju mat velmi malu. velmi male kapacity a indukcnosti ovplyvnuju iba vtedy, ked nimi tecie prud o vysokej frekvencii - radovo MHz. a toto je NF technika, cize tie frekvencie su omnoho mensie, cize tie kapacity nemaju vplyv na ten signal - respektive zanedbatelny.
Riesit kable mi pride skor vhodnejsie, ked robite televizne rozvody - tam su kapacity, induknosti, dlzky neziaduce
« Posledná zmena: 29. Marec , 2008, 14:19:06 od mario bross » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 29. Marec , 2008, 15:04:10 »

Nemoze prilis vysoke napatie prerazit cez dielektrikum? Alebo sa to takychto kapacit a takehoto typu dielektrika (ktore je vlastne neziaduce v tom kabli) netyka? Alebo sa to tyka situacie, ked by som mal PA zosilnovac 2kW?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 29. Marec , 2008, 15:30:32 »

no, ale je v NF technike niekde vysoke napatie? vysoke prudy to he, ale napatie asi nie. prerazit by to mohlo tak 22kV, ale to je absolutne v NF nepripustne a nemozne si myslim :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 29. Marec , 2008, 15:34:24 »

Tak nemyslim vysoke napatie, ze nad 10 000V, mal som na mysli napr. vystup na bednu z 2kW PA trandaka.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 29. Marec , 2008, 15:37:17 »

no vies, ten vykon 2kW vznikne aj ako 100V x 20A, alebo 40V x 50A. a v ziadnom pripade sa o vysokom napati hovorit neda. ale zase - tahat velke vykony po gitarovom kabli je kktina, maly prierez vodica.

a aby to prerazilo tie napr 2mm, tak treba napatie okolo 10kV - tak som to myslel. ani 1000V to neprerazi, tu vzdialenost
« Posledná zmena: 29. Marec , 2008, 15:38:16 od mario bross » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 29. Marec , 2008, 16:26:58 »

no vies, ten vykon 2kW vznikne aj ako 100V x 20A, alebo 40V x 50A. a v ziadnom pripade sa o vysokom napati hovorit neda. ale zase - tahat velke vykony po gitarovom kabli je kktina, maly prierez vodica. (...)
No tak vidis :) Ale co z toho? Ved to sa len zohreje, ci? A tym padom vzrastie odpor. O kolko az? Asi nic dramaticke. Tak co?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #26 kedy: 29. Marec , 2008, 16:40:34 »

teraz neviem, o com sa presne bavime.

ak sa bavime o tom, ci je gitarovy kabel vhodny na prenasanie velkych vykonov, tak nie - prierez je moc maly a vodice by sa prehrievali, az by sa mohli prepalit. Pretoze, by sa zvacsoval odpor a vznikal by na tom vodici ubytok a hrial by sa.
ale nieviem presne, kam smerovala tvoja otazka, takze sa vratim. ak by sme uvazovali o 2W aparate, a porovnavali by sme dvojlinku, znackovy kabel a gitarovy kabel, tak vo zvuku "nemozu" byt rozdiely. Kapacity a indukcnosti, ako som uz povedal, na to vplyv nemaju, kedze vodicmi tecu prudy s nizkymi frekvenciami a tieto male kapacity a indukcnosti, tam nemaju "ziadny" vplyv na zmene signalu
Zaznamenané

pole
pravidelný návštevník
Príspevkov: 190

« Odpoveď #27 kedy: 14. Apríl , 2008, 03:51:25 »

Neutricky kupujem v Prodance (je to v petrzalke od zeleznicnej stanici tak 5minut) http://www.prodance.cz/

NA repro klbloch sa rozhodne neoplati setrit. MYslim na konektoroch. Cinske shity rozhodne nie. DO roka sa rozpadnu, nemaju kontakt, a tazko sa s nimi robi. A KEd mate lampac a polorozpadnuty konektor ta ma velky odpor to zvysuje celu impedanciu bedne a to lampace nemaju radi, moze to skoncit az odjebanim dakej z koncovych lamp alebo vystupaku (ako keby ste hrali bez repra)... Preto jedine neutricky pripadne dokonale cinske kopie. Ale nikdy nie jacky za 15sk z radioamatera. Samozrejme zvukovy rozdiel v tom nieje, ale vydrzi to ovela dlhsie a hlavne to nedojebe aparat.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 14. Apríl , 2008, 10:15:42 »

Takze Prodance na Gercenovej 6? Tam chodim obcas okolo, ale v nocnych hodinach Bavím sa skvele Nikdy som si ten obchod nevsimol.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #29 kedy: 14. Apríl , 2008, 10:34:33 »

co tam preboha robievas v nocnych hodinach ?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.