Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 10:21:17
Strán: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rady pre zaciatocnika  (Prečítané 28221 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #15 kedy: 15. Apríl , 2008, 21:37:37 »

Keď bude hrať na štandardné ladenie, tak nechápem načo by mu bola ladička... Keď som mimo domu, mám predsa sluch, a verte že je naladená dokonale :)
Ale teraz mu len pletieme hlavu... Čiže žiadnu ladičku nepotrebuješ, podla počítača si to nastavíš (preč s gitarou ajstak behať nebudeš keďže si začiatočník :D )
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #16 kedy: 15. Apríl , 2008, 21:40:06 »

vies, lenze zaciatocnik nemaeste taky sluch, aby si to podla ucha naladil
Zaznamenané

traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #17 kedy: 15. Apríl , 2008, 21:43:07 »

sak staci uplne hociaky mikrofon  moze ladit

tu je program

http://www.aptuner.com/cgi-bin/aptuner/apmain.html

Zdravíčko
Zaznamenané
FeFe
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 140

« Odpoveď #18 kedy: 15. Apríl , 2008, 21:49:00 »

Ja by som urcite odporucil Guitar pro : http://www.guitar-pro.com/en/index.php?pg=download

To je taky program do ktoreho si stahnes svoje oblubene pesnicky (stadeto http://911tabs.com/) a on ti ukaze ako ich mas hrat  Žmurk vela stastia
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #19 kedy: 16. Apríl , 2008, 09:18:31 »

vies, lenze zaciatocnik nemaeste taky sluch, aby si to podla ucha naladil
to je blbosť, sluch buď máš, alebo nie, čas trvania venovaniu nástroju ti sluch neurobí, to máš ako s farboslepým maliarom, darmo bude stromy kresliť červenou, listy červené a čerešne zelené a ešte sa mu to bude splývať :)  pokiaľ nebude mať popis farby  na tube, tak sa bude s tebou hádať, že je to ok
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2008, 09:20:41 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #20 kedy: 16. Apríl , 2008, 09:25:48 »

to je blbosť, sluch buď máš, alebo nie, čas trvania venovaniu nástroju ti sluch neurobí, to máš ako s farboslepým maliarom, darmo bude stromy kresliť červenou, listy červené a čerešne zelené a ešte sa mu to bude splývať :)  pokiaľ nebude mať popis farby  na tube, tak sa bude s tebou hádať, že je to ok

MArrtin, nehnevaj sa za výraz, ale toto je arcikokotina prvého rangu. Farbosleposť je predsa CHOROBA. Absencia hudobného sluchu NIE JE CHOROBA!!!

Samozrejme, že začiatočník nemá tak vypestovaný sluch, aby si sfleku naladil gitaru, alebo sa dokázal od ucha naučiť pesničku. Ale to sa predsa dá vycvičiť!!! Akýkoľvek človek, ak netrpí nejakou poruchou sluchu, si dokáže vypestovať relatívny hudobný sluch - dosť dobrý na to, aby rozoznal falošný tón od čistého, aby si naladil nástroj a aby dokázal stiahnuť pesničku len od ucha.

Ak sa nebavíme o absolútnom hudobnom sluchu, tak použiteľný sluch si dokáže vypestovať každý zdravý človek. Nemúťte tu mozgy začiatočníkovi!
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #21 kedy: 16. Apríl , 2008, 09:37:12 »

(...) cize struny na gitare su E A D g h e pridom to e, je ta najtensia struna a zneje o oktavu vyssie ako E ( najhrubsia struna ). (...)
O dve oktavy vyssie.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 16. Apríl , 2008, 09:47:42 »

MArrtin, nehnevaj sa za výraz, ale toto je arcikokotina prvého rangu. Farbosleposť je predsa CHOROBA. Absencia hudobného sluchu NIE JE CHOROBA!!!

Samozrejme, že začiatočník nemá tak vypestovaný sluch, aby si sfleku naladil gitaru, alebo sa dokázal od ucha naučiť pesničku. Ale to sa predsa dá vycvičiť!!! Akýkoľvek človek, ak netrpí nejakou poruchou sluchu, si dokáže vypestovať relatívny hudobný sluch - dosť dobrý na to, aby rozoznal falošný tón od čistého, aby si naladil nástroj a aby dokázal stiahnuť pesničku len od ucha.

Ak sa nebavíme o absolútnom hudobnom sluchu, tak použiteľný sluch si dokáže vypestovať každý zdravý človek. Nemúťte tu mozgy začiatočníkovi!
no to čo spomínaš: "aby si sfleku naladil gitaru, alebo sa dokázal od ucha naučiť pesničku",  je samozrejme pravda, chce to cvik, ale ja som mal na mysli základnú vec, rozoznať rozdiel medzi dvoma rôzdnymi frekvenciami, kedy tón c už nieje c ale blíži sa k cis, alebo ces a ešte nieje ani to ani ono a poznám ľudí ktorý ked si spievajú tak miesto c spievajú kľudne aj dis a myslia si, že je to ok, tie veci: "aby si sfleku naladil gitaru, alebo sa dokázal od ucha naučiť pesničku",  sa treba samozrejme naučiť, ja som hovoril o schopnosti počuť ton a ked človek počuje určitý ton, a má gitaru v ruke a brnkne si na naladený klavír a má uši, tak tú gitaru musí vedieť naladiť i ked ju má prvýkrát v ruke, samozrejme ak vie na aký ton má strunu naladiť, to mi nehovor, ja som tak začínal a nepotreboval som žiadneho ladiča a ladičky predávali fúkacie a nepresné, radšej som si naladil iba jednu strunu a podľa nej ostatné...SO SLEPÝM SA O FARBÁCH HÁDAŤ ani sa nečudujem, že môžu existovať také blbosti ako hi hop a iné ko-blihy, väčšina ľudí sluch nemá, s tým nič neurobíš, Čajkovského b moll zapadá prachom....
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2008, 10:18:49 od marrtin » Zaznamenané

opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #23 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:24:02 »

Jorg.
kludne to ries cez ladicku v PC plus k tomu nejaky lacny mikrofon. Ak ako pises, mas pocit, ze nemas prave najlepsi hudobny sluch, tak si gitaru sam dobre nenaladis. Aj hudobny sluch sa postupne cvicenim, ale napr, aj spievanim, zlepsuje...A uz vobec ju nenaladis, ak to bude nejaka nepodarena gitara, ktora sa neda jednoducho naladit. To sa ti moze kludne pri akustickej lacnej gitare stat. Takze bez ladicky by som to vobec neskusal. Moje skusenosti su take, ze podla svojho sluchu nenaladim nikdy dobre g.strunu...Mam len relativny hudobny sluch, aj to niekedy dost mizerny  Bavím sa skvele
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:28:34 »

Jorg.
 Moje skusenosti su take, ze podla svojho sluchu nenaladim nikdy dobre g.strunu...
nemáš dobrú gitaru
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:40:50 »

(...) Moje skusenosti su take, ze podla svojho sluchu nenaladim nikdy dobre g.strunu...Mam len relativny hudobny sluch, aj to niekedy dost mizerny  Bavím sa skvele
Tak ale potom ani podla ladicky, lebo je problem v "geometrii" tej struny, mam na mysli vysku nulaku, kamena kobylky a tak.
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2008, 10:41:26 od Martinlm » Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:41:56 »

Tak ale potom ani podla ladicky, lebo je problem v "geometrii" tej struny, mam na mysli vysku nulaku, kamena kobylky a tak.
podľa elektronickej s vizuálnou korekciou? to by musel byť ešte i slepý
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2008, 11:56:29 od marrtin » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #27 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:44:08 »

Ved si pisal, ze v taktom pripade nema dobru/dobre nastavenu gitaru. Teda to iste, co ja.
Zaznamenané

punk gitarista
nováčik
*
Príspevkov: 12

« Odpoveď #28 kedy: 16. Apríl , 2008, 10:52:11 »

Cafte, chcem zacat hrat na akustickej gitare a mam par otazok.

Mozem sa to naucit sam doma podla nejakych kniziek a navodov?
Co vsetko potrebujem vediet na zaciatok a ako citat noty alebo ako z tohoto textu
http://www.akordy.sk/piesen.ltc?interpret=160&piesen=3823
zistit ake akordy mam prave hrat?
Ako naladit gitaru.
Oplati sa mi zacat hrat na gitaru ked nemam dobry hlas na spievanie?
Podla coho mam vyberat gitaru a odkial moze byt aj pouzivana?
Thx :)
hrat sa oplati aj ked nemas hlas jak uz bolo napisane je to dobry relax
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #29 kedy: 16. Apríl , 2008, 11:09:43 »

Ak nemas absolutny hluch, tak nemas. Ale relativny sa da dobre vycvicit. Jasne, ze hned na zaciatku nenaladis gitaru a nebudes vediet co sa hra za ton, ale to sa da velmi dobre vycvicit. Potom aj ked nebudes vediet pomenovat co je to za ton, tak budes vediet podvedome kde ho na hmatniku najdes. Takisto rozne licky a pod. Ohybanie struny treba dobre trenovat aby si intonoval. Ked sa budes dostatocne pocuvat, tak ver tomu ze budes pocut kedy ho hras dobre.

By si sa divil kolko slavnych gitaristov nema absolutny sluch. Kolko krat v nejakom videu zahraju ton a rozmyslaju ze co je to za ton a este si to aj odpocitaju od prazdnej struny. Fuuha zíram A to su uz ludi co davaju noty ako z gulometu.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.