Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 10:19:21
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rady pre zaciatocnika  (Prečítané 28219 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #30 kedy: 16. Apríl , 2008, 11:35:50 »

to je blbosť, sluch buď máš, alebo nie, čas trvania venovaniu nástroju ti sluch neurobí, to máš ako s farboslepým maliarom, darmo bude stromy kresliť červenou, listy červené a čerešne zelené a ešte sa mu to bude splývať :)  pokiaľ nebude mať popis farby  na tube, tak sa bude s tebou hádať, že je to ok
martin je to vazne blbost pri vsetkej ucte. Zaciatocni proste nevie ako ma zniet naladena gitara. Nevie ako ma zniet cista kvarta medzi strunmi. A aj uniosono na 5. prazci sa zaciatocnikovi zda naladene aj ked je trocha mimo. Viem to podla seba. Teraz si naldim gitaru do pohody ale kedysi davno som ladil ako pako furt to bolo ozladene. POcul som ze to neni dobre ale nech som krtil akokolvek furt to neladilo :) 
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #31 kedy: 16. Apríl , 2008, 12:02:18 »

ta to ma trošku prekvapuje, ja ked som bol začiatočník, tak som chodil ku kamošovi na byt a mal tam doma pianíno a ladil som si gitaru podľa neho a bolo to naladené, na to mám svědky :)
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Jorg
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #32 kedy: 16. Apríl , 2008, 12:06:03 »

Dik vsetkym za rady vidim ze to tu zije  Beeee . Hudobny sluch neviem ci mam nemal som este moznost  zistit to, ako decko som trosku hral na gitaru ale to nebolo nic moc, uz si aj tak nic nepametam.

Teraz by som chcel poriesit nejaku gitaru ze odkial kupit, najskor by som chcel pouzivanu na novu nemam. Podla coho mam vyberat? nikoho kto sa do tho rozumie nepoznam.
Thx
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 16. Apríl , 2008, 12:10:40 »

no inak aby bolo jasné, ak sa bavíme o absolútnom hudobnom sluchu, tak to je sluch kedy si človek vie bez iného nástroja hneď vybaviť konkrétny tón, neviem či sa to dá vobec nacvičť, relatívny je taký, kedy si závislý na porovnávaní rôzdnych tonov, počuješ intervalové rozdiely a vieš ich presne idetifikovať a ten je postačujúci, ja ked si idem niečo z brucha zaspievať tak začnem pesničku kľudne od g miesto a a až ked chytím gitaru tak zistím, že musím (ak nechcem meniť prstoklady) spev poopraviť
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2008, 12:21:53 od marrtin » Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #34 kedy: 16. Apríl , 2008, 12:35:41 »

Dik vsetkym za rady vidim ze to tu zije  Beeee . Hudobny sluch neviem ci mam nemal som este moznost  zistit to, ako decko som trosku hral na gitaru ale to nebolo nic moc, uz si aj tak nic nepametam.

Teraz by som chcel poriesit nejaku gitaru ze odkial kupit, najskor by som chcel pouzivanu na novu nemam. Podla coho mam vyberat? nikoho kto sa do tho rozumie nepoznam.
Thx

O kupovaní novej, aj použitej gitary sa tu toho popísalo až-až. Prelistuj si sekciu "gitary".
Gentlemani, absolútny sluch sem nepleťte. Má ho minimum ľudí a vôbec nieje nevyhnutný na to, aby sa z človeka stal kvalitný muzikant. Naopak, počul som, že hudobníkom je absolútny sluch nezriedka aj na obtiaž.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 16. Apríl , 2008, 12:41:05 »

Gentlemani, absolútny sluch sem nepleťte. Má ho minimum ľudí a vôbec nieje nevyhnutný na to, aby sa z človeka stal kvalitný muzikant. Naopak, počul som, že hudobníkom je absolútny sluch nezriedka aj na obtiaž.
no ty si s tým tuším začal, citujem: "Ak sa nebavíme o absolútnom hudobnom sluchu, tak použiteľný sluch si dokáže vypestovať každý zdravý človek. Nemúťte tu mozgy začiatočníkovi!" a iní tento termín používali tiež, tak som sa ho snažil ujasniť
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 07:29:49 od marrtin » Zaznamenané

opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #36 kedy: 16. Apríl , 2008, 13:19:32 »

marrtin
no, len ci tvoj pocit, ze si vies naladit perfektne gitaru aj bez ladicky, nie je mylny  Bavím sa skvele To tvrdis o sebe iba ty...
pani, ja ked doporucujem ladit s ladickou, tak prave preto, ze tak clovek aspom pride na to, ci ma naladitelnu alebo nenaladitelnu gitaru. Bez ladicky bude zaciatocnik iba zbytocne tapat. Toto vsjo. Zdravíčko
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 16. Apríl , 2008, 13:42:56 »

marrtin
no, len ci tvoj pocit, ze si vies naladit perfektne gitaru aj bez ladicky, nie je mylny  Bavím sa skvele To tvrdis o sebe iba ty...
pani, ja ked doporucujem ladit s ladickou, tak prave preto, ze tak clovek aspom pride na to, ci ma naladitelnu alebo nenaladitelnu gitaru. Bez ladicky bude zaciatocnik iba zbytocne tapat. Toto vsjo. Zdravíčko
môžme sa staviť, meral som sa podľa elektronickej ladičky, pijem johny walker, stavíš fľašu? mám podmienku, bude to moja gitara, ktorú môžeš rozladiť a ja ti ju presne naladím, potrebujem však aspoň jeden ton, najlepšie by však bolo aby boli k dispozícií dve gitary, moju rozladíme a podľa druhej ti ju presne naladím
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 07:31:10 od marrtin » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #38 kedy: 16. Apríl , 2008, 16:18:28 »

O dve oktavy vyssie.

ano uvedomil som si, diky za opravenie Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #39 kedy: 16. Apríl , 2008, 17:47:05 »

suhlasim s marrtinom.

absolutny sluch je nieco uplne ine, male percento ludi...

bezny hudobny sluch je zase ina vec. da sa vycibrit, ale nedokaze to kazdy. su skratka ludia, ktory maju tak vysoku toleranciu, ze je im problem rozoznat pol tonovy interval od celeho tonu. to ked niekto neda, nenacvici to nikdy.

to su tie debaty, ked niekto na fore napise o niekom, ze hra falosne a niekto iny sa divi, ze jak to moze ten prvy o niekom tvrdit... jednoducho - princip je v tom, ze ten, co sa divi je v skutocnosti hluchy a nerozozna to. hluchych tu vo fore mame vela a hluchych je aj vela znamych hudobnikov...

k ladicke - nie som majitel a nikdy som nebol majitel ladicky... dokazem gitaru naladit s presnostou na 1/4 az 1/2 polton z uplne rozladeneho stavu bez referencneho tonu. absolutny sluch nemam... ladicky su v skutocnosti metla muzikantstva - bez ladiciek by sa hluchi muzikanti odfiltrovali do riti a muzika by mala hned vyssiu uroven. teraz nehovorim o ladicke ako o pomocke pre rychle naladenie sa na podiu - hovorim o ladicke ako o nahrazke vlastnych usi.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #40 kedy: 16. Apríl , 2008, 18:18:29 »

hluchych tu vo fore mame vela a hluchych je aj vela znamych hudobnikov...
Bavím sa skvele

ladicky su v skutocnosti metla muzikantstva
Ladicka je fajn, ked mam dost unaveny sluch a chcem si len nieco zabrnkat ale ani za boha tu gitaru nevladzem presne naladit. To co si napisal, ze ju naladis na 1/4 tonu, no neviem, mne to hovadsky vadi. A este mam problem s naladenim elektrickej gitary nasucho, ked to hra slabo a mam stare struny.

bez ladiciek by sa hluchi muzikanti odfiltrovali do riti a muzika by mala hned vyssiu uroven
Neviem, mozno. Mozno nie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #41 kedy: 16. Apríl , 2008, 18:51:35 »

...To co si napisal, ze ju naladis na 1/4 tonu, no neviem, mne to hovadsky vadi...

HE Huh! napisal som, ze ju naladim presne a od ladicky budem pri slepom ladeni nakoniec cca maximalne 1/4 az 1/2 tonu Si píš!!!
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #42 kedy: 16. Apríl , 2008, 20:22:50 »

No ak nejsi uplne hluchy tak ti staci aj mp3ka s naladenymi strunami (hehe, no dufam ze sa chapeme). Mp3 player ma dnes snad kazy..okrem mna Žmurk. Priklad ako to ma vyzerat sa da najst napr. na youtube, das tam "guitar tune" a mas to.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 17. Apríl , 2008, 00:23:52 »

HE Huh! napisal som, ze ju naladim presne a od ladicky budem pri slepom ladeni nakoniec cca maximalne 1/4 az 1/2 tonu Si píš!!!
rasto ty máš velmi dobré uši, nemeral som tvoju presnosť sluchu na centy, ale inak čo si teraz spomínal (myslím že si myslel ladenie nie intervalových vzdialeností ale presného ladenia podľa konvencie kedy komorné a znamená 440 a nemáš k dispozícii referenčný ton): "neviem či by som to vedel ja slepom ladeni nakoniec cca maximalne 1/4 az 1/2 tonu", ja potrebujem refernčný tón a nástroj je presne naladený a možeš ho merať elektronickou ladičkou, to čo si spomínal: "dokazem gitaru naladit s presnostou na 1/4 az 1/2 polton z uplne rozladeneho stavu bez referencneho tonu. absolutny sluch nemam..." je úplne vporiadku, ide o intervalové pomery strún na vzájom
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 07:35:26 od marrtin » Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #44 kedy: 17. Apríl , 2008, 13:27:31 »

ja potrebujem refernčný tón a nástroj je presne naladený

to nieje az taky problem a "umenie"...s referencnym tonom to naladis presne. umenie to je taka ko napisal rasto, ze vie - bez toho tonu
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.