Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 16:42:23
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Microsoft bude kontrolovať nelegálnu Vistu  (Prečítané 22971 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #90 kedy: 29. December , 2009, 12:19:29 »

Nemyslel náhodou to, že ultimate má podporu simulácie Xp?

Windows XP Mode (cize moznost spustenia virtualizovaneho WinXP na Win7) podporuju Windows 7 Professional, Enterprise a Ultimate.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #91 kedy: 29. December , 2009, 12:21:02 »

Sám som si v USA kúpil notebook s predinštalovaným XP a bez záchranného CD. Na HDD bol vytvorený 20GB záchranný partition s XP a všetkým tým predinštalovaným bordelom (trialy antivírákov a spol). Pri bootovaní sa tam dá dostať stlačením nejakého F, neviem ktorého teraz. Potom mi ponúkne obnovu OS, alebo preformátovanie celého HDD a inštaláciu OS na čisto. Povinne však znova nainštaluje aj ten bordel. Doteraz som preinštalovával OS iba raz a pri tom režime so zachovaním dát si PC nenašiel vlastný OS ani na niekoľko pokusov. Musel som sformátovať HDD.
S tými recovery partíciami nezvykne byť problém, jediný je asi to čo vravíš, že ti nahádže všetok sajrajt, ale výhoda je, že aj ovládače a všetko potrebné. Raz bol to sa tam dostal dáky vírus a refreshol bios.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #92 kedy: 29. December , 2009, 12:21:48 »

Windows XP Mode (cize moznost spustenia virtualizovaneho WinXP na Win7) podporuju Windows 7 Professional, Enterprise a Ultimate.
Hej presne to som myslel ste porovnávali home premium, ktorý to nemá :)
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #93 kedy: 29. December , 2009, 14:40:37 »

ok a este jedna podstatna vec 64bit alebo 32bit? lebo by som aj siel do 64ky len sa trochu obavam, ze mi tam zrazu nepojde SW ktory som standardne pouzival.. PC bude urceny na nahravanie doma, hranie novych hier, net a pisanie s Brankom
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #94 kedy: 29. December , 2009, 14:41:39 »

ok a este jedna podstatna vec 64bit alebo 32bit? lebo by som aj siel do 64ky len sa trochu obavam, ze mi tam zrazu nepojde SW ktory som standardne pouzival.. PC bude urceny na nahravanie doma, hranie novych hier, net a pisanie s Brankom
Mne ide všetko v poriadku na 64 bitovom, už sa neoplatí kupovať zastaralé technológie.  Na zdravie!
Zaznamenané

I love my VHT!
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #95 kedy: 29. December , 2009, 14:50:56 »

Podla toho kolko RAM chces vyuzivat.
Osobne mi bezi vsetko tak ako ma aj na 64bit OS aj na 32bit. (64bit pouzivam na notebookoch kde mam 8GB RAM).
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #96 kedy: 29. December , 2009, 15:03:26 »

4GB ram a chcem ju vyuzivat.. tkaze asi 64ku teda
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #97 kedy: 29. December , 2009, 15:49:03 »

jediny problem moze byt v ovladacoch, tak si radsej najskor zisti ci pre vsetok HW a periferie ktore chces pouzivat existuju 64bit ovladace
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #98 kedy: 29. December , 2009, 16:03:09 »

Mam netbook Acer, co je jeden z naj partnerov Microshitu. Stale ma vyzyva nech si urobim recovery, ale ponuka moznost len na CD a to v netbooku akosi nie je. Take smiesnosti ako USB kluc alebo iny HDD ignoruje. Instalacne CD Windoze7 sa samozrejme nedodava. To je zjavne standard vsade.

Hlavny problem tohto statu je, ze uz v skolach pchaju detom ako jedinu alternativu Microshit a ze tento stat nema ujasnenu Open Source politiku narozdiel od EU. Ked sa tie deti budu ucit na Open Source softe a vyber je velky, tak potom nebudu vyzadovat v zamestnani a doma tieto mrkvosofty neskor... ved vieme preco dava Microsoft skolam zadarmenko svoje produkty...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #99 kedy: 29. December , 2009, 16:18:46 »

Pomoc, to su zasa antimicroshit kecy :). Open source spasi civilizaciu , hura uz sa tesim.

Ale k veci, skusal si Windows 7 USB/DVD download tool? http://wudt.codeplex.com/
A je to open source, cize to musi byt dobre :)
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #100 kedy: 29. December , 2009, 16:41:26 »

Pomoc, to su zasa antimicroshit kecy :). Open source spasi civilizaciu , hura uz sa tesim.

Ale k veci, skusal si Windows 7 USB/DVD download tool? http://wudt.codeplex.com/
A je to open source, cize to musi byt dobre :)

Open Source nemusi spasit svet, ale naco platit za nieco, co je lepsie a zadarmo. Aj ked teraz sa zaraba na supporte, ale aj ten ma Mrkvosoft predrazeny. Kazdopadne ja vidim buducnost, tam kde Google. Maximum veci na net.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #101 kedy: 29. December , 2009, 17:48:00 »

...Instalacne CD Windoze7 sa samozrejme nedodava. To je zjavne standard vsade....

tiez som pisal o oboch NB (XP aj 7) Acer, bez CD s OS.

takze este raz - ako postupovat, ked chcem ten OS preinstalovat (lebo uz zhnil pouzivanim) a zostat legalny ?
Zaznamenané
spyros
inventár podniku

« Odpoveď #102 kedy: 29. December , 2009, 18:10:25 »

tiez som pisal o oboch NB (XP aj 7) Acer, bez CD s OS.

takze este raz - ako postupovat, ked chcem ten OS preinstalovat (lebo uz zhnil pouzivanim) a zostat legalny ?

Pred 2 rokmi som nieco podobne riesil, zavolal som na hotline mrkvosoftu.Velmi mila slecna tam bola, ale zamrzli sme na tom, ze nie som ich "zakaznik", ze nemam zaplatenu podporu a tym to zhaslo... o mesiac som to vyriesil novym OS, co mi kamos doniesol z nejakeho mrkvorautu, kde to free rozhadzovali velkym zakaznikom. Takze tak to pories.
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #103 kedy: 29. December , 2009, 19:05:01 »

Open Source nemusi spasit svet, ale naco platit za nieco, co je lepsie a zadarmo.

Co je lepsie a zadarmo?
Linux? Lepsie ako co ? Ako windows? Ktora distibucia Linuxu? Ako ktory windows? V com lepsi?
Som v tomto lama, cize rad si rozsirim obzory a konecne sa dozviem co mam pouzivat.

Pred 2 rokmi som nieco podobne riesil, zavolal som na hotline mrkvosoftu.Velmi mila slecna tam bola, ale zamrzli sme na tom, ze nie som ich "zakaznik", ze nemam zaplatenu podporu a tym to zhaslo... o mesiac som to vyriesil novym OS, co mi kamos doniesol z nejakeho mrkvorautu, kde to free rozhadzovali velkym zakaznikom. Takze tak to pories.

Hotline mrkvosoftu poskytuje subkontraktorska firma, nie priamo MS (aspon teda nie koncovym uzivatelom). Ak mas retail krabicovu verziu, musia ti pomoct. Ak mas OEM verziu, ziadaj o podporu toho kto ti tu licenciu predal, takto to funguje a je to vsade popisane. Na ziadnych mrkvorautoch sa free nic nerozhadzuje, zadarmo sa rozhadzuju instalacky distribucii Linuxu.
Ano, dnes je trend zarabat na supporte (ktory ma teda udajne MS predrazeny, predrazeny v porovnani s kym? v porovnani ceny za podporu napr pre RedHat Enterprise server si myslim ze MS rozhodne predrazeny nie, a to nejdem ani porovnavat s podporou od SAPu, Oracle, IBM a podobne).

Ak si si kupil legalnu OEM verziu, musel si k nej dostat aj instalacne CD, ak si ho nedostal (a mal si tuto licenciu uvedenu na fakture, cize si za tuto licenciu aj ozaj zaplatil), pytaj ho od toho kto ti to predal.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #104 kedy: 29. December , 2009, 19:11:30 »

...
Ak si si kupil legalnu OEM verziu, musel si k nej dostat aj instalacne CD, ak si ho nedostal (a mal si tuto licenciu uvedenu na fakture, cize si za tuto licenciu aj ozaj zaplatil), pytaj ho od toho kto ti to predal.

kupil som v BGS NB Acer s nainstalovanym Wins, ktory bol o cosi drahsi, ako bez OS. na fakture ziadna polozka za OS nebola. aj mal taku nalepocku paradnu pri klavesnici s logom MS. ale bez CD. cize predajca predava nelegalne ten OS tam ?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.