Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 20:55:22
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: RUMBURAX - krst noveho CD..na radiu_FM a v klube RANDAL  (Prečítané 5685 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
adrx
nováčik
*
Príspevkov: 30

« kedy: 01. Máj , 2008, 11:26:23 »

Druhy album skupiny RUMBURAX s nazvom "Good times~Bad times" produkoval Roland Grapow (MASTERPLAN) a v premiere si ho mozete vypocut na radiu_FM 05.05.2008 o 22:00 v relacii Headbangers.
Koncert spojeny s krstom sa bude konat 09.05.2008 v Bratislavskom klube RANDAL. Ako hostia vystupia: ARCADIA (IT), PSYCHO RADIO (CZ), The UNDYING (SK).
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #1 kedy: 01. Máj , 2008, 11:28:59 »

ma ten nazov alba nieco spolocne s led zeppelin alebo je to cisto nahodna zhoda nazvov?
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
Dugo
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 01. Máj , 2008, 11:29:45 »

Good Times Bad Times???

to ma byt vykradacka Led Zeppelin? The greatest band ever period? Som metlak
Zaznamenané
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #3 kedy: 12. Máj , 2008, 16:10:55 »

prave to pocuvam a hovorili tam cosi ze ich Grapow naucil ladit gitary ...to by ma zaujimalo ako :)

tu je podcasting,kdo si to chce pustit

http://www.radiofm.sk/podcasting/headbanger Na zdravie!
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #4 kedy: 13. Máj , 2008, 21:08:22 »

S tym ladenim zasa o nic velmi svetoborne nejde, akurat ze ked pouzivas nizsie ladenia a tym padom aj hrubsie struny, tak ked udries do struny (napr. na sedemstrunovej hrube H) tak sa nadladi, cize to treba ladit mierne nizsie. To je v podstate cely for, s tymto ladenim prisiel Roy Z. co hrava v kapele Bruce Dickinsona. Pouzili sme este zopar drobnych forov v ladeni, take skoro temperovane ladenie a vazne to funguje, hra to tak nejak "lepsie" :), aj ked teda uz samotne aparaty na ktore sa to nahravalo hraju dost dobre :).
Zaznamenané
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #5 kedy: 13. Máj , 2008, 21:23:47 »

S tym ladenim zasa o nic velmi svetoborne nejde, akurat ze ked pouzivas nizsie ladenia a tym padom aj hrubsie struny, tak ked udries do struny (napr. na sedemstrunovej hrube H) tak sa nadladi, cize to treba ladit mierne nizsie. To je v podstate cely for, s tymto ladenim prisiel Roy Z. co hrava v kapele Bruce Dickinsona. Pouzili sme este zopar drobnych forov v ladeni, take skoro temperovane ladenie a vazne to funguje, hra to tak nejak "lepsie" :), aj ked teda uz samotne aparaty na ktore sa to nahravalo hraju dost dobre :).

Na akych aparatoch sa to nahravalo ? Ten zvuk je fakt jeba...celkovo sa mi to dost lubi  Na zdravie!
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #6 kedy: 13. Máj , 2008, 21:50:16 »

Ja hravam v E ladeni s 10tkami. Vypozoroval som, ze 9tky sa pri poriadnom udere nadladia viacej ako 10tky.

Takze nevztahoval by som to len na podladene gitary. Akonahle sa hra energicka a surova riffova gitara, tak sa oplati tu strunu kusok podladit. Ja to riesim tak, ze ju neladim podla ladicky, ale podla ucha na najhlbsie kilo, ktore zahram, ako ked hram normalne.

Ale zasa mam pocit, ze nemam v poriadku nulty prazec, takze je to diskutabilne, ze co je vplyv coho. Druhu gitaru mam ok, tiez ma 10tky, a tiez to tam takto riesim, akurat mam pocit, ze tu strunu podladujem kusok menej. Je to LP menzura, ci to nie je aj v tom.
« Posledná zmena: 13. Máj , 2008, 21:50:49 od Martinlm » Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #7 kedy: 14. Máj , 2008, 08:10:16 »

prave to pocuvam a hovorili tam cosi ze ich Grapow naucil ladit gitary ...to by ma zaujimalo ako :)

Hmm, tam hra na gitaru Miso Kovalcik tusim... nieco nove sa naucil...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #8 kedy: 14. Máj , 2008, 16:58:55 »

Miso uz nehra Smútim, toto cd som nahraval ja a Ondrik. Nahravane to bolo na Mesa Triple rectifier a Peavey 6505+ cez Mesa rectifier bednu, duplovane cez Sansamp, Ondro nahraval na svojich 7strunovych od Sivcaka (pouziva myslim 11 struny), ja na Ibanez Universe (s Tremol-no), upravenej RG1527 s Dimarzio Blaze custom (tiez zamknute tremolo pomocou Tremol-no) a RG2077XL, vsade struny Ernie ball 10-56.
2Martinlm: samozrejme mas pravdu, aj na normalne ladenie to ma samozrejme vplyv, akurat podla mna cim hrubsie struny, tym viac lietaju :), preto sme H ladili o par centov este nizsie ako E strunu. G sme zasa ladili podla ucha a nie podla ladicky, tak aby s D hrala dobre kvarta (chapes :), Smoke on the water:) ).
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 14. Máj , 2008, 20:46:53 »

Takze Smoke on the watter je ta zazracna metoda :)
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #10 kedy: 16. Máj , 2008, 07:39:28 »

takze ak tomu vsetkemu dobre rozumiem, nahravali ste to u Rolanda vo Zvolenskej Slatine?
Ake to tam ma?

este nieco: Roland vam tam niekde nehostoval?
« Posledná zmena: 16. Máj , 2008, 07:42:14 od iMbUS » Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #11 kedy: 16. Máj , 2008, 08:17:18 »

Ano, nahravalo sa to vo Zvolenskej Slatine, ma tam naozaj profi studio a hlavne je tam totalna pohoda a dobre sa s nim robi. Info o studiu aj vratane vybavenia najdes na :
http://www.myspace.com/rolandgrapowstudios
Nahral nam tam zopar partov, nejake akusticke gitary ale nejake ozajstne hostovanie sa velmi nekonalo (ziadne sola ani nic podobne). To bolo len tak skor v zapale nadsenia :), proste ked niekemu nieco dobre pocas nahravania napadlo, tak sme to rovno nahrali a ani sme neriesili ze kto drzi gitaru, ani neviem ze co vlastne z toho vo finalnom mixe zostalo. Btw, chystam sa za Rolandom buduci tyzden, lebo som mu akurat priniesol zo Statov novy compressor od Empirical labs tak to prezenieme este cez to a ked to bude hrat nejako lepsie, tak spravime novy master. Stastie sme mali aj v tom ze tyzden pred nami tam nahraval bicie na novy Masterplan Mike Terrana a kedze boli super naladene a dobre zneli (inak su to stare bicie Helloweenu :) ), tak sme to rovno nahrali na nich.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #12 kedy: 16. Máj , 2008, 10:42:01 »

nebolo lacne?
ci staci par piv s Rolandom a mate "kamaratsku" cenu? :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #13 kedy: 16. Máj , 2008, 16:39:16 »

Chalani ten zvuk je vyborny. A celkovo aj tie nove skladby mne osobne sedia omnoho omnoho viac ako vasa starsia tvorba, ktoru ak sa mam priznat velmi nepocuvam. Skoda, ze som nemohol ist v piatok na vas krst.   Je mi do plaču
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 16. Máj , 2008, 17:24:59 »

Veru tie dva songy, co su na bandzone.cz su skvele. Posobia na mna aj hitovo, aj kusok muzikantsky prespekulovane zaroven, aj originalne.
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.