Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 09:35:40
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 77084 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #60 kedy: 06. Máj , 2008, 20:05:58 »

To je jedno, ale nakoniec to tu na mna posobi tak, ze mam az pocit, ze tu niektori ludia maju vsetkych tych gitararov a vyrobcov aparatov za obycajnych k***ov.
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #61 kedy: 06. Máj , 2008, 20:09:19 »

Nie, ja si vážim každého, kto vie niečo vyrobiť, ale na druhej strane viem, koľko musím robiť ja aby som zarobil nejakú sumu peňazí a zvažujem za čo ju zaplatím a aby mi vtom tie peniažky minimálne zostali. Kasíno je potom oveľa zaujímavejšie a dáva oveľa viac adrenalínu ako to, či za zaplatené peniaze dostanem nástroj, alebo iba dekoráciu ku krbu  Na zdravie!
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #62 kedy: 06. Máj , 2008, 20:10:59 »

To je tak, kolko aj novych Gibsonov aj Fenderov by napr. Progrocker oznacil len ako dekoracie ku krbu, kazdy to vnima inak.
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #63 kedy: 06. Máj , 2008, 20:11:24 »

Pardon, vraj ze nazory, keci/y su to. Na jednej strane su tu skalni priaznivci handmade a homemade, na druhej znackovi snobi. Nieco medzi tym neexistuje??

Ty si zjavne na strane made, ked tych druhych oznacujes za snobov. Ale daj nejaky nazor, ze preco... mna napriklad napadlo, ze 90% handmade su kopie niecoho, malokedy ten gitarar pride s "vlastnym tvarom" a asi by sa to aj tazsie predavalo. Este ma napriklad napadlo, ze fy ako Gibson a Fender maju know-how a dlhorocny pristup k najlepsim materialom a ludom.

2RobG: No na tom Telecastri by som menil tie snimace. Isto to vyskusam, ked nevyjde tak dam naspat originalky...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #64 kedy: 06. Máj , 2008, 20:12:52 »

bacha Ciz, Sivcak, Keller atd uz davno nie je homemade, ale handmade... homemade a zrejme velmi podareny je ten rastisov strat, tuto floydaka som nahuckal na homemade gitarku od kata a je tiez spokojny  Na zdravie! nepodareny homemade je napr moj explorer (stava sa, ked clovek zacina  No hanbím sa.. )..tieto "velke mena" u nas uz davno nestruzlikaju gitary na kolene...

na tom chabom vybaveni a materialy zhananom kdekade som sa dobre zasmial...pani, mame rok 2008, takmer dve desatrocia po pade sociku..haloooo  Zdravíčko

otazka kvality slovenskych vyrobcov: remeselne dobre spracovane gitary, dajte hocktoremu nasmu gitararovi fosne zo skladov gibsonu a fendru a mate gibson/fender custom shop 1:1 ani to nerozoznate...nic na tom nie je, basnite o "znacka" custom shopoch, pritom je to presne to iste...tipek v amerike pride a vysturzlika gitaru a stoji nekrestanske prachy. tipek na slovensku vystruzlika gitaru a zvazate to pod ciernu zem...nie je to trosku pritiahnute za vlasy?  :)
o nie dobre spracovane nastroje by som sa nebal: trh je tu maly, kazdy detail zavazi a pri takychto sumach si vyrobca nemoze dovolit pustit von zly nastroj, inac tu skoncil...

add know how: konretne tuto milan ciz tusim studoval stavbu gitar za morom v krajine neobmedzenych moznosti.. Na zdravie!

spyros: preco handmade - dobra otazka, handmade sa oplati hlavne ked chces nieco speci a chces experimentovat..ak chces kopiu, tak si kup bach, fokus, epi, squier...
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 20:24:45 od styrioci » Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 351

« Odpoveď #65 kedy: 06. Máj , 2008, 20:15:19 »

bacha Ciz, Sivcak, Keller atd uz davno nie je homemade, ale handmade... homemade a zrejme velmi podareny je ten rastisov strat, tuto floydaka som nahuckal na homemade gitarku od kata a je tiez spokojny  Na zdravie! nepodareny homemade je napr moj explorer (stava sa, ked clovek zacina  No hanbím sa.. )..tieto "velke mena" u nas uz davno nestruzlikaju gitary na kolene...

na tom chabom vybaveni a materialy zhananom kdekade som sa dobre zasmial...pani, mame rok 2008, takmer dve desatrocia po pade sociku..haloooo  Zdravíčko

otazka kvality slovenskych vyrobcov: remeselne dobre spracovane gitary, dajte hocktoremu nasmu gitararovi fosne zo skladov gibsonu a fendru a mate gibson/fender custom shop 1:1 ani to nerozoznate...nic na tom nie je, basnite o "znacka" custom shopoch, pritom je to presne to iste...tipek v amerike pride a vysturzlika gitaru a stoji nekrestanske prachy. tipek na slovensku vystruzlika gitaru a zvazate to pod ciernu zem...nie je to trosku pritiahnute za vlasy?  :)
o nie dobre spracovane nastroje by som sa nebal: trh je tu maly, kazdy detail zavazi a pri takychto sumach si nemoze vyrobca pustit von zly nastroj, inac tu skoncil...

add know how: konretne tuto milan ciz tusim studoval stavbu gitar za morom v krajine neobmedzenych moznosti.. Na zdravie!
Na zdravie!
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #66 kedy: 06. Máj , 2008, 20:15:26 »

Ja davam vsetku uctu gitararom ktori robia podstivu a perfektnu robotu. Robo Neuszer robi perfektne opravy a servis. Igor Keller nema problem s hociakym napadom. Ocenujem ich hlavne pri vyrobe takych nastrojov na zakazku ktore bezne nedostat, novy tvar, nove napady. Kopia nikdy nebude original. Naco vymyslat koleso.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #67 kedy: 06. Máj , 2008, 20:16:33 »

Chalan si založil tému o novej hand made gitare. Mimochodom celkom peknej a sympaticky neštandardnej.
Mohol by niekto presunúť tie OTčka niekam bokom do niečoho ako  "brandisti vs. idealisti" ?
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #68 kedy: 06. Máj , 2008, 20:17:36 »

Chalan si založil tému o novej hand made gitare. Mimochodom celkom peknej a sympaticky neštandardnej.
Mohol by niekto presunúť tie OTčka niekam bokom do niečoho ako  "brandisti vs. idealisti" ?

skor zadubenci vs. spravodliví  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #69 kedy: 06. Máj , 2008, 20:20:02 »

Ty si zjavne na strane made, ked tych druhych oznacujes za snobov. Ale daj nejaky nazor, ze preco... mna napriklad napadlo, ze 90% handmade su kopie niecoho, malokedy ten gitarar pride s "vlastnym tvarom" a asi by sa to aj tazsie predavalo. Este ma napriklad napadlo, ze fy ako Gibson a Fender maju know-how a dlhorocny pristup k najlepsim materialom a ludom. (...)
No comment, poburil ma tento prispevok:

(...) ide o to čo za to ty magori pytaju....gitary su na urovni činskych za 5-6tisic
Snad to joe nemyslel uplne vazne.
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 20:20:26 od Martinlm » Zaznamenané

RobG
inventár podniku

« Odpoveď #70 kedy: 06. Máj , 2008, 20:22:11 »

Lojzyk, ty si ktory ?
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #71 kedy: 06. Máj , 2008, 20:24:03 »

Podstatny dovod preco chciet handmade moze byt napr. aj to, ze ta gitara bude robena nekompromisne presne na zaklade vasich predstav a bude to jedinecny kus robeny a urceny pre vas.Kus, ktory nema nikto iny na svete a ani nikdy nebude mat(jedine ze by sa z niekoho stal slavny gitarista, co uz v tejto dobe sa tak lahko nepodari ak vobec :D ).Ta gitara bude len a len vasa a o to viac si ju budete cenit.

Predpokladam, ze vacsina z vas si teraz zaklepka na celo, ci mi nejebe, ale skuste sa nad tym zamysliet.  Žmurk
Pre mna osobne by bolo toto tou hodnotou, za ktoru by som pri handmade ochotne platil kese "naviac" ako pri znackovej gitare.
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 20:27:03 od Misko » Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #72 kedy: 06. Máj , 2008, 20:25:06 »

Má to logiku ale poznám príjemnejšie a lacnejšie formy fetišizmu.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 20:25:37 od RobG » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #73 kedy: 06. Máj , 2008, 20:25:31 »

Ja davam vsetku uctu gitararom ktori robia podstivu a perfektnu robotu. Robo Neuszer robi perfektne opravy a servis. Igor Keller nema problem s hociakym napadom. Ocenujem ich hlavne pri vyrobe takych nastrojov na zakazku ktore bezne nedostat, novy tvar, nove napady. Kopia nikdy nebude original. Naco vymyslat koleso.

pravda  Na zdravie! Zdravíčko
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #74 kedy: 06. Máj , 2008, 20:32:45 »

Pre mna osobne by bolo toto tou hodnotou, za ktoru by som pri handmade ochotne platil kese "naviac" ako pri znackovej gitare.

je Cizova gitara za 32 000 predrazena oproti USA handmade?  ?§!.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.