Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 04:42:33
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76753 krát)
0 užívateľov a 14 Hostí prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« Odpoveď #105 kedy: 07. Máj , 2008, 00:01:56 »

si myslis ze ked sa fenderu neco nepodari ze to vyhodia? si len zober ako sa tu rozobera ako hraju fendre american standard nanic a neviem co. Fender ako velka firma co ma odbyt neviem kolko tisic gitar ma urcite viacej vpici co vypusti ako clovek ktoremu moze jeden nepodarok za vela penazi poskvrnit povest na neviem ako dlho.

Ten problem nejakych nie 100% gitar u handmade gitar by som skor videl v tom ze sa na prianie zakaznika aby sa dala dole cena robia kompromisi ci uz v konstrukcii hardware a podobne.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #106 kedy: 07. Máj , 2008, 00:02:49 »

Rastis-tu ide v podstate o to,prečo by skuseny slovensky gitarar nemohol vyrobit kvalitnu gitaru porovnatelnu so "svetovymi" značkami,za predpokladu dostupnosti "určitych" dielov a samozrejme financii-je to predsa len "ručna" praca a kusovka. / ale tažko spravi Fender,ked mu daš limit ccr.30 tis.,ked len sada Fender snimačov+pickuard stoji ccr. 8-10tis./

ja rozumiem celej debate, rozumiem aj vacsine nazorov. mam dokonca aj vlastny dlhodoby a znamy nazor... nerozumiem akurat, naco sa musi tlacit debata z jednej alebo druhej strany do absurdnych krajnosti.

Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #107 kedy: 07. Máj , 2008, 00:09:20 »

ja rozumiem celej debate, rozumiem aj vacsine nazorov. mam dokonca aj vlastny dlhodoby a znamy nazor... nerozumiem akurat, naco sa musi tlacit debata z jednej alebo druhej strany do absurdnych krajnosti.

Aby bolo o čom debatovat. Bavím sa skvele Kludne to zmaž. Mne je to šuma-fuk.Aj tak ma to už nebavi.  /Aj tak Slovaci vedia vyrobit lepšie varešky ako Amici./ Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 07. Máj , 2008, 00:12:16 od udry » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #108 kedy: 07. Máj , 2008, 00:37:14 »

ked bude hrat na hocjaku fender alebo aj inu gitaru Clapton, tak bude hrat ako model Clapton...treba hrat ako on nehladat problem v gitare..."neviem hrat--- navine je gitara Bavím sa skvele alebo amp
« Posledná zmena: 07. Máj , 2008, 00:38:25 od joe » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #109 kedy: 07. Máj , 2008, 00:48:54 »

rozdelil som to - mozeme vykecavat dalej
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #110 kedy: 07. Máj , 2008, 07:07:21 »

http://www.muzikus.cz/homepage/http://  a do vyhladávania napísať Miloš Dodo Doležal.
« Posledná zmena: 07. Máj , 2008, 07:11:12 od ff » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #111 kedy: 07. Máj , 2008, 09:05:29 »

Hm, veselo je tu. Popiskujem si
Nebudem tu radsej uz nic dokopy pisat, lebo uz ma to nebavi stale tlachat o tom istom. Vela ludi si tu neda povedat a stale toci svoje dokola. Apriori nie som proti handmade gitaram, aj ked moj pokus s nimi mi nevysiel.
Dalsia vec je ta, ze ako spominal Rasto a Martinlm - aj fabricke gitary zneju uplne odlisne kus od kusu. Ak by ste zvukovo porovnali sendvicovy Les Paul Custom zo zaciatku 70tych rokov s dnesnym LP Customom, tak tie gitary zneju pomaly odlisnejsie ako Stratocaster od Telecastra. Preto opakujem este raz, posudzujte kus od kusu aj pri znackach. Velmi zalezi najma na roku vyroby.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #112 kedy: 07. Máj , 2008, 09:12:58 »

mal som za 20rokov stovky gitar v ruke ,fender a ani squaer som vyslovene zly nedržal,robenych gitar ala "hod to do koša" som držal dost,krutilo im krky,vypadali pražce ,nedali sa naladit a pod..každy nech hra na to čo mu vyhovuje,pre niekoho je zly zvuk vyškovy pre niekoho naopak je to jedno  nie je to meritko dobre-zle ,mam robeny strakač od kata a hra super...ale viac hravam na origoš, lebo je lahši vahou aj sa lahšie na nom hrama ma napis fender.
Zaznamenané

dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #113 kedy: 07. Máj , 2008, 09:27:55 »

Homemadisti poproste stastnejsich kamosov nech vam pozicaju usa originaly, zahrajte si na tom a potom pri prijemnom teple od krbu napiste vase nazory.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #114 kedy: 07. Máj , 2008, 09:30:47 »

spytam sa tak: co ak niekto nechce original?  :) (nevyhovuje mu, nepaci sa mu, chce tam nieco ine....)
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #115 kedy: 07. Máj , 2008, 09:33:15 »

Tak si necha urobit kopiu?Huh!?? Ked sa mi nepaci Fabia z fabriky necham si urobit u suseda kopiu? To uz je co?Huh!Huh!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #116 kedy: 07. Máj , 2008, 09:36:27 »

Tak si necha urobit kopiu?Huh!?? Ked sa mi nepaci Fabia z fabriky necham si urobit u suseda kopiu? To uz je co?Huh!Huh!

v tomto sa s tebou zhodnem, to je ok...ALE co ak chcem diametralne odlisny nastroj (vynechajme teraz nejaku zhodnost so zavedenymi tvarmi)..ale co ak chcem napr nejaky tvar a dajmetomu inu menzuru, chcem vyskusat nejaku zaujimavu kombinaciu drevin, vydumane zapojenie elektroniky atd atd...pripadne chcem riesit nejake special detaily...?
Zaznamenané
jjaannkkoo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 460

« Odpoveď #117 kedy: 07. Máj , 2008, 09:40:56 »

nooo nestihol som reagovat...4oci to uz napisal zamna....len este dodam...ze nikto tu nehovori o tom dat si spravit gitaru u SUSEDA!!!!!
« Posledná zmena: 07. Máj , 2008, 09:42:24 od jjaannkkoo » Zaznamenané

dusky
miestny štamgast

« Odpoveď #118 kedy: 07. Máj , 2008, 09:42:57 »

Ja to rozumiem, ale tieto gitary mi pripadaju ako teleshoping. Zaplat a uvidis co ti posleme... Ze to je zle??? Nemal si si objednat. a dokrmim ta aby si sa necitil uplne odrbany tak ti porozpravam ako som dal do toho dusu a podobne dristy a ty to siris dalej aby si nebol aj sam pred sebou za vola. Nech vyrobi domaci kutil a zavesi v klangfarbe do odchodu vedla ostatnych gitar s tymi cenami a prajem mu prijemnu smrt hladom. Ze vraj je bolestiva...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #119 kedy: 07. Máj , 2008, 09:44:36 »

ale no..zas nedegradujme ich...venuju sa tomuto remeslu dlho, vedia co robia...ked chcem nieco special tak si to dam vyrobit u majstra...ked chcem origo, tak si kupim origo  Na zdravie! Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.