Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 04:51:48
Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76776 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #360 kedy: 27. Jún , 2008, 13:05:19 »

Jednak su zle robene zemniace uzly, cim vznikaju slucky, jednak su casto letovane do obrovsych cinovych gul a jednak to je cele zle odizolovane, preto vsetky fendre, a nielen tie disponuju 50 a 60hz sumom v obrovskej miere.
To je sice pravda, ale co urobili preto, aby to spravne uzemnili? V poslednej dobe sa ani neunuvaju dat tieniace plochy na pickguard. ak je to spravne odizolovane a uzemnene, tak sum vyrazne  klesne
nie som si isty, ci mas sajnu o tom co pises  Popiskujem si
jednocievkovy snimac bude vzdy brumiet, pokial k nemu nepridas dalsiu cievku(+magnet), ktora ti brum potlaci
ako je tomu napr. pri humbuckeroch alebo noiseless singloch, kolajnickach ako HotRails alebo ked ku krajnemu singlu na strate pripojis ako medzipolohu stredny singel, ktory je paralelne a kde jeden zo singlov ma otocenu polaritu a cievku
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #361 kedy: 27. Jún , 2008, 13:10:27 »

Jednak su zle robene zemniace uzly, cim vznikaju slucky, jednak su casto letovane do obrovsych cinovych gul a jednak to je cele zle odizolovane, preto vsetky fendre, a nielen tie disponuju 50 a 60hz sumom v obrovskej miere.

cinove gule  ha ha ha  co je zle odizolovane Huh!  50Hz a 60Hz sum  nie je to si asi  myslel brum

single brumia mozes sa aj posrat
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #362 kedy: 27. Jún , 2008, 13:10:42 »

presne jak pise Majo - zapni si medzipolohu krajneho so strednym a budes to mat tichucke aj na velkom gaine... tu elektriku tam maju v poriadku, ale single skratka brumia... pre mna osobne bol vacsi ojeb tzv. plavecky bazen, ktory zaviedli svojho casu na USA Standardoch, ale to uz sme zase trochu inde :)
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #363 kedy: 27. Jún , 2008, 13:11:59 »

nie som si isty, ci mas sajnu o tom co pises  Popiskujem si
jednocievkovy snimac bude vzdy brumiet, pokial k nemu nepridas dalsiu cievku(+magnet), ktora ti brum potlaci
ako je tomu napr. pri humbuckeroch alebo noiseless singloch, kolajnickach ako HotRails alebo ked ku krajnemu singlu na strate pripojis ako medzipolohu stredny singel, ktory je paralelne a kde jeden zo singlov ma otocenu polaritu a cievku
ale toto vsetko ja viem, nerobte tu zo mna idiota  ?§!. hovorim o rieseni ako osetrit singel aby nebrumel. podstatou je urobit faradayovu klietku pre celu elektroniku vratane snimacov. Kazdy kto si to dal urobit si pochvaluje, intenet je toho plny.   Na zdravie!
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #364 kedy: 27. Jún , 2008, 13:13:52 »

ale toto vsetko ja viem, nerobte tu zo mna idiota  ?§!. hovorim o rieseni ako osetrit singel aby nebrumel. podstatou je urobit faradayovu klietku pre celu elektroniku vratane snimacov. Kazdy kto si to dal urobit si pochvaluje, intenet je toho plny.   Na zdravie!

ked ho das do klietky nebude ti brat ani struny  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #365 kedy: 27. Jún , 2008, 13:18:55 »

ked ho das do klietky nebude ti brat ani struny  Bavím sa skvele
koho?  Ja som čert..
polove nastavce ostavaju vonku to je jasne. okrem toho netvrdim ze sa sumu/brumu zo singlov da zbavit uplne, ale ze sa to da potlacit
« Posledná zmena: 27. Jún , 2008, 13:19:34 od midlo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #366 kedy: 27. Jún , 2008, 13:23:37 »

preco by sa potom Fender sral s vselijakymi tymi Lace Senzormi, ked je to iba o elektrike v gitare ? iba marketing a elektriku montovali naschval zle ?
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #367 kedy: 27. Jún , 2008, 13:36:25 »

preco by sa potom Fender sral s vselijakymi tymi Lace Senzormi, ked je to iba o elektrike v gitare ? iba marketing a elektriku montovali naschval zle ?
tuto otazku som si castokrat kladol a ja, ale kedze s tymi lace senzormi a nosiless single snimacmi nemam skusenosi, nemozem ani relevantne odpovedat. v kazdom pripade spravne zapojnie a izlacia je len CIASTKOVE risenie problemu (vacsina gitar brumi viac, ako by mali). Spominal som to preto, lebo si myslim ze fabricke gitary maju daleko viac pruserov ako hand made, zial casto to s ochotou ludia prehliadaju (cim netvrdim, ze handmade gitary su uplne bezchybne).
« Posledná zmena: 27. Jún , 2008, 13:37:45 od midlo » Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #368 kedy: 27. Jún , 2008, 13:36:39 »

Midlo,never všetkému čo sa píše v Novom Čase... Bavím sa skvele ;DAle nie,ale singel je singel,to sa ojebať nedá.Nikdy to nebude bez brumu.
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #369 kedy: 27. Jún , 2008, 13:38:51 »

Nikdy to nebude bez brumu.
To som ani nikdy nikde nenapisal. Treba citat poriadne  Na zdravie!
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #370 kedy: 27. Jún , 2008, 13:41:07 »

Mal som Lace Senzory na ULTRA STRATE.. výborné snímače  Na zdravie!
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #371 kedy: 27. Jún , 2008, 13:41:20 »

No vieš ja čítam posledné príspevky/čas je drahý/tak som len tak z voleja šuchol...Kto má čas sa venovať kokotinám ktoré sú známe x rokov?
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #372 kedy: 27. Jún , 2008, 13:57:42 »

....Spominal som to preto, lebo si myslim ze fabricke gitary maju daleko viac pruserov ako hand made, zial casto to s ochotou ludia prehliadaju  - midlo čo si pil ? Dám si aj ja  Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #373 kedy: 27. Jún , 2008, 14:10:22 »

singel uz konstrukcne brumi, takze nejake tienenie neviem ci ma podstatu. a v gitarach bez pickguardu co potom ?
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #374 kedy: 27. Jún , 2008, 17:04:21 »

Šak ten brum je na singloch to najkrajšie. Zdravíčko A ešte ked maš v sieti poradny bordel,tak je to uplna parada. Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.